036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Nyligen fick Gisslagården Maskin AB i uppgift av Ryd Torv AB att utrusta två av deras Valtra traktorer med nya dubblelmontage.

Valtra traktorerna går på torvmossen där Ryd Hov utför uppdrag och tar fram torv och behöver klara mycket våta underlag.

Pontus Hermansson på Gisslagården Maskin AB vände sig till Thony Ljungh på Gripen Wheels som tog fram en lösning enligt nedan med STOCKS AG dubbelmontage och däcken BKT AGRIMAX RT 657 till de båda maskinerna:

Framaxeln

540/65R30 150D/153A8 TL RT-657 AGRIMAX E BKT
15×30 305/610 8L VALTRA GREY STOCKS

Bakaxeln

650/65R42 165D/168A8 TL RT-657 AGRIMAX BKT
20×42 355/915 12L VALTRA GREY STOCKS

Gisslagården Maskin AB

Gisslagården Maskin AB finns i Vårgårda och erbjuder ett stort urval av traktordäck, entreprenaddäck, vagnshjul, axeltappar och dubbelmontage. Man säljer även slangar, fälgar, dubbelmontage, axeltappar, dragöglor, stödben, vändkransar, gummilarver och mycket mera och lägger om däck till lastmaskiner, dumpers,traktorer, skotare, skördare och diverse lantbruksmaskiner.

Gisslagården Maskin har webshop och sänder varor över hela Sverige.
Affärsidén är att erbjuda kvalitativa produkter till låga priser, vilket möjliggörs bland annat p.g.a. bra inköpskanaler och låga omkostnader. Man har avtal med Svensk Däckåtervinning.

Ryd Torv

Företaget Ryd Torv bildades 1994 av VTS Maskin AB och har sedan dess utvecklats med maskiner, entreprenörskap samt byggnationer.

Idag ägs Ryd Torv av Kronen Group vars verksamhet består av fyra olika områden varav ett är framtagning och försäljning av torv och planteringsjord men grundarna av företaget ärverksamma i produktionen både med maskinerna samt som entreprenör och konsult. 

Ryd Torvs specialitet är våtmarksarbete / torvjobb och med sina bredbandade grävmaskiner klarar man även mycket blöt terräng. Företaget tar fram torv och under sommarperioden är det mest aktivitet på mossarna med att gräva och stapla blocken men torven säljs hela året.
Man utför entreprenörsjobb på torvmossen Ryd Torv samt i Broaryd på ABT Peat, samt byggprojekt på beställning av kunder som saknar maskiner som klarar jobbet på mossen vid byggnationer.

BKT RT-657 AGRIMAX RT-657

Detta är ett utmärkt däck för körning på väg och för jordbearbetning samt för andra arbeten inom lantbruket.

Däcket ger förstklassig körkomfort, och bidrar dessutom med betydande bränslebesparingar. Det har stor lastkapacitet, även i hög hastighet.

AGRIMAX RT 657 är det bästa alternativet för dig som behöver ett mångsidigt och tillförlitligt däck utan att kompromissa om prestanda’.

Användningsområden:

 • Transporter på väg och åker
 • Jordbearbetning
 • Skörd på vingårdar

Egenskaper

 • God dragförmåga
 • Hög lastkapacitet
 • God förarkomfort
 • Bidrar med lägre jordpackning
 • Självrensande

Befintliga dimensioner och tekniska specifikationer har ni här.
Däcket säljs via Gripen Wheels återförsäljarled.

Stocks AG

Stocks AG är en av världens största producenter på dubbelmontage till traktorer och lantbruksmaskiner. Fabrikatet tillverkas i Storbritannien sedan 1977.

STOCKS Ags dubbelmonatge har kraftiga spännare, krokar och öglemuttrar. De flesta spännarna är gjorda av värmebehandlat höghållfast smidd stål, vilket gör dem till de starkaste tillgängliga.

Nyckelfunktioner

 • Högkvalitativa fälgar.
 • Maskinsvetsad spännring.
 • Höghållfasta krokstänger.
 • Härdade krokar.
 • Profilerade distanstrummor.
 • Lätt att montera och låsa.
 • Passar alla däckfabrikat och däckdimensioner.
 • Färgmatchad till samtliga traktorfabrikat.

Fördelar

 • Ökad dragkraft – ökad arbetshastighet och därmed bränslebesparingar med lägre bränsleförbrukning per hektar.
 • Minskad jordpackning – förbättrad markstruktur, bättre dränage och å¨terväxt.
 • Minskad hjulslirning – minskat däckslitage.
 • Minskat däcktryck ger högre körkomfort, större markavtryck och mindre jordpackning.
 • Ökad stabilitet – ökad säkerhet vid arbete i sluttningar.
 • Endast en design – lämplig för traktorer av alla HK.

Valtra T202 Direct

T 202 Direct har en 6-cylindrig motor med turbo och intercooler från Sisu Power. Motorn är en commonrail motor med fyrventilsteknik. Motor och transmission manövreras med knappar och vred och den steglösa transmissionen har fyra områden att erbjuda. I A går traktorn steglöst 0-7 km/h och passar bra till långsamma arbeten där man valt krypläge på traktorer med mekanisk transmission. B är 0-14 km/h och perfekt vid jordbearbetning såsom harvning. I C går traktorn 0-21 km/h och kan vara bra vid lite snabbare fältarbeten eller körning med lastare medan läge D är till för transport och innebär steglös reglering av hastigheten från 0 till 43 km/h.
Just 43 km/h är vad man maximalt kan låta en traktor gå i Sverige. På marknader där det är tillåtet toppar Valtra T202 Direct 55 km/h. Detta innebär att man i Sverige når toppfarten redan vid 1 700 rpm. Det innebär att man sparar bränsle vid transport samtidigt som det blir tyst i hytten.

Tekniska specifikationer.
Motor: Sexcylindrig Sisu på 7,4 liter och 140 kW (190 hk) maxeffekt utan effektboost och max vridmoment 745 Nm vid 1 500 rpm
Transmission: Steglös med kopplingsfri fram/back
Däck:    540/65R30 fram och 650/65R42 bak
Bränsletank: 375 liter
Lyftkapacitet: 8 500 kg
Max hydraulflöde:115 l/min
Max hydraultryck:205 bar
Yttre hydraulik:5 dubbelverkande uttag bak
Vikt: 6 420 kg (utan vikter) Varav 46% på framaxeln
Vändradie: 5,85 meter
Serviceintervall: Motoroljebyte 500 timmar (19 liter), Transmissionsoljebyte 2 000 timmar (65 liter)  Hydrauloljebyte 1 000 timmar (62 liter),
Kraftuttag: 540E och 1 000 rpm

BKT Logo