036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels återförsäljare Sjöbo Gummiverkstad AB, Däckpartner har nyligen monterat 4 kompletta hjul levererade av Gripen Wheels på en CASE puma 240 CVX.

Däcken som monterats på FIXTRAC fälgar var BKT AGRIMAX V-FLECTO (på bakaxeln) och BKT AGRIMAX RT 765 (på framaxeln).

Däckdimensioner:

Bak: 710/70R42 185D TL AGRIMAX V-FLECTO BKT VF
Fram: 600/70R30 152D TL RT-765 E AGRIMAX BKT

Nedan kan ni läsa om de båda däckmodellerna.

AGRIMAX V-FLECTO BKT VF

BKT Agrimax V-Flecto är det optimala traktordäcket för den medvetne lantbrukaren.

Minskad jordpackning, minskad driftskostnad men med högre lastkapacitet, utan att behöva köpa särskilda fälgar, eller variera lufttrycket oavsett om du arbetar på fältet eller kör på väg. Dessa är bara några av egenskaperna hos BKT däcket Agrimax V-Flecto som kombinerar funktioner som avsevärt förbättrar traktorers prestanda och svarar mot nuvarande och framtida krav på det moderna jordbruket.

Bär 40% mer last än motsvarande standarddäck utan att ändra lufttryck

Den starka däckkonstruktionen medför att lasten kan maximeras ändra lufttrycket. Detta gäller oavsett hastighet. Däcket kan bära 40 % mer vikt än motsvarande standarddäck i samma dimension, med samma lufttryck och med rekommenderad fälg.

Bidrar till minskad jordpackning

Tack vare ett optimerat markavtryck och en 10 % bredare anliggningsyta ger däcket minskad jordpackning vilket ger bättre dränering av marken samt bibehåller grödornas kvalitet samt återväxt, vilket i sin tur ger bättre jordmån och därmed rikare skördar.
Detta kan förbättra skörderesultaten samt minska driftkostnaderna.

Möjligt att använda standardfälgar

Agrimax V-Flecto BKT använder NRO teknik (Narrow Rim Option) i enlighet med de normer som registrerats av E.T.R.T.O., the European Tire and Rim Technology Organization. Denna märkning möjliggör användning av de fälgar som rekommenderas i standardstorlek och det krävs inte specifika fälgar, som i fallet för samma storlek av VF däck.

Förlängd livscykel

På grund av däckets unika och mycket starka konstruktion har det en förlängd livscykel på minst 10 % mer än motsvarande däck, vilket optimerar den totala kostnaden för drift och underhåll.  10 % längre livslängd ger en fördel för produktiviteten och optimeringen av lantbruksarbetet.

Möjliggör höga hastigheter

Det ultraresistenta däckhöljet och den särskilda förstärkta vulsten gör det möjligt för AGRIMAX V-FLECTO att utnyttja hela traktorns potential, både på åkern och på vägen, där den kan nå höga hastigheter (upp till 65 km/tim.) med en mycket bekväm körning. Allt detta utan behov av att ändra lufttrycket vid skifte av körning på åker och väg.

Ger god körkomfort

Bland fördelarna med Agrimax V-Flecto, finner vi också en mycket god körkomfort tack vare vinkelutformningen på mönsterklacken, som väsentligt minskar vibrationer på vägen, och därmed ger tystare förarmiljö.

Detta högteknologiska däck, är ett resultat av att ha lyssnat på och uppmärksammat brukarens önskemål och krav.

 Tekniska data och befintliga dimensionerna finner ni här

 RT-765 E AGRIMAX BKT

 Detta är ett lantbruksdäck i BKT 70-serien som passar till banbrytande traktorer och olika tunga användningsområden som jordbearbetning, åker- och vägtransporter.
Däcket lämpar sig för traktorer, besprututningsmaskiner samt vissa skördemaskiner

Användningsområden är bland annat:

  • Transporter på väg och åker
  • Jordbearbetning
  • Besprutning
  • Skörd på vingårdar

Den breda kontaktytan ger bästa möjliga dragförmåga och komfort på alla underlag i alla lägen.
Däcket besitter mycket goda självrensande egenskaper och ger minskad jordpackning. Det finns i två storlekar med stålbältesteknik.

Egenskaper:

  • God dragförmåga
  • Bra bränsleekonomi
  • Hög lastkapacitet
  • God förarkomfort
  • Bidrar med lägre jordpackning
  • Självrensande

Teknisk data och befintliga dimensioner finner ni här.

Sjöbo Gummiverkstad AB, Däckpartner

Sjöbo Gummiverkstad arbetar med all sorts däckservice för personbilar, motorcyklar, entreprenadfordon, traktorer, lastbilar. I verksatden utförs arbeten inom alla däckdimensioner och märken. Man har specialiserat oss på att reparera däck som har fått större skador s.k vulkanisering. 

Tack till Sjöbo Gummiverkstad, Däckpartner för ännu en affär.

BKT Logo
Growing Together