036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

BKT Tires har lanserat en ny dimension av AGRIMAX V-FLECTO, nämligen 750/70R44 186D TL AGRIMAX V-FLECTO E BKT som med sin diameter 2175 mm är avsett för de riktigt stora och motorstarka traktorerna.

Minskad jordpackning, minskad driftskostnad men med högre lastkapacitet, utan att behöva köpa särskilda fälgar, eller variera lufttrycket oavsett om du arbetar på fältet eller kör på väg. Dessa är bara några av egenskaperna hos BKT däcket Agrimax V-Flecto.

Agrimax V-Flecto kombinerar funktioner som avsevärt förbättrar traktorns prestanda och svarar exakt mot nuvarande och framtida krav på det moderna jordbruket.

Belastningsindex och hastighetsindex är 186D.
Den rekommenderade fälgen för denna nya dimension är DW 25 B och den alternativa fälgen är B DW 24 B.

Däckets bredd är 769 mm och höjden 2175 mm.

Den statiska belastningsradien är 958 mm och den” rullande omkretsen” är 6450 mm.

750/70R44 186D TL AGRIMAX V-FLECTO E BKT passar på följande traktormodeller:

John Deere 8 – 9 serien
Fendt 900 – 1000 serien
New Holland T7 – T8 – T9 serien
Valtra S serien
Deutz Fahr 9 serien
Case Magnum -AFS Serien
Massey Ferguson 8S – 8700S serien
Claas 9 serien

Egenskaper

Först och främst gör detta däck det möjligt att maximera belastningen utan att ändra däcktrycket, oavsett hastighet, och lyckas bära 40% mer vikt än ett standarddäck av samma storlek och med samma rekommenderade fälg.

 På grund av den 10 % bredare slitbanan och det större” fotavtrycket minskar jordpackningen vilket ger bättre dränering av marken samt bibehåller grödornas kvalietet samt återväxt.

Agrimax V-Flecto BKT använder NRO teknik (Narrow Rim Option) i enlighet med de normer som registrerats av E.T.R.T.O., the European Tire and Rim Technology Organization. Denna märkning möjliggör användning av de fälgar som rekommenderas i standardstorlek och det krävs inte specifika fälgar, som i fallet för samma storlek av VF däck.

På grund av däckets unika och mycket starka konstruktion har det en förlängd livscykel på minst 10 % mer än motsvarande däck, vilket optimerar den totala kostnaden för drift och underhåll.

Det ultraresistenta däckhöljet och den särskilda förstärkta vulsten gör det möjligt för AGRIMAX V-FLECTO att utnyttja hela traktorns potential, både på åkern och på vägen, där den kan nå höga hastigheter upp till 65 km/tim, med en mycket bekväm körning.

AGRIMAX V-FLECTO lagerhålls hos Gripen Wheels och säljs av Gripen Wheels återförsäljare.