036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Agrimax V-Flecto är det optimala traktordäcket för den medvetne lantbrukaren.

Minskad jordpackning, minskad driftskostnad men med högre lastkapacitet, utan att behöva köpa särskilda fälgar, eller variera lufttrycket oavsett om du arbetar på fältet eller kör på väg. Dessa är bara några av egenskaperna hos det nya däcket från BKT – Agrimax V-Flecto.

Agrimax V-Flecto är en unik produkt i sitt slag och kombinerar funktioner som avsevärt förbättrar traktorns prestanda och svarar exakt mot nuvarande och framtida krav på det moderna jordbruket.

Agrimax V-Flecto är det självklara valet och en komplett produkt för den moderna lantbrukaren som vill ha högsta möjliga avkastning i sitt lantbruk. Däcket berikar BKTs Agrimax line ytterligare och är det mest effektiva däcket när det gäller att förbättra skörderesultaten samt minska driftkostnaderna rejält.

Agrimax V-Flecto BKT är det första däcket som använder NRO teknik (Narrow Rim Option) i enlighet med de nya normer som registrerats av E.T.R.T.O., the European Tire and Rim Technology Organization. Denna märkning möjliggör användning av de fälgar som rekommenderas i standardstorlek och det krävs inte specifika fälgar, som i fallet för samma storlek av VF däck.

På grund av däckets unika och mycket starka konstruktion har det en förlängd livscykel på minst 10 % mer än motsvarande däck, vilket optimerar den totala kostnaden för drift och underhåll.  Den starka däckkonstruktionen medför även att lasten kan maximeras utan att man behöver ändra lufttrycket. Detta gäller oavsett hastighet. Däcket kan bära 40 % mer vikt än motsvarande standarddäck i samma dimension, med samma lufttryck och med rekommenderad fälg.

Det ultra-resistenta höljet och den speciella förstärkta däckfoten gör Agrimax V-Flecto perfekt både på fältet och på vägsträckor, utan behov av att ändra däcktrycket på vägen.

Tack vare ett optimerat markavtryck och en 10 % bredare anliggningsyta ger däcket minskad jordpackning vilket i sin tur ger bättre jordmån och därmed rikare skördar.

Bland fördelarna med Agrimax V-Flecto, finner vi också en mycket god körkomfort tack vare den nya vinkelutformningen på mönsterklacken, som väsentligt minskar vibrationer på vägen, och därmed ger tystare förarmiljö. Detta högteknologiska däck, är ett resultat av att ha lyssnat på och uppmärksammat brukarens önskemål och krav.

Ett lysande exempel på det kontinuerliga engagemang som BKT ägnar åt Forskning & Utveckling.

Finns i dimensionerna VF 600/60 R 30 NRO och VF 710/60 R 42 NRO