036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

 

BKT tires ställer ut på årets Agritechnica i Hannover i HAll 3 monter B06.

På världens ledande mässa för jordbruksteknologi, organiserad av DLG, presenterar alla de ledande företagen i branschen sina innovationer.

AGRITECHNICA är utställningsplatsen för den globala jordbruksindustrin och ett forum för framtidens anläggningsproduktion

Agritechnica (Hannover – Tyskland), 10–16 november 2019 – BKT gläntar på dörren till framtiden på Agritechnica 2019 och visar upp en hel däckarsenal i sin monter – allt från nyheter till storsäljare – som alla ingår i ett ambitiöst teknologiprojekt.

Behovet av att välja en hållbar strategi ökar och detta är en av branschens stora utmaningar, där BKT har valt att fokusera på jordskydd – en avgörande del i ”hänsynsfull” lantbruksproduktion.
På Agritechnica presenterar företaget tre innovationer: FL 633 PERFORMA är designat för lantbrukslastbilar, medan V-FLEXA och RIDEMAX FL 699 är konstruerade för släpvagnar och lantbruksredskap.

Det nylanserade däcket FL 633 PERFORMA presenteras i dimensionen 600/50 R 22,5. Däcket är specialkonstruerat för lantbrukslastbilar. Det här är ett innovativt däck med syfte att förbättra prestandan hos både traktorer och lastbilar, samt att uppfylla de specialiserade behoven inom det moderna lantbruket.

V-FLEXA, senaste generationens flotationsprodukt med VF-teknologi (Very High Flexion), kan användas till tunga lasttransporter med ett uppblåsningstryck som är 30 procent lägre än hos ett standarddäck i samma storlek. Däcket kombinerar VF-teknologi och ett mönster med stålbälten som ger ökad motståndskraft mot däckstommen och därmed mot stötar.

Och sist men inte minst visar man upp RIDEMAX FL 699 i storlek 24 R 20.5 för att komplettera den innovativa däckuppställningen. Det här är ett perfekt däck för körning på väg med släpvagnar och tankbilar, tack vare den förstärkta vulsten som ger ökad stabilitet även i hög hastighet

Förutom de tre nyheterna har BKT också med sig innovativa AGRIMAX V-FLECTO – en vinnande kombination av teknologier avsedda att höja produktiviteten och ge senaste generationens traktorprestanda i alla typer av terräng. Den specialförstärkta vulsten tillsammans med ett extremt resistent däckhölje gör AGRIMAX V-FLECTO till det perfekta däcket för kombinerad användning, utan att användaren behöver ändra uppblåsningstrycket vid övergångar mellan åker och väg och tvärtom. Däcket visas upp i storlek VF 600/60 R 38. Dessutom presenteras RM 500 i storlek 600/65 R 28. RM 500 är ett radialdäck med stålbälte som lämpar sig utmärkt för användning med skörderedskap.

En gigantisk, genomskinlig traktor med släp

BKT:s metoder för att visa upp däck är allt annat än konventionella. Montern domineras av en gigantisk, kristallklar traktor tillverkad i Plexiglas med en totalvikt på 1 500 kg monterad med AGRIMAX V-FLECTO-däck. På det här sättet lyfter BKT fram däcken som centrala beståndsdelar och nyckelspelare i hela maskineriet.

En nyhet i BKT-montern är den genomskinliga släpvagnen, som dras av traktorn och är utrustad med splitter nya V-FLEXA-däck. Ett fototillfälle väl värt att dela.

Besök BKT:s pressrum: www.bkt-tires.com/en/press-room