036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels har tillsammans med Maskingruppen i Falkenberg genomfört en affär och en leverans av BKT däck till Fyllinge Mjölk AB i Halmstad.

Leveransen från Gripen Wheels till vår kund och återförsäljare Maskingruppen i Falkenberg bestod av följande:

Framdäck: 2 st 600/70R28 164D TL AGRIMAX FORCE BKT
Bakdäck: 2 st 650/85R38 179D TL AGRIMAX FORCE BKT

Däcken monterades på en Massey Ferguson 8730 som ägs av slutkunden Fyllinge Mjölk AB
Efter montering tog Sven Jansson från Maskingruppen några fina bilder på traktorn som vi gärna vill visa upp.

På bilden ser ni även en BKT cykel som vi skickade med i däckleveransen.

Maskingruppen AB

Vår kund Maskingruppen AB finns i Falkenberg och Ängelholm samt det nya samgåendet i Eslöv med Wallins traktor, med bolagsnamn Maskingruppen Wallins traktor i Eslöv AB. Maskingruppen drivs idag av Pär-Ola Jansson och Hans-Olof Jansson, söner till Gert Jansson som trappat ner och lämnat över till sönerna.

Maskingruppen i Falkenberg AB, som Gripen Wheels säljare Thony Ljungh i detta fall besökte, erbjuder det bästa inom park-, trädgårds-, lant- och jordbruksmaskiner.

Sortiment är gediget och består av nya och begagnade maskiner samt ett brett och välsorterat utbud på vår eftermarknadsavdelning. Man erbjuder reservdelar, service och reparationer av välutbildade servicetekniker. Målet är att med hög kompetens och personlig service ta fram den ultimata lösningen för var kund och dennas verksamhet.

Förutom försäljning av Massey Ferguson traktorer så har man ett brett sortiment som täcker det mesta av vad ett modernt lantbruk kräver. Maskingruppen har även befäst en position på sitt marknadsområde inom trädgård där man säljer maskiner och tillbehör till kommuner och privata aktörer.

Fyllinge Mjölk AB
Fyllinge Mjölk AB är verksam inom mjölkproduktion och uppfödning av nötkreatur av mjölkras

AGRIMAX FORCE

AGRIMAX FORCE är ett däck med IF teknologi. Detta innebär att däcket kan bära högre last vid samma inflationstryck som ett standarddäck.
Detta radialdäck är särskilt framtaget för att ge högsta möjliga prestanda och effektivitet vid jordbruksarbeten med motorstarka traktorer.

Däcket lämpar sig lika bra för fältarbete som för vägtransporter och klarar dessutom att växla mellan olika körningar, laster och hastigheter utan att byta lufttryck. Detta gör lantbrukarens arbete mer produktivt.

Egenskaper:

  • Tunga laster vid låga tryck
  • Hög flytförmåga
  • Reducerad jordpackning
  • God dragkraft
  • Brett avtryck som ger perfekt grepp
  • Möjlighet till hög hastighet
  • Ger god bränsleekonomi
  • Självrensande

Gripen Wheels levererar hjul med specialtillverkade fälgar i HD kvalitet för alla maskiner på marknaden. För de vanligaste maskinerna lagerhåller vi fälgar. Dessa är Volvo L60, L70E, L90E, Ljungby L9 -L15, JCB 417/418/419/426 & 427.

Tekniska specifikationer kan ni läsa här.

Massey Ferguson 8730

Den nya MF 8700 S-Serien riktar sig till kunder som efterfrågar en allround traktor för olika arbetsuppgifter i det moderna lantbruket.

Den nya MF 8700 S-Serien erbjuder sin Ägare höga hästkrafter, stor dragförmåga samt låg bränsleförbrukning och låg markpackning.

Motor: 6-cylindrig 8,4 liters AGCO Power Allt i ett Steg V.
Maxeffekt: 295 HK vid 1 900 varv/min och 325 vid EPM (motoreffektstyrning).

Den nya generationen av dieselmotor som denna traktor är utrustad med, erbjuder bättre kraft, mindre utsläpp samt lägre bränsleförbrukning. En åtråvärd kombination.

Traktorerna i MF 8700 S-serien är lättare än andra traktorer vilket ger minimalt markavtryck för förstklassigt arbete och transport.
Den klarar samtidigt på grund av sin starka konstruktion tung last eller ballastvikter för drag-arbeten.

Detta är en traktor som kan anpassas till många olika arbetsuppgifter med maximal dragkraft och minimal markförstöring, samtidigt som den förbrukar så lite bränsle som möjligt.
Traktorn är kompakt och lättmanövrerad med branschledande effekt/vikt förhållande. Bekväm både på fältet och på vägen både vid krypkörning och på högsta hastighet.

Verkligen en allroundtraktor som uppfyller kraven i det moderna jordbruket!

Vi tackar Maskingruppen i Falkenberg Ab samt Fyllinge Mjölk AB i Halmstad för en fin affär!