036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Detta är en ytterligare en kundreferens från BKT om familjen Antonissen, som i tre generationer har odlat potatis i Steenbergen, ett jordbruksområde i södra Nederländerna, vid gränsen till Belgien. Nu arbetar grundarens unga barnbarn tillsammans med sin far, som om några år kommer att överlämna tyglarna till familjeföretaget.

Antonissen Pootaardappelhandel VOF brukar 35 hektar för att odla potatis, med stöd av fem traktorer i olika storlekar, en självgående spruta och många andra redskap som används med maskinerna i fält, beroende på olika cykler, för att bearbeta marken i sådd och skörd etc.

Omfattningen av ytan som ska bearbetas ligger till grund för fordonsparken och redskapen, som väljs utifrån prestanda, funktioner och möjligheten till hållbar förvaltning.

När det gäller däck har Antonissen valt BKT-produkter till många av traktorerna, i synnerhet AGRIMAX FORTIS med däck i storlek 600/70 R 30 på framaxeln och 650/85 R 38 på bakaxeln samt RIDEMAX FL 693 M, i storleken 650/55 R 26,5, för att utrusta släpvagnen.

”Bland de viktigaste egenskaperna som jag förväntar mig av ett däck är körkomfort och bra grepp både på fältet och på vägen; naturligtvis måste däcken också kunna arbeta effektivt, medan de bär maskinens vikt, utan att skada jorden. Båda BKT-däcken garanterar exceptionell dragkraft tillsammans med enastående hantering och utmärkt komfort för en perfekt körupplevelse. ”
säger Antonissen junior.

Fördelar med AGRIMAX FORTIS och RIDEMAX FL 693M

Dessa däckmodeller som Antonissen valt, AGRIMAX FORTIS för traktorn och RIDEMAX FL 693 M för trailern, ingår i BKTs Flotation-sortiment och är däck som har utmärkt flytkapacitet och därmed mindre påverkan på marken. Tack vare den robusta strukturen garanterar dessa däck utmärkt grepp, även i kurvor eller under manövrering. Slitbanans speciella design garanterar bra grepp på alla typer av terräng och ger däcket utmärkt självrensande förmåga.

BKT hävdar att AGRIMAX FORTIS är perfekt för alla aktiviteter rörande markberedning, plantering och underhåll. Däcket är designat för kraftfulla fyrhjulsdrivna traktorer och har utmärkt dragkraft, även i svår terräng Vidare har däcket utmärkt flytförmåga och ger därmed minskad jordpackning och lågt rullmotstånd, vilket innebär bränslebesparing samt minskade miljöutsläpp.

För användning på lantbruksvagnar, gödseltunnor och andra spridare rekommenderar BKT tires däcket RIDEMAX FL 693 M.
Tack vare slitbanans unika design är det den perfekta lösningen för dagliga förflyttning på vägen och för kombinerad användning. Bredden på däckets avtryck ger perfekt fördelning av vikten på terrängen, vilket begränsar jordpackningen och möjliggör större lastkapacitet. Slutligen ger den radiella All Steel-strukturen, med mycket beständiga stålbälten, maximal styvhet och stabilitet.

”Vi valde BKT eftersom däcken är höga, breda och i perfekta dimensioner” säger Antonissen och fortsätter: ”Lågtryckstekniken, IF-tekniken, gör det möjligt att skapa en bred stödbas utan att kompromissa med dragkraften.” ”Dessutom har BKT stor erfarenhet av att matcha ett fordons främre och bakre däck och jag tycker att det är viktigt att däcket kan anpassa sig till fordonets storlek. Idag måste däcken vara höga för att kunna reagera mer på trycket och därmed hantera traktorns vikt”.

BKT lyckades tillgodose alla dessa önskemål, tack vare sitt engagemang för forskning och produktutveckling och genom att lyssna på sina kunder.

AGRIMAX FORTIS

Ett tillförlitligt däck under alla former av förarbeten, jordbearbetning och transportarbeten. Däcket är avsett att användas med de senaste, modernaste och mest kraftfulla traktorerna och AGRIMAX FORTIS möjliggör mycket stora laster på upp till 65 km/h. Det ger enastående dragförmåga och förstklassig hantering, samt maximal komfort för en perfekt körupplevelse. Däcket är konstruerat med förstärkt däckhölje i nylon för ökad produktivitet på åkern, och marken skonas tack vare minskad jordpackning.

 

RIDEMAX FL 693 M är det idealiska radialdäcket för användare som regelbundet kör på väg med släpvagn/spridare. RIDEMAX FL 693 M är i själva verket designat för 75 procents användning på väg och erbjuder utmärkt vägprestanda genom att prioritera både komfort och självrensande egenskaper. Hastighetsindexklasserna D/E i serien imponerar med högre hastigheter vid körning på väg, vilket leder till betydande tidsbesparingar. Det låga rullningsmotståndet bidrar till lägre bränsleförbrukning, samtidigt som den förstärkta vulsten och stålbälten säkerställer extra hållbarhet

Vi på Gripen Wheels är glada över att vara officiell distributör av BKT-däck på den svenska och finska marknaden.
Ni köper däcken genom någon av våra lokala återförsäljare.
Har ni frågor om däcken så tveka inte att kontakta vår duktiga säljkår eller någon av våra återförsäljare.