036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Vi har glädjen att presentera ännu en nöjd brukare som kör på BKT-däck. Nedan kan ni läsa om Matthew Hawthornes personliga upplevelser av däcken
Matthew är gårdschef på Euston Farm i England och har valt BKT-däcken AGRIMAX V-FLECTO, AGRIMAX TERIS och FL 630 ULTRA till sin flotta.

Vilka egenskaper jag söker hos ett däck?

Helt klart robusthet, effektivitet och tillförlitlighet”
säger Matthew.

Gården var ursprungligen en elegant retreat som användes som jaktstuga, men senare gjordes den om till lantbruk. Euston-gården ligger på gränsen mellan Norfolk och Suffolk County i östra England, inbäddad i vacker, naturlig miljö som karaktäriseras av magnifika skogar och vindlande floder.

Idag bedrivs verksamheten av gårdschefen Matthew Hawthorne, som berättar om sitt företag och arbete: “Vi har över 4 200 hektar till att odla spannmål, grönsaker och baljväxter, men framför allt sockerbetor, som odlas på över 280 hektar.

Det är viktigt att välja ett däck som underlättar arbetet och som passar till den här sortens jord, förklarar Matthew Hawthorne:

Våra åkrar kännetecknas av en kombination av lerjord i norr och sandjord söder om gården. Utmaningen ligger därför i att hitta en flexibel produkt som är effektiv under alla förhållanden. Jag håller alltid utkik efter lösningar som har ett robust däckhölje för att minska risken för punkteringar, med tanke på att jorden på Euston är full av flinta, som är en ganska vass sten. Robusthet, effektivitet och tillförlitlighet är definitivt de tre egenskaper som alla däck måste besitta.”

 För att uppfylla behoven har Matthew valt att utrusta sitt maskineri med BKT:s storsäljande däck, AGRIMAX V-FLECTO, AGRIMAX TERIS och FL 630 ULTRA.

AGRIMAX V-FLECTO är en lösning avsedd för kraftfulla traktorer och garanterar maximal prestanda på alla jordmåner. Tack vare VF-teknologin går det att maximera lasten med det här däcket utan att ändra ringtrycket, oavsett hastighet. På så sätt klarar det 40 % mer last än ett standarddäck i samma klass. Och tack vare ett bredare avtrycksområde och mönster garanterar däcket minskad jordpackning.

AGRIMAX-V-FLECTO:s stora styrka är robustheten, som säkerställer 10 % längre livslängd än motsvarande däck, även tack vare ett däckhölje med extra stor motståndskraft och en specialkonstruerad, förstärkt vulst.

AGRIMAX TERIS är avsett för skörde- och slåttermaskiner. Det har utmärkt flytförmåga och begränsar på så sätt skador på jorden och garanterar utmärkt skördeprestanda, med möjlighet att bära väldigt tunga laster. Samtidigt har AGRIMAX TERIS extra hög motståndskraft mot skärskador och stötar som orsakas av till exempel stubbåker. På så sätt garanteras en lång livscykel och fordonets stilleståndstid minskar.

Slutligen är FL 630 ULTRA ett flotationsdäck som kännetecknas av utmärkt flytförmåga och därmed minskad jordpackning. Tack vare den robusta konstruktionen garanterar däcket fantastisk dragförmåga och perfekt grepp, även i kurvor och under manövrer. Det speciella mönstret erbjuder god stabilitet på alla jordmåner och ger däcket utmärkta självrensande egenskaper.

 

Matthew fortsätter att berätta om sina erfarenheter av BKT däcken.

“En annan egenskap som jag verkligen uppskattar hos BKT:s däck är den låga ljudnivån under arbetet, en aspekt som är väldigt viktig för oss med tanke på att både hus och byar gränsar till gården”, fortsätter Matthew Hawthorne. ”BKT har verkligen lyckats uppfylla mina behov till punkt och pricka.”

 

Vi på Gripen Wheels är glada över att ännu en gång höra en mycket nöjd brukare berätta om sina erfarenheter av BKTs däck. Vi är officiell distributör i Sverige och Finland och ni köper däcken hos våra återförsäljare.