036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Eric Lundin från Vallby Hånningby Gård driver Lundins Lantbruk Bygg och Däckservice i Enköping.

I verksamheten ingår både lantbruk och däckverkstad. Men Eric startade en gång i tiden inom byggsektorn.
Eric bor på gården tillsammans med sin fru Gunilla och sonen Victor, 32 år, som också är verksam i familjeföretaget, som en gång i tiden startades av Erics far.
Mer om verksamheten kan ni läsa om lite längre ner i texten.

För en tid sedan köpte Eric 710/45-26,5 20PR TL FORESTECH BKT till sin Rottne Solidf12 som används till risröjning som verksamheten servar bönderna i trakten med.

FORESTECH är ett stålbältat skogsdäck från BKT. Det passar bra för skogsavverkning med skotare. Däcket har utmärkt dragkraft även vid tung användning och den kraftiga däckfoten och skulderområdet ger ett gott skydd mot punktering samt en längre livscykel. 

Eric är den tredje ägaren av maskinen och när den köptes i maj 2020 avmonterades de gamla däcken som var helt slut och de nya som Gripen Wheels levererat monterades.
När jag pratar med Eric har däcken endast rullat 16 timmar och många fler ska det bli.

Nedan ser ni ett par bilder på maskinen utanför gården.
Ni ser även en bild på den gamla maskinen som brann upp. Lyckligtvis klarade sig Eric utan en skråma.

Den nya maskinen, Rottne Solidf12, kommer nu att rulla i Erics hemtrakter, där hans verksamhet som sagt hjälper lantbrukare med risröjning. Maskinen kommer att köras 300-400 timmar per år. Nedan ser ni den i arbete med röjning i skogen.

Storyn om Lundins Lantbruk Bygg och Däckservice

Eric Lundin började en gång i tiden inom bygg, som snickare och sedan som arbetsledare för olika byggen i Stockholm.
Vid den tiden drevs lantbruket på Vallby Hånnebygård av Erics far.

Däcken till gårdens lantbruk togs om hand av en vän till familjen som drev däckverksamhet. När vännen gick i pension 1997 köpte Erics far upp företaget.
På lantbruket rullar ca 150 hjul, så köpet av den pensionerade vännens verksamhet var ett naturligt steg. Man byggde även däckverkstad och började sälja till andra lantbrukare och entreprenörer i trakten.

Däckverksamheten blev populär och kundkretsen växte som en följd av fin personlig service, där Eric exempelvis rycker ut även på helger, eller tar emot nya kunder som dyker upp på lantbruket oanmält, då de hört det goda ryktet om Lundins Däckservice.

När Erics far gick i pension år 2000, vid 65 års ålder, tog Eric över även gården. Därmed firmanamnet Lundins Lantbruk Bygg och Däckservice.

Samtidigt fortsatte däckverksamheten att växa och Eric började söka efter rätt leverantör att handla sina däck från. Han kom i kontakt med Gripen Wheels på en skogsmässa 2003, Skogselmia, och handlar av oss än idag. Båda parter är mycket nöjda med samarbetet.

På lantbruket odlar man raps, vete och whiskeykornmalt.

Whiskeykornmalt är Erics favorit, säger han. Denna säljes till Vikingmalt i Halmstad, som sedan säljer den vidare på export.
Varje år skördar man ungefär 230 ton

Just nu, i augusti skördar man veten och nedan ser ni en bild från Erics kontor, hans skördetröska.
Veteskörden ligger på ungefär 1000 ton årligen.

Lantbruket kör med BKT på alla sina maskiner och är mycket nöjda med dessa däck.

Lundins Däckservice säljer även BKT till andra lantbrukare i trakten, då fabrikatet vunnit stor popularitet. Det är främst det traktormönstrade BKT AGRIMAX av olika modeller och dimensioner som man säljer.

Eric berättar att han till och med säljer BKT AGRIMAX i snöröjningssyfte till lantbrukare och entreprenörer i trakten. Han säger att han hört sina kunder säga att de traktormönstrade BKT däcken är ännu bättre för snöröjning än betydligt dyrare fabrikats motsvarigheter och att gummit håller mycket bra.

Nedan ytterligare en bild där solceller monteras på en av gårdens byggnader.

Vi är glada över att ha kunder som Eric Lundin och tackar honom för alla fina bilder och storyn om hans familjeföretag Lundins Lantbruk Bygg och Däckservice.