036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels är stolta över att ha fått leverera kompletta hjul med BKT-däck, till en helt ny Deutz Fahr 7250 TTV -2021, som sålts av vår återförsäljare Bjäre Maskin AB i Förslöv.

Deutz Fahr traktorn köptes av lantbrukare Anders Nilsson Skråmered i Våxtorp.
Anders Nilssons verksamhet utsågs till ”Årets mjölkföretagare 2021”.

Det var Bjäre Maskins säljare Bengt Axelsson som sålde traktorn till lantbrukare Anders Nilsson och som beställde de kompletta hjulen av Gripen Wheels säljare Thony Ljungh.

Anledningen till utbytet av originalhjulen var att Anders Nilsson ville ha ett smalare alternativ för att klara plöjningen på gården.

De nya BKT-däcken blev följande dimensioner:
Dimension bak 650/65R42 BKT RT657
Dimension fram 600/70R30 BKT RT765

BKT AGRIMAX RT657

Detta är ett utmärkt däck för körning på väg och för jordbearbetning samt för andra arbeten inom lantbruket.
Däcket ger förstklassig körkomfort, och bidrar dessutom med betydande bränslebesparingar. Det har stor lastkapacitet, även i hög hastighet.

AGRIMAX RT 657 är det bästa alternativet för dig som behöver ett mångsidigt och tillförlitligt däck utan att kompromissa om prestandan.

BKT AGRIMAX RT657 är ett däck med radialkonstruktion som uppfyller alla krav som ställs i de moderna jordbruksbehoven. BKT: s ansträngningar och engagemang för att leverera produkter i världsklass till lantbrukare världen över återspeglas i prestandan hos däcket BKT AGRIMAX RT657.

BKT AGRIMAX RT657 erbjuder effektivitet, säkerhet, komfort och en mycket hög kvalitetsnivå.

Däckets starka däckstomme garanterar lång livslängd och den speciella gummiblandningen ger högt antal mil och minskade driftskostnader,

Slitbanemönster är utformat för att ge mycket bra grepp och hög komfort.

Detta är ett däck från BKT av mycket hög kvalitet och prestanda.

Tekniska specifikationer och däcket i 3D simulering finner ni här.

Bjäre Maskin

Bjäre Maskin är det ingen som ger sig förrän kundens problem är löst.
Med 60 år i branschen finns säljare, servicetekniker och reservdelspersonal som kundens verklighet.

Man kan inte bara de märken och maskiner som man säljer, utan har också stor kunskap och erfarenhet av övriga maskinfabrikat på marknaden.

På Åkagårdsvägen 2 i Förslöv väntar den senaste tekniken och de bästa maskinerna inom lantbruk, entreprenad, grönyta och villaträdgård. Teknik, kompetens och service är hjärtefrågor för Bjäre Maskin

Bjäre Maskin AB säljer nya maskiner liksom begagnade samt erbjuder service och reparationer i verkstaden. Man servar med reservdelar och erbjuder även däck- och hjulbyten.

Skråmered Våxtorp

Eller Nilssons i Skråmered är en mjölkgård strax utanför Våxtorp i södra Halland. Gården bedriver i huvudsak mjölkproduktion, växtodling och skogsbruk. Gården drivs sedan 1996 av Anders & Katarina Nilsson.

Skråmereds mål är att ständigt hitta nya sätt att utveckla och förbättra svenskt lantbruk, så väl för våra anställda som för sina djur Gården utsågs till ”Årets mjölkföretagare 2021”.

Skråmered ligger i Halland i ett landskap som gränsar mellan skogsbygd och slättbygd. Familjen Nilsson är tredje generationen på gården och har stort fokus på mjölkproduktion. Trots stora utmaningar under resan så har familjen Nilsson utvecklat ett företag i absolut toppklass.

Verksamheten består av:

-Mjölkproduktion
Besättningen består av ca 350 mjölkkor som producerar drygt 14 000 kg ECM. Därtill 380 ungdjur. Sedan några år tillbaka har man i huvudsak satsat på PROCROSS som är en trerasblandning mellan montbeliarde, SRB och Holstein

-Växtodling
På gården odlas vall, majs, korn och rågvete för i första hand foderproduktion.
Detta odlas på ca 400ha åkermark

-Skog
Till gården drivs ca 56ha skogsmark

Deutz Fahr 7250 TTV -2021

Denna traktor från Deutz Fahr levererar hög kvalitet, hög precision och tillförlitlighet i kombination med banbrytande teknik när det gäller både kostnadseffektivitet och komfort.

7-serien representerar kulminering av mycket innovativ och intelligent traktorteknik

Motor: Deutz 6.1 TCD, Stage-V Common Rail, 6-cylindrig, 24-ventil, turboladdad motor med
SCR-system för efterbehandling av avgaser och passiv DPF

Traktorn levererar upp till 246 hästkrafter.
Maskinen är utrustad med SDF Smart Farming Solutions, förbättrad med högeffektiv motor och överföringsteknik. Vidare säkerställer innovativa axlar och bromsar optimal körkomfort och maximal säkerhet

Max lyftkapacitet: 10 000 kg
Hjulbas: 2,868 mm
Vikt Min/max: 8,200/9,100 KG

Vi på Gripen Wheels tackar vår återförsäljare Bjäre Maskin AB i Förslöv för ännu en fin affär.
Vidare tackar vi Anders och Kristina Nilsson från Skråmered Våxtorp för att de valde kompletta hjul med BKT-däck från Gripen Wheels till sin nya Deutz Fahr traktor.