036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Vi på Gripen Wheels vill uppmärksamma den otroligt hedervärda utmärkelse som Arvind Poddar, styrelseordförande och VD för BKT tilldelats nyligen. Ett stort grattis till MR Poddar! 

Arvind Poddar, styrelseordförande och vd för BKT, har tilldelats priset Best Transformational Leader Awardpå det 6e toppmötet Asia Business Responsibility Summit.

Seregno (Italien), 30 september 2019 – I samband med att toppmötet Asia Business Responsibility Summit anordnades för 6e gången på hotellet Taj Mahal Palace – Apollo Bunder i Mumbai, Indien den 25 september, vann Arvind Poddar, styrelseordförande och vd för Balkrishna Industries Limited (BKT), pris som Best Transformational Leader. BKT är en av världens ledande tillverkare av terrängdäck och har sitt huvudkontor i Indien.

The Asian Center for Corporate Governance & Sustainability sponsrar och marknadsför det 6e
Asia Business Responsibility Summit. Det är en ideell organisation och tankesmedja som strävar efter att höja kvaliteten på bolagsstyrning och hållbarhetsarbetet inom asiatiska företag. Organisationens målsättning är att uppmuntra och stärka företags insatser för att generera välstånd hand i hand med ansvarsfullt företagande. The Asian Center spelar en viktig roll för att lyfta frågan i Asien och anser att ansvarsfullt företagande är avgörande för att utveckla ett hållbart samhälle och renare städer. 

Varje år delar Asian Center for Corporate Governance & Sustainability ut en serie priser under benämningen “Leadership, Corporate Governance, Sustainability & CSR Awards” till branschledare och chefer som går i täten för arbetet med att förbättra bolagsstyrningsstandarder inom sina egna företag. En förutsättning för att bli nominerad i kategorin Best Transformational Leader är faktorer som förmåga att bidra till att affärs- och tillväxtmål uppfylls, personlig tilltro till strategier, förmåga att väcka engagemang och få medarbetare att identifiera sig med företaget, förmåga att ge medarbetare möjlighet till och främja kreativ problemlösning, att spela en central roll i företagets omvandling och utveckling samt att avsätta resurser och involvera intressenter i aktiviteter kring ansvarsfullt företagande.

“Jag är otroligt stolt och glad över den här prestigefulla utmärkelsen för Asien, som för närvarande utgör den största tillväxtmotorn i den globala ekonomin”, säger Arvind Poddar, styrelseordförande och vd för BKT. “Det här är utan tvekan ett fantastiskt ögonblick och en otrolig personlig bedrift. På BKT anser vi att vi har ett stort ansvar och måste föregå med gott exempel när det gäller sociala frågor och miljön. Jag vill passa på att tacka min familj för deras ovärderliga stöd och hela BKT-teamet för deras engagemang och ständiga strävan efter förstklassiga resultat.” 

Ansvarsfullt företagande har alltid varit en central aspekt av BKT:s affärsverksamhet. I enlighet med företagsfilosofin tar BKT hand om sina människor, deras välbefinnande och miljön de lever i.

Företaget har egna vindkraftsparker som producerar miljövänlig energi till produktions-anläggningarna i norra Indien, och dessutom trädplanteringar på den största produktions-anläggningen i Bhuj, Indien. Men det främsta beviset på BKT:s engagemang är stiftelsen WE CARE Foundation, som har genomfört miljöprojekt och sociala projekt av olika slag över hela världen i mer än tio år.

Den senaste utmärkelsen är ett bevis för BKT:s bolagsstyrning och tillväxtstrategi, som månar om miljömässigt ansvar för att säkerställa en hållbar utveckling.