036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels har nyligen fått leverera ett set traktordäck av fabrikatet BKT, till vår samarbetspartner Maskingruppen AB, då orginaldäcken på den sålda traktor skulle bytas ut.

Traktorn, en Massey Ferguson 8S 265 Dyna VT, såldes av Lars Ring, säljare på Maskingruppen i Ängelholm till Emil Nilsson som driver lantbruket Knutsgården.
Knutsgården är ett 180 hektar stort jordbruk mellan Spannarp och Mardal utanför Ängelholm. Man innehar slaktdjur samt bedriver spannmålsproduktion som huvudnäringar och den nya traktorn kommer till största del att användas i spannmålsproduktionen.

Då traktorns orginaldäck hade för låg ytdiameter valde man att montera BKT AGRIMAX FORCE i följande dimensioner, på inrådan av Thony Ljungh från Gripen Wheels.

Bakaxeln: IF 710/70R42 Agrimax Force
Framaxeln: IF 600/70R30 Agrimax Force

När de nya däcken satt monterade så provkörde Emil Nilsson och Servicechef Anton Nilsson nya Massey Ferguson 8S 265 traktorn utanför Maskingruppens anläggning i Ängelholm. Man passade samtidigt på att ta lite bilder som vi fått ta del av.

BKT AGRIMAX FORCEFör det moderna jordbruket.

AGRIMAX FORCE, är ett radial-traktordäck, specialkonstruerat för jordbearbetning, transport- och skördearbeten med kraftfulla traktorer, skördemaskiner samt hjullastare i lantbruket. Däcket ger mycket hög prestanda och effektivitet vid jordbruksarbeten med moderna, motorstarka traktorer.

AGRIMAX FORCE är konstruerat med IF teknologi, vilket innebär att det kan bära högre last vid samma lufttryck som ett standarddäck vilket bland annat ger minskad jordpackning. Minskad jordpackning bidrar med mindre skada på jord och skördar.

AGRIMAX FORCE har förstärkt däckfot och erbjuder utökad dragförmåga, imponerande självrensande egenskaper och bränsleekonomi – den bekväma körupplevelsen får du på köpet.

 

Egenskaper:

 • Tunga laster vid låga tryck
 • Hög flytförmåga
 • Reducerad jordpackning
 • God dragkraft
 • Brett avtryck som ger perfekt grepp
 • Möjlighet till hög hastighet
 • Ger god bränsleekonomi
 • Självrensande

Bidrar med minskad jordpackning

Ett av de stora problemen för lantbrukare med dagens tyngre och kraftfullare traktorer är just ökad jordpackning och minskad skörd och därmed minskad produktivitet.
Med IF teknologin och AGRIMAX FORCE minskar man detta problem, genom att kunna köra med lägre lufttryck jämfört med standarddäck och därmed uppnå minskad jordpackning.

AGRIMAX FORCE klarar att köra med samma lufttryck, med olika belastningar och hastighet, utan att ändra lufttrycket. Däcket lämpar sig således lika bra för fältarbete som för vägtransporter och klarar att växla mellan olika körningar, laster och hastigheter utan att byta lufttryck. Även detta gör lantbrukarens arbete mer produktivt.

Gripen Wheels levererar hjul med specialtillverkade fälgar i HD kvalitet för alla maskiner på marknaden.

För de vanligaste maskinerna lagerhåller vi fälgar. Dessa är Volvo L60, L70E, L90E, Ljungby L9 -L15, JCB 417/418/419/426 & 427.

Tekniska specifikationer för AGRIMAX FORCE kan ni läsa här.
Däcken säljs via Gripen Wheels återförsäljare.

Maskingruppen i Ängelholm

Maskingruppen erbjuder det bästa inom Lantbruks-, Park & Mark- samt entreprenadmaskiner med tillhörande service och reservdelar.
Företaget har ett gediget sortiment bestående av nya och begagnade maskiner samt ett brett och välsorterat utbud på vår eftermarknadsavdelning.
För de i behov erbjuds reservdelar, service och reparationer av Maskingruppens välutbildade servicetekniker. Med hög kompetens och personlig service tar de fram den ultimata lösningen för just dig och din verksamhet.Företagets målgrupp är Lantbruk, Park & Mark, Entreprenad samt offentliga förvaltningar.

Affärsområde

 • Mellersta och Nordvästra Skåne och hela Halland.

Massey Ferguson 8S 265.

Massey Ferguson 8S serien är enligt tillverkaren resultatet av en global kundundersökningen ”Voice of the Customer”; en djupgående intervjustudie, ansikte-mot-ansikte, med kunder och förare i flera länder runt om i hela världen. Med denna feedback från brukarna utvecklades denna traktormodell med fokus på god komfort, användarvänlighet, valuta för pengarna, utmärkt tillförlitlighet, intuitiva och bekväma reglage, effektiv dragkraft, 100-procentig anslutningsmöjlighet och kapacitet att arbeta med de mest krävande redskapen.

 • 6-cylindrig AGCO Power-motor, 7,4 liter (vridmoment upp till 1 280 Nm)
 • Max. hydraulflöde upp till 205 i/min
 • Maximal lyftkapacitet på upp till 10 000 kg
 • Högre totalvikt (GVW) till 16 ton
 • 6 modeller från 205 hk till 305 hk just denna har 265 hk.
 • 2 specifikationer: Efficient eller Exclusive
 • 5,70 m vändradie med Speedsteer
 • 3,05 m hjulbas

Denna traktormodell levererar enligt tillverkaren klassledande effekt och vridmoment till en låg ägandekostnad. Vann tractor of the Year 2021, Red Dot Award 2021 och AE50 Award & Farm Machine 2022

Tack till Maskingruppen AB och anläggningen i Ängelholm samt till Knutsgården och till BKT Tires.
Efter provkörning kan vi konstatera att resultatet blev mycket bra.

Nedan kan ni se en video från provkörningen: