036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels har levererat en omgång BKT-däck till Axima i Floby.

Däcken som levererades var RT 657-AGRIMAX BKT och RT-765 AGRIMAX BKT i följande dimensioner:

Framdäck: 600/65R28 154D/157A8 TL RT-657 AGRIMAX BKT
Bakdäck: 710/70R38 166D TL RT-765 E AGRIMAX BKT

Däcken är nu monterade på en begagnad CASE IH Puma 180 CVX som ska ut till försäljning till ny kund och resultatet blev väldigt fint tycker vi.

Det var Johan Eriksson från Axima Floby som tog bilderna på Case traktorn med de nya däcken.
Martin Lindfors från Gripen Wheels tog fram lösningen tillsammans med Axima Floby.

BKT AGRIMAX RT 765

Detta är ett lantbruksdäck i BKT 70-serien som passar till banbrytande traktorer och olika tunga användningsområden som jordbearbetning, åker- och vägtransporter.
Däcket lämpar sig för traktorer, besprututningsmaskiner samt vissa skördemaskiner

Användningsområden är bland annat:

 • Transporter på väg och åker
 • Jordbearbetning
 • Besprutning
 • Skörd på vingårdar

Den breda kontaktytan ger bästa möjliga dragförmåga och komfort på alla underlag i alla lägen.
Däcket besitter mycket goda självrensande egenskaper och ger minskad jordpackning. Det finns i två storlekar med stålbältesteknik.

Egenskaper:

 • God dragförmåga
 • Bra bränsleekonomi
 • Hög lastkapacitet
 • God förarkomfort
 • Bidrar med lägre jordpackning
 • Självrensande

Befintliga dimensioner och tekniska specifikationer har ni här.

 

 

BKT AGRIMAX RT 657

Detta är ett utmärkt däck för körning på väg och för jordbearbetning samt för andra arbeten inom lantbruket.
Däcket ger förstklassig körkomfort, och bidrar dessutom med betydande bränslebesparingar. Det har stor lastkapacitet, även i hög hastighet.

AGRIMAX RT 657 är det bästa alternativet för dig som behöver ett mångsidigt och tillförlitligt däck utan att kompromissa om prestanda

Användningsområden är bland annat:

 • Transporter på väg och åker
 • Jordbearbetning
 • Skörd på vingårdar

Egenskaper

 • God dragförmåga
 • Hög lastkapacitet
 • God förarkomfort
 • Bidrar med lägre jordpackning
 • Självrensande

Befintliga dimensioner och tekniska specifikationer har ni här.

Axima AB

Axima är ett privatägt maskinhandelsföretag verksamt på 19 olika platser i Västra Götaland, Östergötland, norra Halland, Jönköpings och Kalmar län.
Orterna är Björnhult, Erikstad, Floby, Färjestaden, Gamleby, Grästorp, Jönköping, Kalmar, Kisa, Kungälv, Lidköping, Linköping, Motala, Munkedal, Norrköping,
Skövde, Veddige, Vetlanda och Vimmerby.

Anläggningen i Floby är auktoriserad återförsäljare för Case IH, dessutom erbjuds försäljning av JCB, Pöttinger, Suzuki, Husqvarna m.m. Axima Floby har även ett stort utbud begagnade traktorer, redskap och maskiner.

Aximas affärsidé är att förse lantbrukare och entreprenörer med rationella maskinlösningar samt tillhandahålla professionell support och service.

Företaget representerar flera världsledande agenturer som Case IH, New Holland, JCB, Pöttinger, Bergmann, Krampe, Överum, Toro, Husqvarna, Polaris, Suzuki, ISUZU Pickup och Fiat transportbilar med flera.¨

Man strävar är att erbjuda bra och genomtänkta maskinlösningar till kunden som leder till långsiktiga relationer. Under senare år har Axima arbetat med stora och samordnade inköp av maskiner vilket ger konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser till slutkund.

Axima har under åren byggt upp ett gott renommé när det gäller att erbjuda kunder snabb och kompetent service. Tillgängligheten vid skördetid är för företaget en självklarhet.
Axima utför service på alla varumärken på alla sina anläggningar.

Case IH Puma 180 CVX

Case traktorerna tillverkas av CNH Industrial, som är en multinationell tillverkare av nyttofordon som lastbilar och jordbruksmaskiner. Bolaget tillverkar tolv olika märken och finns på 180 olika marknader med tillverkning på 64 platser globalt. I koncernen ingår varumärkena Case, Steyr, Magirus, Iveco, New Holland Agriculture, FPT och Heuliez.

Alla Puma-modeller har en sak gemensamt: de har ett globalt anseende att vara tillförlitliga, kraftfulla och ekonomiska traktorer. Puma tillverkas i St. Valentin, Österrike
Denna modell, Case IH Puma CVX är en steglös traktor, med egen transmission som enligt tillverkaren har ypperlig förarkomfort och synnerligen bra dragkraft.

I Puma CVX har CNH tillverkat alla komponenter såsom motor, axlar och transmission. Den steglösa transmissionen tillverkas i CNHs fabrik i Antwerpen i Belgien och sitter även i syster traktorn New Holland T7000 Autocomand.

Föraren kan på denna modell programmera in tre hastighetsområden som väljs med knappar i körspaken. Exempelvis kan man ha 0-7, 0-12 och 0-40 km/h och bara växla mellan dessa med knapptryckning när man skiftar mellan fält och transport. Fördelen med att välja hastighetsområde är att man får mer exakt hastighetskontroll i spaken vid fältkörning med ett begränsat hastighetsområde, exempel 0–7 km/h.

Traktorn har bra viktfördelning i grunden och drar mycket bra.

Specifikationer:
Motor:    Sexcylindrig CNH på 6,7 liter och 132 kW (180 hk) maxeffekt utan effektboost och maxvridmoment 874 Nm vid 1 600 rpm
Transmission:    Steglös med kopplingsfri fram/back
Däck:    540/65R30 fram och 650/65R42 bak
Bränsletank:    405 liter
Lyftkapacitet:    8 650 kg
Max hydraulflöde:    186 l/min
Max hydraultryck:    200 bar
Yttre hydraulik:    4 dubbelverkande uttag bak
Vikt:   7 700 kg (utan vikter)

Vi tackar Axima i Floby och Johan Eriksson för bilderna på denna Case traktor som utrustats med BKT AGRIMAX RT 765 samt BKT AGRIMAX RT 657 från Gripen Wheels.
Alla däck från BKT Tires lagerhålls hos Gripen wheels och säljs och monteras via vårt återförsäljarled.