036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels är glada över att kunna visa upp några bilder på en glad kund, som just fått monterat nya hjul på sin grävlastare.

Från Gripen Wheels huvudlager i Jönköping levererades:

4st BKT 620/75R26 Agrimax Teris och nya fälgar.

Däckdimensionen var  620/75R26 166A8/166B TL AGRIMAX TERIS CHO E BKT

Maskinen som är en grävlastare av modell Lännen 8800G, ägs och körs av Marcus Persson som syns på bild. Han har tidigare kört på klassiska entreprenaddäck men nu var han i behov av däck med rejält drag och självrensningsegenskaper då han ofta kör i terräng på löst och blött underlag.

Tanken var att Gripen Wheels montörer skulle montera men de behövde hjulen snabbt så vi skickade lösa delar istället.

Affären genomfördes och monterades hos vår återförsäljare: Gummicentralen Hedin AB, i Kävlinge, Jocke Hedin, Vianor Partner.

Vi tackar Gummicentralen Hedin AB och Marcus Persson för den fina affären!

Gummicentralen Hedin AB

Gummicentralen Hedin AB är en däckverkstad och däckservice i Kävlinge som drivits av samma familj i tre generationer. Efter 75 års verksamhet är det nu Joakim Hedin som driver verkstaden som är Vianorpartner.

Man erbjuder komplett däckservice och möjligheten hyra en plats i verksamhetens däckhotell. Fokus är att alltid hålla högsta kundfokus och säkerhetsstandard.

På Gummicentralen Hedin AB säljs alla möjliga sorters däck, allt från skottkärra till lastbil, och man har även ett stort sortiment av fälgar.

Agrimax Teris

 AGRIMAX TERIS är ett radialdäck som fungerar utmärkt för bland annat skörd. Dagens kraftfulla skördemaskiner kräver däck som håller för tung utrustning och större laster, utan att skada grödan. Krav som Agrimax Teris lever upp till.

 Men Agrimax Teris lämpar sig även för andra användningsområden där maskinen ska gå i terräng med löst och blött underlag. Med sin utmärkta dragförmåga och höga lastkapacitet ger däcket bästa prestandan vid skördearbeten såväl som andra arbeten där dessa egenskaper efterfrågas.

 Det speciella skyddet i sidoväggen och den förstärkta däckskuldran ökar motståndskraften och förlänger däckets livslängd, även under krävande förhållanden.

Lännen 8800G Grävlastare

Maskinen började säljas 2008 och ersatte modellen 8800E. Den slutade tillverkas 2013.

En robust och stark grävlastare. Grävaggregatet har en kraftig bomcylinder och böjd bom. Grävaggregatet har 23 cm längre räckvidd (6,9 m exklusive rototilt) och 30 cm högre lastningshöjd (3,9 m) än sin föregångare 8800E. Därtill har lyftkapaciteten höjts med 32 procent vid max räckvidd till 2,4 ton och med 40 procent vid 5,1 meters räckvidd.

Bommen har inga slangar eller rör på utsidan som kan orsaka driftstörningar. Bommens smala design ger föraren bättre sikt.

Sikten vid grävning nära maskinen är god i och med att ventilpaketet sitter infällt i centralramen. Maskinen har också möjlighet till nio sektioners ventilpaket och plats för extra hydraulik utöver slänt- och universalhydraulik, exempelvis motorhydraulik bak.

Maskinen är utrustad med en 162 hk Sisudiesel och Sauers hydrostat med 160 cm3 motor. Därtill har den en ZF tvåstegs växellåda med full ”Power shift” och elektronisk styrning med möjlighet till växling mellan hög och låg växel under drift

Avslutningsvis tackar vi igen Gummicentralen Hedin AB och Marcus Persson för den fina affären och de fina fotona!