036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

BKT tires har ingått ett samarbete med Tractor of the Year, Toty.

Tractor of the Year/Årets traktor är den mest prestigefyllda utmärkelsen inom det europeiska jordbruket. Priset delas ut till den ”bästa” traktorn på den europeiska marknaden varje år.

TotY är ett historiskt pris som har delats ut sedan 1998 och genom åren ”sammanfört” de främsta namnen i mediebranschen för det mekaniska lantbruket och lett till bildandet av en jury med 25 experter. Varje år undersöker juryn tekniker och lösningar och tilldelar priset Tractor of the Year till Europas bästa traktor.

Juryn består av en grupp oberoende jordbruksjournalister, specialiserade på mekanisering inom jordbruket. dessa kommer från alla typer av media, såsom tryckta tidningar, webplatser, social media, TV m.m.

Partnerskapet mellan BKT och Toty löper över 4 år och början gälla den 6 maj

TotY och BKT har mycket gemensamt: Priset är en symbol för banbrytande teknik och en framtidsvision – två koncept som ligger BKT varmt om hjärtat. En annan sak som förenar det multinationella företaget från Indien med TotY är synen på att hållbarhet, absolut kvalitet och stöd till teknisk forskning spelar en central roll.
Engagemang, utbyte och tillväxt är grundläggande värderingar för TotY, men också för BKT – och det är värderingar som företaget tydligt uttrycker i sin slogan, Growingtogether.

Det nya partnerskapet bildades med målsättningen att sprida kunskap och expertis inom mekaniserat lantbruk, där BKT ska fungera som expert när det gäller ”däckkomponenten”.
Från och med idag ska priset bli en källa till information och uppdateringar, och en rad projekt är på gång på det här området.

Jag är verkligen entusiastisk inför det här projektet”, säger Lucia Salmaso, vd för BKT EuropeJag väntar otåligt på att vi ska sätta igång. TotY är en sann institution och en referenspunkt i lantbruksvärlden, så vi är stolta över att ingå i den här kretsen. Vi har också mycket att erbjuda när det gäller däckvärlden – en central komponent i alla utrustningssystem. TotY vänder blicken mot framtiden, precis som BKT – och det förenar oss.”

“Den här nya versionen av priset är helt fascinerande och vi har bara börjat”, säger Fabio Zammaretti, styrelseordförande för Tractor of the Year. “Det är en ära att kunna inleda det här nya äventyret tillsammans med BKT, ett väldigt dynamiskt företag som vi ska arbeta sida vid sida med för att erbjuda en rad innovationer. Startskottet blir den första digitala versionen av TotY och kulmen nås sedan under prisutdelningen med de vinnande fordonen i fyra olika kategorier. Varmt lycka till säger jag till teamet och må bästa traktor vinna!”

”Let the challenge begin” har alltid varit slogan för Tractor of the Year, nu mer aktuellt än någonsin – och tillsammans med BKT är tävlingen redo att inleda en ny resa mot framtiden och ny teknik.