036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Teknisk innovation i däckserien RIDEMAX, som är avsedd för transportverksamhet med lantbruks- och industritraktorer samt släpvagnar.
Vad har däcken gemensamt?
Lågt rullningsmotstånd för lägre bränsleförbrukning.

 Rätt dimension för var och en. BKT:s RIDEMAX-serie utökas med en ny dimension av RIDEMAX FL 699, 525/65 R 20.5, som komplement till den tidigare dimensionen 24 R 20.5.

BKT är ständigt på jakt efter innovation genom ökat fokus på miljö och hållbarhet. Därför vänder företaget på varje sten för att hitta tänkbara lösningar som värnar om jorden – när vi talar om lantbruket – och miljön i allmänhet, genom att minska koldioxidförbrukningen. Det här synsättet går hand i hand med företagets genomgående kundfokus – en aspekt som naturligtvis uppskattas av slutanvändarna.

Arbetet har gett upphov till RIDEMAX, BKT:s däckserie avsedd för transportverksamhet med traktorer och släpvagnar, inom såväl lantbruket som för industritillämpningar. RIDEMAX har utvecklats för att ge stabilitet i hög hastighet, klara av tunga laster för att minska antalet transportcykler och minska rullningsmotståndet och därmed bidra till lägre bränsleförbrukning.

RIDEMAX-serien omfattar följande produkter för släpvagnar: RIDEMAX FL 699, RIDEMAX FL 693 M, RIDEMAX FL 690 och RIDEMAX FL 690 IND. Och följande traktordäck: RIDEMAX IT 696 och RIDEMAX IT 697 (M+S).

RIDEMAX FL 699 öppnar dörren till flotationssortimentet för släpvagnar inom lantbruket och tankbilar. Det har en däckstruktur helt i stål för att erbjuda en hög lastkapacitet och minska antalet transportcykler. Däcket har också förstärkt vulst, vilket är en garanti för stabilitet även i höga hastigheter och ger bekväm körning med hög säkerhet och kontroll.

Nedan en bild på RIDEMAX FL 699

Tekniska specifikationer kan ni läsa här.

RIDEMAX FL 693 M erbjuder utmärkt väghållning med fokus på komfort och självrensande egenskaper. Hastighetsindexklasserna D/E i serien imponerar med högre hastigheter vid körning på väg, vilket leder till betydande tidsbesparingar. RIDEMAX FL 690 kan användas till vägkörning med släpvagn och tankbilar till 75 %, klarar tunga laster och har utmärkta självrensande egenskaper. Dess “tvillingdäck” är RIDEMAX FL 690 IND, som har tagits fram specifikt för släpvagnar inom industrin.

Serierna RIDEMAX IT 696 och RIDEMAX IT 697 (M+S) för traktorer var nyligen med i ett avsnitt på BKT Network, där man lyfte fram däckens mer tekniska aspekter för användning på industritraktorer. Yuri D’Antilio, Field Engineer på BKT Europe, berättade initierat om produkterna.

RIDEMAX IT 696 har ett unikt däckmönster som ger utmärkt kontakt vid körning på väg, även på vintern. Dessutom garanterar det överlägsna, självrensande egenskaper och lågt rullningsmotstånd. Däcket lämpar sig särskilt väl för transporter och underhållstillämpningar, mycket tack vare de höga hastigheter som kan uppnås.

Slutligen har vi RIDEMAX IT 697 (M + S), som är det bästa alternativet för traktorer som körs på vinterväglag. Tack vare mönstrets utformning och den speciella gummiblandningen kan fordonet köras med fullständig stabilitet, komfort och kontroll. För övrigt visar BKT:s tester att RIDEMAX IT 697 (M+S) kan hålla i över 4 000 timmar på bakaxeln – genomsnittet för ett däck är bara 3 000 timmar.

RIDEMAX FL 699-seriens nya dimension 525/65 R 20.5 är ett välkommet tillskott i BKT:s katalog, som redan rymmer över 2 700 produkter. Företaget har som målsättning att hitta lösningar för alla behov och tillämpningar genom att utveckla rätt däck för alla situationer och på så sätt spara både tid och resurser för användare och minska förbrukningen.

Valet av rätt däck för olika, specifika behov är redan ett hållbart beslut.