036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

EARTHMAX-sortimentet har utökats med ett nytt entreprenaddäck som lämpar sig perfekt för dumprar, hjullastare och bandschaktare. Däcket har överlägsen motståndskraft mot stötar och yttre åverkan, samt mycket god stabilitet i alla tillämpningar.

BKT:s sortiment med över 2 700 däck utökas igen. EARTHMAX SR 412 är konstruerat för ramstyrda dumprar, hjullastare och bandschaktare.

Utmärkt stabilitet och motståndskraft mot skador och stötar är det som utmärker detta däck. Det robusta däckhöljet och stålbältena gör EARTHMAX SR 412 starkt nog att transportera tunga laster samtidigt som förslitningar och punkteringar minimeras. Det unika mönstret har ett E-4-djup som garanterar överlägsen dragförmåga och stort motstånd mot värmeuppbyggnad. Däckets fyrkantiga däckskuldra säkerställer ett fast grepp på marken, vilket ger föraren bättre kontroll över fordonet. EARTHMAX SR 412 finns tillgängligt i dimensionerna 29.5 R 25 och 750/65 R 25.

Det nya däcket ingår i EARTHMAX-serien, sortimentet med entreprenaddäck som är utformade för de mest extrema och ogynnsamma situationerna.

De här däcken är specialutvecklade för dumprar, hjullastare, bandschaktare samt väghyvlar och är tillförlitliga även i de tuffaste tillämpningarna. Däcken garanterar bättre tryckfördelning mot marken och säkerställer komfort, säkerhet och stabilitet för förarna.

Sedan det första EARTHMAX-däcket lanserades 2008 har BKT utvecklat över tjugo olika produktserier med flera olika mönster och dimensioner.

Nu utökas alltså sortimentet med nya EARTHMAX SR 412, som är ytterligare en bekräftelse på BKT:s strävan efter att ständigt hitta nya lösningar för att uppfylla kundernas behov.

Stålstrukturen som kännetecknar alla däcken i den Earthmax serien gör att de olika EARTHMAX-modellerna är lämpliga för stora arbetsplatser, stenbrott, dagbrott och gruvor samt motståndskraftiga mot punkteringar, penetrering av andra objekt och andra däckhöljeskador.

Det var bara några månader sedan som BKT tillkännagav prototypen för det gigantiska EARTHMAX SR 468, BKT:s största däck någonsin. Lanseringen av den här nya produkten är ett bevis på koncernens forsknings- och utvecklingsteams fantastiska arbete för att ständigt utveckla nya lösningar som hjälper kunderna ute på fältet.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER