036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se
 
Vi är glada över att kunna presentera ännu en kundreferens.
 
Gripen Wheels fick leverera 2 st bakdäck av BKT AGRIMAX RT 657 till i vår samarbetspartner KåVe Däck AB i Kristianstad, medlem i Däckteam.
 
Dimensionen var följande:
650/65R42 165D/168A8 TL RT-657 AGRIMAX BKT
Dessa däck monterades på bakaxeln på en Fendt 720 Vario

Det var Håkan Nilsson från KåVe Däck som mailade de fina bilderna på Fendt traktorn med de nya BKT AGRIMAX RT 657 bakdäcken och det tackar vi för.

RT-657 AGRIMAX BKT

Detta är ett utmärkt däck för körning på väg och för jordbearbetning samt för andra arbeten inom lantbruket.

Däcket ger förstklassig körkomfort, och bidrar dessutom med betydande bränslebesparingar. Det har stor lastkapacitet, även i hög hastighet.

AGRIMAX RT 657 är det bästa alternativet för dig som behöver ett mångsidigt och tillförlitligt däck utan att kompromissa om prestanda

Användningsområden:

  • Transporter på väg och åker
  • Jordbearbetning
  • Skörd på vingårdar

Egenskaper

  • God dragförmåga
  • Hög lastkapacitet
  • God förarkomfort
  • Bidrar med lägre jordpackning
  • Självrensande

Befintliga dimensioner och tekniska specifikationer har ni här.

Kå-Ve AB, medlem i Däckteam.

 Den 1 november 1974 köptes bolaget Kristianstads Vulkverkstad upp av Sigurd Persson från den dåvarande ägaren Gösta Kampf. Kristianstads Vulkverkstad var redan då en av Kristianstads äldsta däckverkstäder och hade tidigare legat vid gamla busstorget (även kallat hästtorget) men låg nu vid tidpunkten av ägarbytet år 1974 på Mossvägen 5 i Långebro.

Företaget hade vid övertagandet 4 anställda och dessa arbetade kvar under många år framöver. Eftersom Sigurd så småningom ville ha ett nytt och enklare namn bytte han år 1976 till KåVe Däck AB som också företaget har hetat sedan dess. Företaget växte i rask takt och så småningom ville Sigurd expandera och köpte då upp en tomt i Vä strax utanför Kristianstad där han byggde upp en ny och modernare däckverkstad. Här har företaget legat sedan dess. Sonen Bo Persson var redan tidigt en av bakgrundsfigurerna på verkstaden och år 1979 fick han fast anställning.

Tiden framöver formade denna unga man till en riktig affärsman och år 2003 övertog Bo hela verksamheten. Den 30 mars 2004 kom dock ett riktigt bakslag för KåVe Däck AB då företaget drabbades hårt av en brand som totalförstörde samtliga byggnader. Den närmaste tiden var både tung men också stärkande för företaget. Med en envis ägare i bakgrunden byggdes företaget sakta men säkert upp igen och dom nya toppmoderna lokalerna stod klara igen den 1 augusti 2005.

Sedan dess har företaget både blomstrat och expanderat och driver fortfarande likt vid övertagandet egen regummering gällande lastbilsdäck.

Dock finns inte personbilsregummeringen kvar. Företaget driver också ett antal filialer som finns belägna i Hässleholm (sedan 1994 ), Osby (sedan 2011 ) och Åstorp (sedan 2013 ).

KÅVe Däck I Kristianstad.

Fendt 720 Vario

Fendt Vario 720 är en flexibel traktorn med 148 Kw/201 hk är en perfekt partner för alla uppgifter – från vallarbete till dynamiska transporter och tungt fältarbete.

Motorn är en sexcylindrig Deutz-motor, med en topphastighet på 50 km/h och en cylindervolym på 6,1 liter, med 4 ventiler per cylinder och Common Railinsprutning, som ger ett högt vridmoment.

Vario-växellådan ger steglös körning från 0,02 km/h till en maxhastighet på 50 km/h. Den kontinuerligt variabla hastighetsregleringen optimerar motoranvändningen. TMS-systemet (Tractor Management System) gör att motorn även är extra bränslesnål och styr motorn och transmissionen så att de alltid arbetar så ekonomiskt som möjligt. Man behöver därför bara ställa in hastigheten.

Med den automatiska maxeffektstyrningen 2.0 minskar bränsleförbrukningen ytterligare

Fendt 700 Vario har en lyftkapacitet på 10.360 daN är den bakre trepunktslyften på traktorn perfekt utrustad för en rad olika tillämpningar.

Det aktiva stötdämparsystemet ger bästa möjliga komfort även vid körning med tunga redskap. Olika konfigurationer kan fås framtill: från en komfort-ballasthållare till komfort-trepunktslyften med dubbelverkande cylindrar, positionskontroll och marktrycksreglering

Beroende på konfigurationen erbjuder Fendt 700 Vario en lastkännande pump med en flödeskapacitet på 109, 152 eller 193 l/min som standard.

Vi tackar KåVe Däck AB samt Däckteam för ett fint samarbete och Håkan på KåVe Däck i Kristianstad för de fina bilderna på Fendt Vario 720 traktorn som de utrustat med nya BKT bakdäck.