036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

BKT meddelar utökat strategiskt samarbete med Gripen Wheels AB för små och medelstora fordonstillverkare (OEM2) i Sverige.

Från 1 januari 2022 har Gripen Wheels fått uppdraget att erbjuda BKT-produkter till små och medelstora fordonstillverkare (kallas även OEM2) baserade i Sverige. BKT och Gripen Wheels Holding AB har redan samarbetat under de senaste 15 åren för att tillhandahålla terrängdäck och tillhörande tjänster till den svenska eftermarknaden. Detta uppdrag innebär alltså en utökning av det framgångsrika samarbetet mellan BKT och Gripen Wheels.

OEM2 som är kunder till BKT i Sverige kommer att ha stor nytta av detta avtal. Gripen Wheels är en av de största grossisterna i Norden och tillhandahåller alla typer av terrängdäck samt passande fälgar.

Gripen Wheels-teamet är högkvalificerat och fullt utrustat för att tillgodose JIT-leveransbehoven (Just-in-Time) för dessa OEM2-kunder, som ytterligare kan dra nytta av lagerkapaciteten och de snabba leveranser som Gripen Wheels erbjuder.

 

Vid tillkännagivandet av denna nya strategiska koppling för OEM2-verksamheten sa Pelle Fritzson, VD och koncernchef för Gripen Wheels:

”Vi säljer inte bara däck, utan tillhandahåller ett komplett koncept som designats av skräddarsydda produkter, expertis och service.

Tillväxt måst ske tillsammans med våra partners och kunder genom förståelse för marknaden och kundens behov. Gripen Wheels finns här och överallt i Sverige; och vi har däck i lager!”.

Rajiv Poddar, Jt. Verkställande direktör på BKT sa:

”Vi har fullt förtroende för Gripen Wheels och deras professionella team. Detta avtal kommer att stärka varumärkets position på den svenska marknaden ytterligare, eftersom BKT-produkter i Sverige från och med nästa år endast kommer att finnas tillgängliga via Gripen Wheels på deras 33 000 kvm stora lager i Jönköping”.

 

Vi på Gripen Wheels är otroligt glada över att ha tilldelats detta uppdrag och kommer att göra allt för att axla rollen med bravur. Det utökade samarbetet med BKT är ytterligare en vinst för Gripen Wheels, som ser en fortsatt stabil tillväxtkurva.