036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Bröderna Scaglia har BKT-däck på hela sin maskinpark.

Gripen Wheels är glada över att kunna återge en ”kundstory” – presenterad av vår leverantör BKT Tires. I denna presentation av gården kommer ni även att kunna läsa om några av de däckmönster som bröderna Scaglia har valt att utrusta sina maskiner med.

BKT har besökt Scaglia Farm som drivs av tre bröder som föder upp Piedmontese-boskap.
Företagets ledord? Kvalitet, kvalitet och ännu mer kvalitet.

Det är därför Scaglia-bröderna har valt däck från BKT – På hela sin maskinpark.

Scaglia Farms historia sträcker sig hela två generationer tillbaka och företaget startades av farfadern till Graziano, Paolo och Mauro Scaglia.De är både bröder och partners i företaget, som är baserat i Rivoli som ligger i provinsen Turin i norra Italien.

Scaglia-familjen startade sin affärsverksamhet med bara några hektar land och 20 nötkreatur, som nu är fler än400 till antal. Företaget drivs på ett helt annat sätt idag och förändringarna har varit stora sedan verksamheten grundades – men passionen är densamma. Deras farfar sa alltid “producera kvalitet, kvalitet och ännu mer kvalitet”, ett motto som bröderna har stor respekt för och tar på största allvar.

På Scaglia Farm definierar man sig själva som “boskapsuppfödare från början“och man är specialiserade på Piedmontese-boskap. Bröderna har olika ansvarsområden: Paolo hanterar allt somgäller skörden, Mauro har ansvar för boskapsskötseln och Graziano har hand om marknadsföringen och butiken.

Mauro Scaglia berättar: “Vi både vill och försöker att alltid höja ribban när det gäller våra djurs välmående, kvaliteten på fodret vi ger till våra djur och kvaliteten på vår grödor.“

För att höja kvalitetsnivån testade Scaglia-bröderna däck från BKT och valde därefter att utrusta hela sin maskinpark med BKT-däck.

AGRIMAX V-FLECTO i storlek VF 540/65 R 28 på främre axeln och VF 650/65 R 38 på bakre axeln har monterats på New Holland T6.180-traktorn. Däcket har utrustats med VF-teknologi som gör det möjligt att maximera laster utan att ändra däcktrycket oavsett hastighet. Det är därför möjligt att köra med 40 procent högre last än med ett standarddäck i samma klass. Och tack vare ett bredare avtryck och mönster garanteras en minskad jordpackning.

AGRIMAX V-FLECTO

Maximera belastningen utan att ändra lufttryck.
Först och främst gör detta däck det möjligt att maximera belastningen utan att ändra däcktrycket, oavsett hastighet, och lyckas bära 40% mer vikt än ett standarddäck av samma storlek och med samma rekommenderade fälg.

10 % bredare slitban
På grund av den 10 % bredare slitbanan och det större ”fotavtrycket” minskar jordpackningen vilket ger bättre dränering av marken samt bibehåller grödornas kvalietet samt återväxt.

Agrimax V-Flecto är därför det självklara valet och en komplett produkt för den moderna lantbrukaren som vill ha högsta möjliga avkastning i sitt lantbruk. Däcket V-FLECTO i BKTs ”AGRIMAX line” är det mest effektiva däcket när det gäller att förbättra skörderesultaten samt minska driftkostnaderna.

Möjligt att använda standardfälgar

Agrimax V-Flecto BKT använder NRO teknik (Narrow Rim Option) i enlighet med de normer som registrerats av E.T.R.T.O., the European Tire and Rim Technology Organization. Denna märkning möjliggör användning av de fälgar som rekommenderas i standardstorlek och det krävs inte specifika fälgar, som i fallet för samma storlek av VF däck.

Förlängd livscykel

På grund av däckets unika och mycket starka konstruktion har det en förlängd livscykel på minst 10 % mer än motsvarande däck, vilket optimerar den totala kostnaden för drift och underhåll.  10 % längre livslängd ger en fördel för produktiviteten och optimeringen av lantbruksarbetet.

Bär 40% mer last än motsvarande standarddäck

Den starka däckkonstruktionen medför även att lasten kan maximeras utan att man behöver ändra lufttrycket. Detta gäller oavsett hastighet. Däcket kan som sagt bära 40 % mer vikt än motsvarande standarddäck i samma dimension, med samma lufttryck och med rekommenderad fälg.

Möjliggör höga hastigheter

Det ultraresistenta däckhöljet och den särskilda förstärkta vulsten gör det möjligt för AGRIMAX V-FLECTO att utnyttja hela traktorns potential, både på åkern och på vägen, där den kan nå höga hastigheter (upp till 65 km/tim.) med en mycket bekväm körning. Allt detta utan behov av att ändra lufttrycket vid skifte av körning på åker och väg.

Ger god körkomfort

Bland fördelarna med Agrimax V-Flecto, finner vi också en mycket god körkomfort tack vare vinkelutformningen på mönsterklacken, som väsentligt minskar vibrationer på vägen, och därmed ger tystare förarmiljö.
Detta högteknologiska däck, är ett resultat av att ha lyssnat på och uppmärksammat brukarens önskemål och krav.

Tekniska specifikationer kan ni läsa här.

 

AGRIMAX RT 657 valdes till New Holland T5.140-traktorn i storlekarna 440/65 R 28 och 540/65 R 38. Det är ett mångsidigt däck som går bra i både terräng och på väg. Det speciella däckmönstret och strukturen garanterar en optimal körkomfort samtidigt som det bidrar till en bränslesnålare drift.

AGRIMAX RT 657

Detta är ett utmärkt däck för körning på väg och för jordbearbetning samt för andra arbeten inom lantbruket.

Däcket ger förstklassig körkomfort, och bidrar dessutom med betydande bränslebesparingar. Det har stor lastkapacitet, även i hög hastighet.

AGRIMAX RT 657 är det bästa alternativet för dig som behöver ett mångsidigt och tillförlitligt däck utan att kompromissa om prestandan.

Tekniska specifikationer kan ni läsa här.

 

New Holland T5.95-traktorns bakre axel är utrustad med AGRIMAX RT 855 i storlek 420/85 R 30. Ett däck som har utvecklats för att gå i terräng och för transport både på fältet och på vägen. Det utmärker sig genom sitt utmärkta grepp och komfort i kombination med hög lastkapacitet. Däckets självrensande egenskaper ger en smidig övergång från åker till väg.

 AGRIMAX RT-855 BKT

Detta däck erbjuder utmärkt dragförmåga och högklassig komfort. Det är huvudsakligen konstruerat för jordbearbetning och transporter på åker och väg, men vissa storlekar lämpar sig även för besprutning och vinskördning. AGRIMAX RT 855 har utmärkta självrensande egenskaper, så att föraren snabbt kan växla mellan åkerarbete och körning på väg.

Tekniska specifikationer kan ni läsa här.

FLOTATION 648 valdes till Crosetto-släpet i storlek 385/65 – 22.5. Det är ett allround-däck som är optimalt för transport på åkern och på vägen, till spridartillämpningar och även för arbete medskörd, tack vare däckets unika mönster. Det garanterar en hög lastkapacitet även med lågt däcktryck och säkerställer en minskad jordpackning.

FLOTATION 648 

Detta däck lämpar sig särskilt väl för höskördning, åker- och vägtransporter. Den speciella mönsterdesignen möjliggör väldigt hög lastkapacitet vid lågt lufttryck och säkerställer enastående självrensande egenskaper. Däcket erbjuder även utmärkt dragförmåga och hållbarhet

Tekniska specifikationer kan ni läsa här.

Sist men inte minst, CON STAR, däcket som används på Merlo-teleskoplastaren. Det är utformat för gaffeltruckar och är optimalt för alla förhållanden tack vara ett bra grepp, motståndskraft och hållbarhet samt vertikal och lateral stabilitet – även vid full last. Det var CON STAR som övertygade Scaglia att välja däck från BKT.

CON STAR

Detta däck lämpar sig särskilt för kompakthjullastare och teleskoplastare inom industriellt lantbruk, lyft- och lastarbeten. Däcket erbjuder utmärkt dragförmåga samt mycket hög vertikal och lateral stabilitet. CON STAR är tillverkat i en gummiblandning som ger motståndskraft mot skärande underlag och punkteringar och bidrar till längre livsläng

Tekniska specifikationer kan ni läsa här.

 

 

Kommentarer från Mauro Scaglia om CON STAR: ”Det finns stora fördelar med BKT, speciellt när gäller arbete med våra teleskopslastare, i boskapsskjulen, där vi arbetar mycket, och där konkurrenternas däck har slirat. Med BKT-däcken får vi ett bättre grepp, som ger oss större kontroll och ökad säkerhet i på dethär viktiga området  av vårt arbete.”

 

Paolo blickar mot framtiden och säger: ” Vi är glada att vi valde BKT och vi ser fram emot många år tillsammans framöver. Däckn är mjuka produkter som inte orsakar ryggont. Vi provade dessa på våra teleskoplastare och valde dem till alla våra fordon och olika tillämpningar. Vi använder däcken till allt från transport, plöjning, att sätta utsäde och arbete i boskapsskjulen – vi är verkligen supernöjda med vårt val av däck från BKT!”

När det gäller framtiden står Scaglia Farm på en stadig grund – generationer av passionerade entusiaster och en familj som vill fortsätta sitt kvalitetsarbete och till och med höja kvalitetsnivån. ”Vi är engagerade och hoppas att vi kan bibehålla och till och med höja kvalitetsnivån som vår familj har uppnått hittills. Alltid med koll på innovation och ständig förbättring”, sammanfattar Marco Scaglia, Paolos son.

Scaglia-familjens krav är viktiga för BKT, som alltid lyssnar noga på vad slutkunderna har att säga för att kunna utveckla bättre produkter.

Det innebär att BKT Stories, dvs. de personliga berättelserna från dem som, i likhet med Scaglia-bröderna, testar varumärkets lösningar i praktiken, spelar en väldigt viktig roll.

Dagens behov ger morgondagens produkter.

Titta på hela videoklippet om Scaglia-gårdens affärsverksamhet:

https://www.youtube.com/watch?v=Rf5c0gA1J60

Titta på BKT Story med fokus på däcken: https://vimeo.com/557590367

Vi är glada över att ha kunnat dela med oss av denna ”kundstory” presenterad av BKT Tires.

Gripen Wheels är officiell distributor av BKT-däck och däcken säljs via Gripen Wheels återförsäljare.