036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Fredrik Bäck från Team BKT Sweden ATV, som sponsras av Gripen Wheels med däck från BKT Tires kommer att deltaga i Hunt the Wolf 2023, av de mest välkända och utmanande tävlingar inom ATV sporten. I  år firar tävlingen 15 års jubileum och vinnaren får förutom äran en CFMOTO SSV värd ca 15 000 EURO.

Hunt the Wolf arrangeras i år den 3 till den 8 september i Baisoara, Rumänien.
Fredrik kommer att tävla i CROSSOVER klassen som är ett 6 dagar terränglopp

Tävlingen uppfanns 2007 av italienaren Oliver Renzler och rumänska Mihai Concioiu, båda ägare till den rumänska ATV-distributören Authentic-Spirit SRL. Båda var och är framgångsrika ATV-racingförare.

Här kan ni läsa mer om tävlingen:
http://hunt-the-wolf.com/

Så går tävlingen till.
Varje dag kör deltagarna en om spår som är 30 – 90 kilometer långa och varje tävlingsdag kommer att vara 2,5 till 7 timmar lång. Tävlingsdagarna har en tidsgräns som ges före start och när tiden gått ut stoppas de respektive förarna oavsett hur lång sträcka av dagens spår de avklarat.

GPS-spår att följa kommer att skickas via mail/whatsapp till varje deltagarna kort innan loppet startar varje dag. De tävlande kan sedan använda mobila GPS-appar eller ladda upp till sina GPS-enheter själva. HTW-arrangören kontrollerar spåren som körs av deltagarna med hjälp av speciella spårare monterade på varje ATV maskin.
Vinner gör den som har flest poäng och kortast tid.

Fredrik berättar;
Eftersom HTW är en så extrem tävling gäller det att ATV maskinen är i toppskick för att hålla i de tuffa förhållandena. Croswsover är en snabb och svår klass och man måste ha koll på sina begränsningar, det är viktigt att hålla koll på GPSen och inte köra för mycket fel. En punka kan till exempel förstöra en hel dags körning då man tappar så mycket tid. Det gäller att stå på och hålla hög hastighet och klara av de olika hindren samt placera däcken rätt och veta när du ska gasa och släppa på gasen.

Fredrik Bäck och Team BKT Sweden ATV.

Fredrik har en gedigen meritlista och är mycket känd inom ATV sporten, både i Sverige och internationellt.

År 2019 då Hunt the Wolf arrangerades i Transylvanien, Rumänien placerade sig Fredrik på en hedersvärd tredjeplats i Extremeklassen, den absolut tuffaste klassen och det svåraste man kan köra inom ATV.

EXTREME har nu tagits bort pga olycksrisken.
Fredrik var bara 7 minuter efter Steve Atkins, England och 3 minuter från tvåan Mindaugas Lelys, Litauen. Femman var över en timma efter de fyra första åkarna.
Startfältet bestod av ca 30 förare i världsklass.

På bilden till höger ser ni Fredrik Bäck på pallen i HTW 2019.

Fredrik är medlem i Team BKT Sweden ATV som grundades 2016 av medlemmarna samt Gripen Wheels. Medlemmarna var från grunden nöjesåkare som brinner för tjusningen med att köra ATV och som från början tävlade sinsemellan när de var ute och körde, vilket gjorde att de fick upp ögonen för att börja tävla med sina ATV-maskiner.

De försöker åka på så många tävlingar det går i Sverige och internationellt och vill vara förebilder för sporten samt få ut så mycket information och reklam som möjligt om denna med syfte att göra den mer välkänd med fler tävlande.

Fredrik fyller 39 år nu i september 2023 och bor i lägenhet i Borås. Han har ett stort garage där han tillbringar mycket tid med att skruva med ATV, ENDURO och bilar. Han har kört Offroade med jeep sedan 16 års ålder. 2012 skaffade han sin första ATV och det tog över intresset. 2013 skaffade han en canam xtp 1000 som han även började att tävla med. Har en särbo som även hon är intresserad av offrode körning och motorsport.

Fredrik kör på BKT däck av modellen WING 207 i dimensionerna:
25X11-12 Bak 
25X8-12 Fram 

BKT WING 207
Wing 207 är ett fyrhjulingsdäck med diagonalkonstruktion, för alla former av terrängsport. Tack vare M+S-teknologin och en mönsterdesignen uppnås maximal dragförmåga under alla förhållanden. Däcket ger utmärkt punkteringsmotstånd även i tuff terräng.

Fredrik Bäck från Team BKT Sweden ATV, som Gripen Wheels sponstar menar att BKT W 207 utan tvekan är de bästa ATV däcken på marknaden.

Så här säger Fredrik om BKT WING 207:
”Däcken är mjuka och fina och greppar bra på alla möjliga olika underlag. Har jättebra sidogrepp, så dom styr bra och dit man vill. Är lagom aggressivt mönster så dom inte gräver ner sig för fort. 
Trots att däcken är mjuka och fina så håller dom väldigt bra.”

På länken nedan kan ni se befintliga dimensioner samt tekniska specifikationer för W 207.

Tekniska specifikationer för BKT Wing 207.

Vi ser fram emot att följa Fredrik Bäcks tävlingsvecka i Rumänien och önskar honom stort lycka till!

BKT Logo