036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

EARTHMAX SR 468, BKT:s nya 57-tums jättedäck.

BKT:s forsknings- och utvecklingsteam arbetar outtröttligt.
Den färdiga prototypen för det nya jättedäcket, i dimensionen 40.00 R 57, är det största däck som BKT någonsin har tillverkat.
Däcket är avsett för dumpers.

BKT:s breda sortiment av specialiserade Off-Highway-däck välkomnar en ny, bokstavligen gigantisk produkt i familjen. Nya EARTHMAX SR 468 är konstruerat för att användas på dumpers. Hittills har prototypen tillverkats i dimensionen 40.00 R 57 och är klart att testas av BKT:s ingenjörer under kommande  månader.

Historien bakom EARTHMAX SR 468 är speciell, eftersom de nya maskiner som krävs för att tillverka det enorma däcket anlände till anläggningen i Bhuj i Indien så sent som i januari, precis innan den lockdown som – i olika grad och perioder – drabbade även den asiatiska kontinenten. På grund av det nödläge som uppstod i samband med coronapandemin installerades maskinerna som levererats till Bhuj inte med en gång. Det var först efter en tillfällig nedstängning av BKT:s produktionsanläggningar, vilket krävdes för att införa en rigorös säkerhetsplan för all personal, som verksamheten återupptogs med full kraft. Inklusive installationen av de nya maskinerna till Giant 57-tumsdäcket, som kom på plats tack vare onlinehjälp från tillverkaren och BKT:s ingenjörer på anläggningen.

 Rajiv Poddar, Joint Managing Director för BKT berättar;

Trots pandemin och de extrema svårigheter som situationen har inneburit, kunde BKT göra det omöjliga: Vi gick vidare med bestämda steg, men samtidigt med samma tydliga fokus på människorna som för oss är företagets verkliga tillgångar”,

“Prototypen till Giant 57-tumsdäcket har bara kunnat framställas tack vare den extraordinära beslutsamheten hos mina medarbetare. Vi vill använda det för att skicka ett positivt budskap till marknaden, våra partnerdistributörer och slutanvändare. På BKT har den forskning och utveckling som leder till nya produkter som hjälper företaget, men också hela branschen, att utvecklas aldrig stått stilla. Med hjälp av entusiasm och know-how hittar BKT alltid nya sätt att växa, även i de mest komplicerade lägen.”
Vi växer på alla sätt – med tanke på att detta är det största däck som BKT någonsin har skapat.

Dilip Vaidya, VD och teknisk chef för BKT tillägger:

“I det här läget måste vi ta fram hela vår styrka, energi och kreativitet. Det är det som driver BKT:s satsningar, liksom våra produkter”,
“Det här är ett viktigt ögonblick: En Giant-produkt har skapats som nu ska genomgå ytterst rigorösa tester fram till våren 2021 – tills vi är övertygade om att vi har uppnått högsta möjliga nivå på kvalitet och tillförlitlighet, som vanligt. Först när vi är helt säkra på att vi kan erbjuda användarna bästa tänkbara Earthmax SR 468 kommer vi att officiellt lansera nya 57” Giant. 

EARTHMAX SR 468 sällar sig till den stora EARTHMAX-familjen, en serie radialdäck som används på terrängfordon och som har en struktur helt i stål för bättre motståndskraft i stommen och därmed mot skador. En vinnande egenskap hos EARTHMAX SR 468 är det speciella däckmönstret och blandningen, som har tagits fram för att begränsa värmeutveckling. E-4-mönsterdjupet erbjuder extrem motståndskraft under mycket krävande förhållanden.

Pandemin har med andra ord inte hindrat BKT:s utvecklingstaktmot framtiden, och företaget menar att de aldrig kommer aldrig att sluta skapa nya produkter. Något som vi på Gripen Wheels kan vittna om. BKT har stort fokus på marknaden och är lyhörda gentemot distributörer och användares behov och önskemål. De utvecklar och kvalitetssäkrar ständigt nya produkter.

Om BKT
Balkrishna Industries Ltd. (BKT) är en däcktillverkare från Indien. BKT-gruppen tillverkar ett brett och modernt sortiment av terrängdäck som är särskilt utformade för fordon som används inom lantbruk, industri, schaktning, gruvdrift, hamnar och trädgårdsskötsel, samt för fyrhjulingar. BKT:s innovativa lösningar är designade för att uppfylla kraven inom de mest krävande användningsområden och omfattar fler än
2 700 produkter som säljs i fler än 160 länder världen över. Besök webbplatsen www.bkt-tires.com

Gripen Wheels är officiell distributör av BKT ”off the road däck” i Sverige och Finland och lagerhåller ett komplett sortiment som säljs via våra återförsäljare landet över.