036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Daniel Uleskog, som sponsras av Gripen Wheels och BKT var nyligen i Baudette Minnesota, USA och tävlade i VM traktorplöjning.  Daniel placerade sig som tolva på VM och nu i helgen stundar SM i plöjning i Målilla, arrangerat av Målilla Gårdveda Hembyggdsförening.

Daniel är relativt nöjd med sin 12e plats i VM med tanke på att han körde på lånad utrustning. När man är inkörd med sina egna grejer vet man precis var varenda skruv sitter. Inte minst när det gäller hudraulspakar och liknande. ”Drar man i fel spak så sinkar man mycket tid” säger Daniel. 

Detta var Daniels sjätte VM och nu deltar han i SM i plöjning till helgen. 

Han kör på 340/85R-38 BKT Agrimax RT 855 och 10.00-16 BKT TF 8181 

Under helgen 28-29 september arrangerar Jordbrukare-Ungdomens Förbund i samarbete med Målilla-Gårdveda Hembygdsförening SM i plöjning. Årets SM hålls vid familjen Christer Karlssons Gård, i Målilla By Hultsfreds kommun.

Tävlingen avgörs i tre olika klasser:

  • Plöjning med modern traktor
  • Veterantraktor och häst.
  • Den moderna klassen är uppdelad i teg- och växelplöjning där vinnarna går vidare till att tävla i VM nästa år.
    I den moderna klassen går också Skol-SM där naturbruksgymnasierna tar ut ett skollag på två elever som hjälps åt med plöjekipaget.

Kalmar läns DM i veterantraktorplöjning avgörs och Nordiska mästerskapen med plöjning med häst.

Förutom tävlingarna kommer det att bli matmarknad, maskinutställning, maskindemonstrationer, utställning av veterantraktorer, servering m.m.

Arrangemanget väntas enligt arrangören dra en stor publik. Tidigare SM har haft publiksiffror på ca 3 000 – 4 000 åskådare.

Vid VM lottades de olika tegarna ut till deltagarna och här ovan ser ni Daniel med lånad utrustning. Vi hoppas på ännu bättre lycka i Målilla i helgen där Daniel kör med egen utrustning.

Stort lycka till från Gripen Wheels och BKT!