036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se
Sett från vänster, Mikael Gratjov och Ulf Gentoft.

Elmia Lastbil 2022 är avslutad för denna gång och vi konstaterar att det var en lyckad mässa.

Vi sänder ett stort tack till alla kunder och besökare samt till arrangörerna Elmia AB och Trailer Magazine. Det var fyra lyckade mässdagar med full fart berättar Gripen Wheels Vice VD Martin Andreasson.

I montern möttes besökarna av Ulf Gentoft, Mikael Gratjov samt Martin Andreasson som visade upp Pirelli lastbilsdäck från Prometeon Tyre Group samt Aeolus Neo lastbilsdäck från Aeolus Tyres.

Elmia Lastbil som arrangeras av Elmia AB samt Trailer Magazine är en mässa för svensk transport- och åkerinäring och tillika en arena för att ta branschen in i framtiden med de utmaningar som förestår. 

Enligt arrangören Trailer Magazine var det tydligt bland de tre stora lastbilstillverkarna Scania, Volvo Lastvagnar och Mercedes-Benz – att hållbarhet, elektrifiering och den gröna omställningen är självklarheter för att ta branschen in i framtiden.

Detta är någonting som även däcktillverkarna börjat ta fasta på. Prometeon Tyres Groups Serie 02 är en uppdaterad range som består av fem produktlinjer, med en rad förbättringar och som dessutom har ett ökat fokus på hållbarhet i produktionsprocessen.

Elmia Lastbil 2022 hade 321 utställare från 17 olika länder och 30 874 besökare under de 4 mässdagarna.
Första mässan arrangerades 1983 och årets mässa var den 20:e i ordningen

Den publikfest som vi har upplevt under dessa fyra dagar visar att det finns en enorm kraft hos alla aktörer att tillsammans stärka branschen inför framtidens utmaningar. Att Elmia Lastbil är Sveriges viktigaste transportpolitiska arena bekräftades bland annat av att infrastrukturministern invigde mässan första dagen och valde att komma tillbaka och besöka mässan även på lördagen. Mässans scenprogram var också väldigt välbesökt under veckan, säger Emilott Lantz, mässansvarig för Elmia Lastbil.
Källa

För Gripen Wheels blev det fyra lyckade dagar och både Pirelli och Aeolus lastbilsdäcken väckte stort intresse bland besökarna. Däcken distribueras av Gripen Wheels och säljs genom vårt rikstäckande återförsäljarled.

Vi tackar alla medverkande och besökande för denna Elmia Lastbil.