036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Vår samarbetspartner och återförsäljare EM Däckservice har varit ute och monterat 6 st MICHELIN XADN+ på en Volvo A25G dumper ägd av Bjursells AB

Dimensionen var följande:
23,5R25** 185B TL E3 XADN+ MICHELIN

Kevin Emanuelsson, ägare av EM Däckservice har delat med sig av några fina bilder från monteringsjobbet och vi tackar för detta.

MICHELIN XADN+

  • Utmärkt dragkraft.
  • Utmärkt potential att öka produktiviteten.
  • God långsiktig investering.

Ett radialdäck för alla arbetsförhållanden och speciellt anpassat för stenbrott, leriga och blöta underlag. Däcket har utmärkt dragkraft på grund av ett flerblocksmönster med en skuldra bestående av växlande flerkantiga block.

Däcket har utmärkt dragkraft på grund av ett flerblocksmönster med en skuldra bestående av växlande flerkantiga block. Det självrensande däckmönstret ger utmärkt sidogrepp på mjuk terräng och slitbanan är utformad för att stå emot påfrestningarna vid kurvtagning.

Enligt tillverkaren själv är TKPH kapaciteten med Michelin E3-däcket upp till 34% högre än den genomsnittliga kapaciteten hos premiumkonkurrenterna. Vilket leder till ökad produktivitet för brukaren.

Upp till 80 % av Michelin-däcken är regummerare tack vare den stomkvalitet som MICHELIN C2-tekniken resulterar i vilket innebär att däcket är en god långsiktig investering.

MICHELIN XADN+ finns i följande dimensioner:

  • 23.5R25 E3** 185B B4 TL
  • 23.5R25 E3** 185B TL
  • 26.5R25 E3** 193B B4 TL
  • 26.5R25 E3** 193B TL
  • 29.5R25 E3** 200B TL
  • 29.5R25 E3** 200B B4 TL

Teknisk information finner ni här.

EM Däckservice

EM Däckservice AB i Jönköping drivs av Kevin Emanuelsson och man utför däckförsäljning samt reparationer i verkstad och ute i fält.
Företaget har två ekipage som servar kunderna dygnet runt.

EM Däckservice jobbar konstant med att kunden ska minimera sina stillestånd och tillbringa största möjliga tid på sin verksamhet. Med sina servicebussar åker man ut till kunderna och löser däckproblemen på plats dygnet runt årets alla dagar. Oavsett om det gäller en lastbil eller tyngre fordon.

Tjänster som företaget utför är bland annat reparation, montering, kontroll av mönsterdjup, lufttryckskontroll samt väteskefyllning av hjul m.m.

Bjursells AB

I över 70 år har Bjursells jobbat med entreprenad och arbetat med att gräva, schakta, transportera, lyfta och lägga grus. Bjursells finns i Jönköping, men verkar i hela södra Sverige.

Oavsett om entreprenaduppdraget gäller markläggning, grävning, schaktning eller något annat, finns rätt sorts kunskap och maskiner för uppdraget. Bjursells har mer än 30 entreprenadmaskiner.

Företaget tillhandahåller även material och levererar t.ex. grus, bärlager, matjord, anläggningsjord, fyllnadsmaterial och sten.

Bjursells har ett brett utbud av tjänster. Bland annat byggnation av vägar och snöröjning. Anläggning av flygfält och dragning av fjärrvärme. Bjursells markbereder eller sanerar förorenade jordmassor. Rivning är också en specialitet. Vidare har företaget uthyrning av entreprenadmaskiner för alla typer av ändamål från rivning, schakt och gräv till markarbeten.

Man har egen verkstad med service och reservdelslager insatsberedda mekaniker vilket gör att man slipper onödiga förseningar, då man kan göra renoveringar till självkostnadspris av maskiner med många driftstimmar och på så sätt få ett mera rationellt utnyttjande av maskinparken.

Volvo A25G

Sedan introduktionen av Gruskalle, världens första serietillverkade ramstyrda dumper, har Volvo konsekvent visat vägen när det gäller banbrytande teknik som ger oöverträffade nivåer av hållbar produktivitet och prestanda.

I dag erbjuder VOLVO CE branschens mest omfattande utbud av ramstyrda dumprar.

Volvo A25G har en nettovikt om 22 450 kg och en bruttovikt på 47 400 kg.

Motorn är en Volvo D11M med en maximal bruttoeffekt på 235 kW vid varvtal 2 100/minut.

Nyttolastkapaciteten är 25 000 kg och korgvolymen 15,3 kubikmeter.

Maximalt bruttovridmoment – SAE J 1995 är 2 040 Nm vid varvtal 1 100 varv/minut.
Dumperns maxhastighet är 53 km i timman.

Vi säger tack till EM-däckservice och Kevin Emanuelsson för vårt goda samarbete och för att vi får ta del av fina bilder från fältet.