036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

När lantbrukaren Andreas Hellqvist På gården i Hellqvist Lantbruk, Stora Hallebo i Habo, ett par mil nordväst om Jönköping behövde sko om sin Metsjö-vagn kontaktade han EM Däckservice, som i sin tur kontaktade Gripen Wheels.

Gripen Wheels fick då leverera 6 st BKT RIDEMAX FL-693M till EM däckservice som på uppdrag av Andreas från Hellqvist Lantbruk genast ryckte ut.

Följande däck monterades på Metsjö-vagnen:
6 stycken: 710/50R26,5 170D TL FL-693M RIDEMAX BKT

Vi tackar Kevin Emanuelsson från EM Däckservice för ännu en affär och för de fina bilderna.
Vi vill även tacka Andreas Hellqvist På gården i Hellqvist Lantbruk, Stora Hallebo för att han väljer BKT Däck från Gripen Wheels.

Nedan kan ni läsa om Ridemax FL 693 M från BKT Tires. Ni finner även länk till tekniska specifikationer.

BKT RIDEMAX FL-693 M

Detta är det idealiska radialdäcket med blockmönster för lantbruksvagnar, traktorsläp, gödseltunnor och andra spridare med kombinerad användning, men där körning på väg utgör en stor del av vardagen.

RIDEMAX FL-693 M lämpar sig även för hjulbärna grävmaskiner och för hjullastare som ska gå mycket på väg.

Komfort och själv-rensande egenskaper är några av egenskaperna som beskriver FL-693M. Det låga rullmotståndet bidrar till lägre diselförbrukning, medan en förstärkt vulst och däckets stålbälte säkerställer ökad hållbarhet och livslängd.

RIDEMAX FL-693 M håller hastighetsindex D/E och klarar således hastigheter på upp till 70 km/h även på de tyngsta traktorerna. Detta möjliggör högre hastigheter vid vägkörning och ger därmed stor tidsbesparing. Det låga rullmotståndet bidrar dessutom till avsevärt lägre bränslekonsumtion, samtidigt som den förstärkta vulsten och stålbälten säkerställer extra hållbarhet

Tack vare den robusta strukturen och slitbananemönstrets utformning garanterar däcket utmärkt grepp, även i kurvor och under manövrering, samt på alla typer av terräng. Den radiella All Steel-strukturen, med mycket beständiga stålbälten ger maximal styvhet och stabilitet.

Tekniska specifikationer och befintliga dimensioner finner ni här.

Ni köper BKT RIDEMAX-FL 693 M hos Gripen Wheels återförsäljarled.

EM Däckservice.

EM Däckservice AB i Jönköping drivs av Kevin Emanuelsson. Företaget utför däckförsäljning samt reparationer i verkstad och ute i fält. Man har två ekipage som servar kunderna dygnet runt.

EM Däckservice jobbar konstant med att minimera kundernas stillestånd så att de kan ägna sig åt sin berksamhet. Med sina servicebussar åker man ut till kunderna och löser däckproblem på plats, dygnet runt årets alla dagar. Oavsett om det gäller en lastbilar eller andra tyngre fordon.
 
Tjänster som erbjuds är bland annat reparation, montering, kontroll av mönsterdjup, lufttryckskontroll samt väteskefyllning av hjul m.m.

Hellqvist Lantbruk, Stora Hallenbo

Lantbruket ligger ett par mil nordväst om Jönköping, i Habo och ägs och drivs av Andreas Hellqvist.

På gården bedrivs ekologisk mjölkproduktion som omfattar ca 280 kor + rekrytering.

Tre generationer arbetar nu på gården.

Vi är glada över att man på lantbruket valde att sko sin vagn med BKT däck från Gripen Wheels och ser fram emot att följa resultatet.

BKT Logo