036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

På Alla hjärtansdag ville vi på Gripen Wheels sända kärlek och omtanke till de som inte har något hem, eller någon som bryr sig om dem. Detta gjorde vi genom att skänka en gåva till Vid din Sida som jobbar för att ge hemlösa ett drägligare liv

Bakom Vid Din Sida står eldsjälen Jeanette Höglund från Färila i Hälsingland i Sverige.
Hon jobbar som ordningsvakt i t-banan där hon varje natt möttes av ensamma pensionärer som sov på centralstationen, på parkbänkar och nattbussar.
En dag tröttnade hon på att se nödställda pensionärer som inte har någonstans att ta vägen och började dela ut mat nån kväll i veckan ute på trottoaren utanför Stockholms centralstation. Hon insåg att dessa äldre hemlösa pensionärer måste få någonstans att få lite värme, klippa håret, umgås med andra i samma situation, få en kram och lite kärlek och inte minst – deras röster måste bli hörda!

-Jag kommer inte att ge mig förrän jag lyckats ge dem en trygg vardag. Ingen ska behöva vara 72 år och sova i trappor, eller vara en äldre kvinna som kissar på sig för att hon inte vågar gå iväg och uträtta sina behov av rädsla för att bli överfallen, säger Jeanette.

Vid Din Sidas vision är att alla äldre hemlösa i Stockholm och Sverige ska få möjlighet till de grundläggande värdighetsgrunderna.
Rena kläder, mat i magen och på sikt en säng att sova i om natten.
Vi tycker att det är otroligt fint att någon bryr sig om och jobbar för våra äldre, ensamma människor i samhället och vill gärna stödja detta arbete.