036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Då Sjöbo Gummiverkstad behövde 4 kompletta hjul till en kunds VOLVO L60G kontaktade Markus Knast på verkstaden Gripen Wheels säljare Mikael Gratjov.

Volvo hjullastaren ska gå på kundens gård och man behövde däck med bra dragförmåga och hög lastkapacitet.

Hjullösningen som togs fram var följande:
750/65R26 171A8/B TL AGRIMAX TERIS CHO E BKT
DW25Bx26 HD VOLVO L60E

BKT AGRIMAX TERIS 

Traktormönstrat däck som passar skördetröskor men som även fungerar fint på hjullastare som används i lantbruket.

Dagens kraftfulla skördetröskor och andra maskiner kräver däck som håller för tung utrustning och större laster utan att skada grödan. AGRIMAX TERIS är då rätt val av däck för hela din verksamhet.

Agrimax Teris lämpar sig även för användningsområden där maskinen ska gå i terräng med löst och blött underlag. Med sin utmärkta dragförmåga och höga lastkapacitet ger däcket bästa prestandan vid skördearbeten såväl som andra arbeten där dessa egenskaper efterfrågas.

Det speciella skyddet i sidoväggen och den förstärkta däckskuldran ökar motståndskraften och förlänger däckets livslängd, även under krävande förhållanden.

Egenskaper:

  • Dragförmåga
  • Hög lastkapacitet
  • Motståndskraft mot punkteringar
  • Stabilitet

Tekniska specifikationer kan ni läsa här

Gripen Wheels är officiell distributör av BKT däck i Sverige och Finland och ni köper däcken via Gripen Wheels återförsäljare.

Sjöbo Gummiverkstad, Däckpartner

Sjöbo Gummiverkstad ägs och drivs av familjen Knast och har gjort så i flera generationer. Verkstaden är medlem i Däckpartner och arbetar med all sorts däckservice för personbilar, motorcyklar, entreprenadfordon, traktorer, lastbilar. 
Man utför arbeten inom alla däckdimensioner och märken.

Idag är det Markus Knast som driver verkstaden som är samarbetspartner med Gripen Wheels sedan många år.

På verkstaden har man specialiserat sig på att reparera däck som har fått större skador så kallad vulkanisering.  
Sjöbo Gummiverkstad erbjuder även däckhotell.

Däckpartner

Däckpartner startades från början 1994 i Norge, under namnet DekkPartner av en liten grupp däckverkstäder i Norge. Motivet var att samla fria och oberoende verkstäder i däckbranschen för att skapa inköpsstyrka i första hand. Konceptet visade sig hållbart och växte snabbt till över 30 verkstäder.

Därefter expanderade DekkPartner kontinuerligt i flera år, och blev den största kedjan bestående av fria och oberoende entreprenörer i däckbranschen i Norge. 

2002 startade processen med att etablera DekkPartner i Sverige, med syfte att stärka positionen i förhållande till de nordiska leverantörerna. Den svenska marknaden är närmare dubbelt så stor som det norska, och högre omsättning och inköp betyder bättre villkor. 2005 etablerades även samarbete i Finland då Rengascenter en befintlig däckkedja anslöt sig, vilket medförde ytterligare inköpsvolym och nu även bra verkstadsteckning i Norden. DekkPartner är i och med detta en av Nordens största aktörer i däckbranschen.

Från maj 2010 marknadsför man sig i Sverige under namnet“Däckpartner” och den 1 januari 2014 blev kedjan i ”Sverige Däckpartner Sverige AB”, ett helt fristående svenskt bolag.

För närvarande är ca 160 verkstäder anslutna till Däckpartner Sverige AB.
Samtliga verkstäder är anslutna till DRF (däckspecialisternas riksförbund).
Tjänsterna är däckförsäljning, däckservice och däckförvaring.

VOLVO L60G

Volvo L60G hjulastaren är skräddarsydd för att kunna användas även inom lantbruket.
Maskinen är försedd med redskap som passar för jordbruk, det kan till exempel handla om twindäck, dragbalk, VBG-drag, hitchkrok, trepunktslyft, skärmbreddare samt broms- och tipputtag.
Redskapen kommer från Volvo CE och Norje, ett antal andra underleverantörer har också bidragit till maskinerna.

Volvo L60G är utrustad med Volvos steg IIIB-motor med dieselpartikelfilter som standard, något som anses extra viktigt inom lantbruket där man ofta använder maskinerna nära djur och människor. 

Tekniska specifikationer:

Maskinvikt i ton: 
11,9
Motoreffekt kW: 
120
Tipplast sämsta läge i ton: 
7,2
Skopvolym std m3: 
2,1
Höjd std mm: 
3270
Bredd std mm: 
2430

Vi tackar Markus på Sjöbo Gummiverkstad för bilderna och för gott samarbete.
Vi riktar även ett tack till BKT Tires som levererar däck av absolut bästa kvalitet.

BKT Logo