036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels har levererat 4 st massivfyllda kompletta hjul med däcken AL59 AEOLUS till Däckia Luleå Storheden:
Dessa har monterats på en Volvo L90F som har gått på slutkunden Kuusakoskis skrotgård i Luleå i ett par månader nu.

Arbete med skrotåtervinning kräver punkteringsfria däck med hög lastkapacitet och bibehållen körkomfort så därför passade AL59 AEOLUS perfekt för ändamålet.
Däcken och fälgarna som vi levererade är:

4 st 20,5R25** 193A2 TL L5 A2239/AL59 AEOLUS
4 st 17,00-25/1,7 L90F VOLVO fälg

Vi är glada över att kunna visa upp ett par bilder på hjullastaren och däcken.
Johnny Jatko från Däckia Luleå, Storheden intygar att kunden är mycket nöjd och att däcken fungerar mycket tillfredställande och helt utan punkteringar.
Affären utfördes av Gripen Wheels säljare Mikael Gratjov och beställare var Johnny Jatko Däckia Luleås Storheden

AL59 AEOLUS

  • Gummiblandning som är motståndskraftig mot skärskador
  • Goda självrensande egenskaper
  • Lång livslängd
  • God sidostabilitet som ger en stabil maskin utan vibrationer och en god förarkomfort
  • Drivande mönster med utmärkt grepp
  • För krävande arbetsuppgifter så som återvinning, och avfallshantering. Däcken passar även bra för användning på skrotgårdar och soptippar samt inom stål- och slagghantering

 

VOLVO L90F

Kraftfulla Volvo L90F är hjullastaren för grustag, hamnar, godsterminaler, industrier, återvinningsgårdar och timmerupplag. Volvos TP-länkage,
redskapsfäste och originalredskap gör mångsidiga L90F än mer användbar. Så flexibel att en maskin räcker, där andra behöver två.

Kuusakoski Recycling 

Kuusakoski samlar in, bearbetar och återvinner järn och metallskrot. Företaget har lång erfarenhet och breda lösningar för att föra in detta material rätt in i kretsloppet vilket minskar nyttjandet av naturresurser.  Man har återvinningsterminaler, från Kiruna i norr till Malmö i syd och erbjuder service över hela landet med modern teknik och gedigen materialkunskap.
Kuusakoski omhändertar och återvinner förbrukat material, som bland annat finns i fordon, tryckplåtar, kabel, elkraftteknisk och medicinsk utrustning samt spill från verkstadsindustrin, som innehåller: ädelmetaller, järn, aluminium, koppar, rostfritt stål, mässing och bly. 

Historia

Kuusakoski Oy startades som ett skrotupplag i Viborg och är idag Nordeuropas ledande industriella återvinningsföretag. Starkaste tillväxtperioderna för företaget, vars historia sträcker sig över 100 år bakåt i tiden, har varit industrialiseringen under efterkrigstiderna och intåget på den internationella marknaden från 1970- till 1990-talet. Banbrytande forsknings- och utvecklingsarbete samt oöverträffad expertis inom högteknologi har spelat en viktig roll från första början.

 Kuusakoskis globala mål för miljöarbetet:

  • Minska förbrukningen av naturresurser som inte kan förnyas.
  • Minska energiförbrukningen vid tillverkningsprocesserna av metaller och andra material.
  • Öka återvinningen och återanvändningen av metaller och andra material samt effektivisera våra återvinningsprocesser.
  • Främja hållbar utveckling och vara en ansvarstagande del av samhället.

Vi på Gripen Wheels är mycket glada över att både vår Däckia-kund i Luleå och Kuusakoski Recycling är så nöjda med däcken!