036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se
Fredrik Bäck

Vi fick en pratstund med Veronica Rickfält och Fredrik Bäck från Team BKT Sweden ATV, som tävlar inom ATV, enduro och cross och som sponsras av Gripen Wheels med BKT-däck.

Teamet grundades på slutet av 2016 och medlemmarna i teamet är ett gäng nöjesåkare som brinner för tjusningen med att köra ATV. Man försöker åka på så många tävlingar det går i Sverige och internationellt. Under Covid 19 pandemin har det inte blivit så mycket tävlande men nu hoppas teamet på mer aktivitet på tävlingsfronten framöver.

Veronica Rickfält

Veronica Rickfält svarar på några frågor.

Vad kör du på för maskiner? 
Jag har en Canam Renegade xxc1000cc ATV  och en Honda Crf 250  cross.”

Vad är däckmönstren och dimensionerna på respektive maskin?  
Jag kör på BKT Wing 207  26″  på atvn och på crossen dvs Hondan har jag 16″ däck på nu.

Hur läge har du hållt på med ATV och enduro?
ATV har jag kört och tävlat enduro med sen 2015. Enduro på två hjul har jag precis börjat med.  Hängde på en helg med Enduroakademin, helt grymma instruktörer (Janne Nevala och Jonathan Skansen) som verkligen gav mig tips och verktyg vad jag bör börja träna på!

Vad är det bästa med sporterna?
Det bästa är utmaningarna man ställs inför. Ingen tävling är den andra lik!  Adrenalinkick i starterna men också såklart gemenskap och alla man lärt känna! Alla är så otroligt hjälpsamma och man får vänner för livet.

Vad har du för framtida planer mål med ditt utövande?
Mitt mål är att kunna kombinera träning och tävling både på atv och endurohoj, bli vän med kopplingen och hitta flyt i endurospåret. Ska byta till en endurohoj i stället för crossen som jag kör med nu.  Så det ska bli roligt och få sätta sig in i en ny sport som kräver ännu mer balans och teknik.

På bilden nedan ser ni Veronica på sin atv.

Veronica Rickfält

Fredrik Bäck svarar på några frågor.

Vad kör du på för maskiner? 
Jag har en Canam Renegade xxc1000R och en KTM 450 cross.”

Vad är däckmönstern och dimensionerna på respektive maskin?
Jag kör på BKT Wing 207 26″ och 25″ på atv”

Hur läge har du hållt på med ATV respektive enduro?
Atv har jag kört och tävlat enduro med sen 2012.
Enduro på cross har jag kört sen 2020 både på crossbana och Enduro.
Nu blir det mestadels Enduro.

Vad är det bästa med sporterna? 
Det är glädjen och fighten med sporterna.2. Att köra och ha kul med andra trots att det är tävling.
Man kör ju för att vinna men det ska vara roligt också. Sen gillar jag utmaningar och letar efter dem. Så är det alltid bra gemenskap med nya vänner.

Vad har du för framtida planer mål med ditt utövande? 
Mitt mål har vart att vara med och tävla så mycket jag kan i Sverige åtminstone och även utomlands med vad man har råd med. Sen är ju målet att bli bättre så klart med. Tyvärr har corona härjat och alla få tävlingar i Sverige har försvunnit. Jag hoppas att det kommer igång tävlingar igen.
Men som Veronica skrev så finns det lite plan på att eventuellt åka och testa på GGN på Gotland i höst och köra den stora Enduro Tävlingen.”

Fredrik Bäck

BKT Wing 207

W 207 är BKT:s fyrhjulingsdäck för alla former av terrängsport. Tack vare M+S-teknologin och en speciell design uppnås maximal dragförmåga under alla förhållanden. Däcket har utmärkt punkteringsmotstånd även i tuff terräng.

Fredrik menar att däcken utan tvekan är de bästa på marknaden. De klarar mycket tuffa förhållanden och har fantastiskt grepp.

Såhär säger Fredrik Bäck om Wing 207

”Däcken är mjuka och fina och greppar bra på alla möjliga olika underlag. Har jättebra sidogrepp, så dom styr bra och ditt man vill. Är lagom aggressivt mönster så dom inte gräver ner sig för fort. 
Trots att däcken är mjuka och fina så håller dom väldigt bra.”

Tekniska specifikationer för BKT Wing 207.

Vi tackar Veronica och Fredrik för pratstunden och önskar dem stort lycka till med sina sporter framöver.

BKT Logo