036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se
Torbjörn Håkansson till höger i bild, efter vinsten i Hylletofta Traktorrace.

Torbjörn ”Tobbe” Håkansson från Öland har länge varit en ledande profil inom traktordragrace och traktorspeedway. Gripen Wheels har följt honom under några år och vi är glada över vårt sponsringssamarbete och över att Torbjörn röner så fina framgångar.

Torbjörn bygger om gamla traktorer på minst sagt innovativa vis och tar fram riktiga vinstmaskiner inom ”sina sporter”.  Gripen Wheels är stolta över att sponsra Tobbe med däck från BKT Tires.
För övrigt driver Torbjörn Kallegutas, en flexibel maskinstation stationerad på Öland med flertalet olika maskiner för att kunna tillgodose många behov inom slam- och spolbilsverksamhet, entreprenad samt lantbruk.

En vinstrik höst

Nu har Tobbe avverkat ytterligare 4 traktorrace under hösten 2022 med otroligt fina resultat.

Hela tre guld och ett brons.

Otroligt bra jobbat tycker vi på Gripen Wheels och gratulerar Torbjörn till framgångarna.

Nedan kan ni läsa en sammanfattning av höstens tävlingar och Tobbes framgångar.

Hylletofta Traktorrace

Lördagen den 10 september arrangerasdes Hylletofta Traktorrace av Team Hylletofta MK. Hylletoftas Hembygsförening samt Hylletofta Byalag.

Två klasser tävlade. Standard/Orginal och Modifierad/Trimmad. Torbjörn tävlade i klass ”Modifierad” och stack ut rejält genom att vinna alla hiten kamma hem guldet i finalen.

Hylletofta Traktorrace
Vinstpokalen, Hylletofta Traktorrace.

Det var en bra tillställning med tävling, utställare, försäljare och servering, samt en publik som trots regnet uppskattningsvis vis uppgick till ca 800 personer.

Hylletofta traktorrace
Tobbe tog hem segern på Hylletofta Traktorrace.

Smålands Traktorrace i Nye

Den 17 september var det dags för Smålands Traktorrace i Nye och 1700 personer fanns på plats när Farstorps IK och Skirö AIK arrangerade sjätte upplagan av tävlingen.

Torbjörn ställde upp i klassen för modifierade traktorer med sin VOLVO BM 400 69.

Smålands Traktorrace

Det var en riktig folkfest med flera aktiviteter vid sidan av huvudattraktionen, traktorracet. Exempelvis traktorslamtävling, helikopteruppstigning samt maskinvisning.

”Det var full fart och en besvärligt stenig bana och 2 rödflagg i vändningen gjorde att jag hamnade på en tredje plats. En traktor välte till och med och fortsatte att köra, men fick bryta av motorproblem”
Berättar Tobias

Smålands Traktorrace

Traktorrace i Moheda

Den 25 september arrangerades Traktorrace i Moheda på Torps Gård, av Moheda LRF och Västra Nordvinge LRF.

Det blev ett mycket uppskattat arrangemang av såväl utställare, deltagare som besökare. En redig folkfest och På plats fanns hela 4000 besökare.

Moheda Traktorrace
Moheda Traktorrace

Det var ett stort utställningsområde där man kunde besöka flera av sponsorerna.  Det fanns servering på plats och man kuinde åka häst och vagn med Uffe och Emmas Nordsvenskar! För barnen fanns ett område med ponnyridninga, halmborg, hoppborg och chans att ta trampetraktorkörkort.

”Det var ett stort race med många utställare och direktsändning av både TV och radio.
Banan var roligt och snabb och jag vann med 5 tiondelar över dansken Madsen”
Berättar Tobbe

Moheda Traktorrace

Tävlingen har 18 deltagare varav 8 i standardklassen med orginalmotorer och 10 i klassen modifierad med större motorer. Då de båda banorna, röd och blå bana kan variera i snabbhet kör varje deltagare båda banorna och den sammanlagda tiden räknas.

Efter grundomgångarna körs de uppföljande duellerna mellan de bästa, fram till semifinal och slutligen final. Totalt körs 22 race.

Spänningen var olidlig i finalen, i sista racet, där Tobbe Håkansson i sin VOLVO BM 400 – 69 vann mot Niels Madsen.

Tobbe tar hem segern i Moheda Traktorrace.
Moheda Traktorrace
Moheda Traktorrace

Nävlinge Traktorrace

Den 12 november deltog Torbjörn på Nävlinge Traktorrace i Skåne, som arrangeras av LRF Nävlinge. På plats fanns glatt gäng tävlande, flertal utställare och det serverades mat och dryck på området.
Man slog nytt publikrekord med 2 300 åskådare på plats.

Nävlinge Traktorrace

 Torbjörn berättar:

”Jag var nere i Skåne i Nävlinge och körde för fösta gången.

Banan var mjuk eftersom den var anlagd på en mossåker så marken gungade när vi körde fram.

Jag vann förstapriset och även en vandringsprisvagn som deltagarna får svetsa något på för varje år”.

Till höger ser ni hur publiken spanar in Torbjörns traktor, en ombyggd VOLVO BM 400 årsmodell 69

Nu i vår 2023 är jag erbjuden att köra på Bilelmia under hela påskhelgen inför 90 000 st åskådare under 4 dagar köra 8 lopp med min traktor och showa, avslutar Torbjörn med att berätta.

Vsäger stort tack till Torbjörn Håkansson för att han delade med sig av sina framgångar och önskar honom fortsatt lycka till under kommande tävlingar.

BKT Logo