036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Vår samarbetspartner och återförsäljare EM Däckservice har varit ute och monterat 4 st massivfyllda MICHELIN XHA2 i dimension 23.5R25 hos Swecon Anläggningsmaskiner i Jönköping.

Volvo hjullastaren ägs av Rang Sells och de massivfyllda hjulen kommer från Gripen Wheels.

MICHELIN XHA2

Detta anläggningsdäck med radialkonsruktion har utmärkt livslängd, utmärkt beständighet mot påfrestningar och är konstruerat för att ge utmärkt tålighet.

Däcket har mer gummivolym att slita på en motsvarande konkurrenters däck vilket ger en oöverträffad livslängd.

Däckkonstruktionen och strukturen ger utmärkt beständighet mot påfrestningar, då det absorberar stötar och minimerar skador så att du kan använda däcket längre.

XHA2 däck är konstruerat för att begränsa mönstrets rörelser och därmed värmeuppbyggnad. Detta ger en mycket hög grad av tålighet.

Befintliga dimensioner och teknisk data finner ni här

Nedan kan ni se slutresultatet efter att de massivfyllda hjulen monterats.

EM Däckservice

EM Däckservice AB i Jönköping drivs av Kevin Emanuelsson och man utför däckförsäljning samt reparationer i verkstad och ute i fält.
Företaget har två ekipage som servar kunderna dygnet runt.

EM Däckservice jobbar konstant med att kunden ska minimera sina stillestånd och tillbringa största möjliga tid på sin verksamhet. Med sina servicebussar åker man ut till kunderna och löser däckproblemen på plats dygnet runt årets alla dagar. Oavsett om det gäller en lastbil eller tyngre fordon.

Tjänster som företaget utför är bland annat reparation, montering, kontroll av mönsterdjup, lufttryckskontroll samt väteskefyllning av hjul m.m.

Swecon

Swecon är auktoriserad och rikstäckande återförsäljare av Volvo Construction Equipment. På den svenska marknaden har Swecon idag 34 anläggningar. 650 anställda och omsätter 4,1 miljarder kronor.

Swecon anläggningsmaskiner AB säljer maskiner som tillverkas av Volvo Construction Equipment, i ett omfattande erbjudande som inkluderar alla produktlinjer, supportprodukter och begagnade maskiner.

Swecon är en del av svenska Lantmännen-koncernen, ett jordbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom jordbruk, maskiner, bioenergi och mat.
Det innebär att Swecon i själva verket ägs av 20 000 svenska jordbrukare, har runt 10 000 anställda, har verksamhet i hela Europa och omsätter 50 miljarder kronor på årsbasis. Med sin grund i spannmål förädlar man resurser för ett livskraftigt jordbruk.

Swecon, som ett företag inom Lantmännen, bildades den 1 januari 1999 genom en sammanslagning av tio självständiga återförsäljare inom Lantmännen.
Sammanslagningen var resultatet av Volvo CE:s uttalade strategi att ha starka återförsäljare på varje marknad.

Totalt har Swecon idag över 1200 anställda, cirka 100 serviceanläggningar, inklusive servicepartners, och över 400 mobila serviceenheter på sina europeiska marknader.

Rang Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Företaget etablerades 1881, är en del av Ragn-Sellskoncernen och finns även i Norge, Danmark och Estland. Man har idag 96 anläggningar. Rang Sells erbjuder nyskapande och effektiva lösningar för att minimera, ta hand om och omvandla avfall till resurser.

Volvo L120H

Volvos hjullastare L120E är en mångsidig 20-tonnare som lämpar sig för en mängd olika verksamheter och arbetsuppgifter, som t.ex. materialhantering i sand- och grusgropar, lastning av fraktfartyg och godståg, flishantering vid pappersbruk, och lossning av timmerbilar.

Specifikationer VOLVO L120E

Motor:   Volvo D7D LA E2
Max. effekt vid  30,0 r/s (1800 r/min)
SAE J1995 brutto:  165 kW (224 hk)
ISO 9249,
SAE J1349 netto  164 kW (223 hk)
Brytkraft:   149,3 kN*
Statisk tipplast fullt svängd:   11 670 kg*
Skopor:   2,6-9,5 m3
1,1-2,4 m2
Maskinvikt:   19,0-21,0 t
Däck:   23.5R25 
750/65R25

Vi säger tack till EM-däckservice och Kevin Emanuelsson för vårt goda samarbete och för att vi får ta del av fina bilder från fältet.