036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Nu har de gjort det igen! Vunnit en ATV tävling. Fredrik Bäck från Team BKT Sweden ATV tog hem segern i helgens leriga lopp.

Nedan kan ni läsa hans story.

”I söndags gick 2 timmars endurotävlingen i Kumla som arrangerades av terränggruppen. Det regnade rejält på lördag kväll och natt. Vi alla visste att det här kommer bli rejält geggigt och halt.  Starten gick och de ca 25 tävlande startade med 10 sekunders mellanrum och jag startade som 4e. Strax efter halva varvet låg jag först med Jocke Nordahl från Gotland tätt inpå bak som startade som 5e.

Efter 3 varv försvann Jocke och jag fortsatta i mitt tempo och lugnt genom vattenhål så att jag inte skulle riskera att köra maskinen varm. Många körde maskinerna varma samt körde in i träd och sten pga att det var så halt i geggan samt att man inte såg så mycket genom crossglasögonen”.

”Calle Elfver startade ganska långt bak i ledet och körde tyvärr sönder styrningen på 3e varvet och fick bryta. När det började närma sig 2 timmar så låg jag på rejält på mitt näst sista varv för att lyckas hinna ut på 1 varv till innan tiden slår om till 2 timmar och jag hade 16 sekunder till godo.  Så jag kom på första platsen med 14 varv. Jocke Nordahl kom på en 2a plats med 13 varv.  Robert Schritter på 3e plats med 12 varv.

Däcken gjorde sig bra som vanligt och jag testade smalare fram däck denna gång och det var jättebra när det var så halt.

Jag körde på 26/12-12 bak och 26/8-12 fram”.