036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

För en tid sedan besökte ett filmteam från BKT Tires lantbruket Sandgården, för att spela in film om lantbruket som är beläget i Vejbystrand på Bjärehalvön och drivs av Pether och Petronella Jonzon.

Sandgården är ett hållbart lantbruk som använder BKT-däck, som de köper via Gripen Wheels lokala återförsäljare Maskingruppen AB.

Filminspelningen tog plats på gården samt ute på åkrarna i april när potatisen sattes.
Här kan ni läsa ett reportage om gården och se bilder som fotades under filminspelningsdagarna.

Sandgården drivs som sagt av Pether och Petronella Jonzon och de odlar färskpotatis, salladslök, gul och röd lök samt spannmål och raps.

Pether träffade Petronella 1998 och då ägde han en gård i Båstad. År 2000 köpte Pether och Petronella Sandgården tillsammans och genom åren har gården växt genom bland annat markköp.

Gården är bland de största på potatis på Bjärehalvön och skördar ca 700 ton potatis om året på 70 hektar mark. På lantbruket finns 5 traktorer och 2 anställda.

Pether och Petronella har 4 barn tillsammans, där de två äldsta, Sophie och Max hjälper till i driften. De två små barnen är med och lär sig.

Samtliga traktorer i lantbruket körs med BKT däck från Gripen Wheels, som Pether och Petronella köper genom Gripen Wheels lokala återförsäljare Maskingruppen AB.
De började använda BKT däck eftersom Maskingruppen rekommenderade dessa.

Nu har de kört på BKT däck i tio år och är mycket nöjda. De använder sig av BKT radodlingshjul på grund av att de odlar mycket specialgrödor som kräver speciell hantering med just dessa däck. Paret känner stor tillit till Gripen Wheels hjälp med att ta fram rätt däcklösningar, samt till de BKT däck som Gripen Wheels levererar via Maskingruppen.

BKTs radodlingshjul passar även bra eftersom de förflyttar sig mycket mellan gårdarna och fälten och de har tydligt noterat att BKT däcken håller betydligt längre än andra fabrikat.

”Hållbarheten i BKT däcken är utmärkt”
säger Pether

Han fortsätter
”Med de väderförhållanden som råder här så är det mycket bra med däck som har bra självrensningsförmåga och inte klibbar igen och det levererar BKT däcken verkligen till oss även när vädret ställer till det”

På gården odlar de enligt precisionsodling och även detta gör att radodlingsdäck passar bra. De lägger gödning med frontgödning och lägger all gödning i alla radgrödor.

Pether och Petronella har installerat solceller som ger energi åt odlingshusen, bevattningsanläggningar och all förgroddning av potatis så de är självförsörjande på el.

Sandgården är medlem i Sydgrönt som är en odlarorganisation som ägs av odlarna själva. Sydgrönt står för närodlat, miljö och hållbarhet, vilket Peter och Petronella tycker är mycket bra. Sydgrönt säljer 100 % av lantbrukets produkter.

Pethers och Petronellas förhoppning är att någon av barnen i framtiden skall ta över gården och driva deras livsverk vidare.

Vi är glada över att BKT ville komma till Sverige och göra en film om Sandgården och riktar ett tack till filmteamet samt speciellt till familjen Jonzon som delade med sig av sin vardag på lantbruket.

Här nedan kan ni se den video som BKT spelade in.

BKT Logo