036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Det var två riktigt roliga dagar på Stefan Ranchs gård i Tystberga utanför Nyköping, dit ett gäng från Gripen Wheels åkte för för att spela in en slutkundsfilm tillsammans med BKT.

Filmen skall visa en vardagen på lantbruket och planeras att spridas world wide i BKTs kanaler om ett par månader.

BKT’s Europeiska filmteam anlände i torsdagsmorse från Italien för att filma Stefans fabriksnya John Deere 9570R i dagarna två. Traktorn har Stocks dubbelmontage med 900/60R42 BKT AGRIMAX FORCE IF fram och bak. Med från BKT var även ett gäng som skulle intervjua Stefan och hans son Didrik , om driften av lantbruket, om däcken och om relationen till BKT och Gripen Wheels.

 

Thony Ljungh från Gripen Wheels hjälpte Stefan till denna uppsättning hjul. Efter mätningar utförda av Piero Torassa, BKT och Thony Ljungh, bestämde man att lufttrycket kunde hållas nere på  0,5 bar, för att minska jordpackningen. Detta var möjligt eftersom traktorn endast ska gå i fält och med hänsyn till den last man kör på gården. 

Det var fascinerande att se de dubbelmonterade 900/60R42 BKT AGRIMAX FORCE IF. Traktorns bredd är mycket imponerande och denna syn ser man verkligen inte så ofta!

Stefan Ranch bor med sin fru Therese och sonen Didrik på Björksund Ridbacken Rättarebostaden, i Tystberga utanför Nyköping. Stefans huvudföretag är jordbruksföretaget Ranch of Sweden AB, i vilket man odlar grödor. Förutom att driva gården driver familjen också By Ranch AB, i vilket camelinaolja produceras – en 100% organisk kallpressad olja. Camelina, som odlas och förädlas av företaget, är en växt som tar funktionell mat till nästa nivå för dem som vill leva och äta sunt.  https://www.camelinaofsweden.se/

Stefan Ranchs företag; ”Ranch of Sweden AB” och ”by Ranch AB”  använder sig inte av kemikalier i lantbruket utan producerar ekologiskt. Detta ställer ännu högre krav på brukande och därmed på maskiner och däck.

AGRIMAX FORCE är ett radialdäck som är särskilt framtaget för att ge högsta möjliga prestanda och effektivitet vid jordbruksarbeten med motorstarka traktorer. AGRIMAX FORCE är ett mycket bekvämt däck för både fältarbete och vägtransporter. Det klarar dessutom att växla mellan dessa båda arbetsuppgifter utan att däcktrycket ökas.

BKT-däcken och hjulen som var monterade på traktorn passar Stefan och familjens behov perfekt och med det låga lufttrycket skyddas jorden och grödorna

 

Filmteamet från Italien jobbade fokuserat och proffessionellt och Stefan och Didrik intervjuades i sin hemmiljö. Efter att far och son intervjuats och filmats i sitt kök fick tjejerna från BKT, som var med för att intervjua, varsin goodie bag, med Camelinaolja. I bild nedan ser ni från vänster;  Laura Pedrali, Gabriella Usiello, Alice Maggioni och Stefan Ranch

Ideén med projektet föddes redan i vintras. Vi ville göra en film tillsammans med BKT, som åskådliggör en av våra kunders vardag och vad som är viktigt för denne i lantbruket. Projektet spikades och vi inväntade lämplig däckaffär för ändamålet.

Så i våras så gjorde Stefan Ranch och Thony Ljungh, Gripen Wheels affären som utrustarde Stefans fabriksnya John Deere 9570R med 900/60R42 BKT AGRIMAX FORCE IF fram och bak och planeringen kunde börja.

Det fanns även gamla veterna John Deere traktorer på gården och det var riktigt intressant att vandra runt och titta på omgivningarna på den 5000 hektar stora gården (700 brukas resten är skog). Det fanns en hel del både gamla och nya maskiner och annat kul.

Först och främst vill vi tacka Stefan och Didrik Ranch för att de ställde upp på att delta i filmprojektet och som tog emot oss på sitt lantbruk och i sitt hem.

Vi vill även rikta ett stort tack till BKT för att de antog sig detta projekt och reste med ett helt team från Itallien, för att filma och intrvjua.

Tack också till vår säljare Thony Ljungh som genomförde affären och som med sin kunskap och erfarenhet tar hand om våra kunder på bästa vis.

Det var riktigt roliga och givande dagar!