036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Lördagen den 13 Juli arrangerades SM-deltävling i traktor-pulling i Bartna i Väse. Det är en sport med rötter i amerikanskt jordbruk som sätter körskicklighet och motorkraft på hårda prov.

Tre banor, 17 klasser i allt från Hot Farm till 350 kilo Stock Garden och strax under 90 anmälda ekipage i Väse med den ena traktorn större, tyngre och mer spekulativ än den andra. Men de flesta traktorerna skulle stå sig slätt i vanligt jordbruksarbete. De här är rena tävlingsmaskiner.

Silver Spirit, Bo Ljunggren 1a 3,5t

Tävlingen går ut på att dra en tung släde hundra meter. Släden är konstruerad så att den ger mer och mer motstånd allteftersom, som om den blev tyngre och tyngre. Det tar oftast under 30 sekunder. Eftersom traktorerna tvingas arbeta för fullt, sker det under enorm rökutveckling.

Det vackra vädret hade lockat storpublik till arrangemanget och ökat på tidigare besöksrekord med 500 personer. 2000 besökare närvarade.

Däckia Karlstad, Cecilia Johansson, närvarade som sponsor till SM deltävlingen.

Cecilia säger att det var en underbar dag med svalkande vindar på ett soligt gärde hemma hos familjen Boqvist, som arrangerat tävlingen sedan 2016. Däckia sponsrade alla som deltog i barn och ungdomsklasserna med en Pirelliryggsäck som innehöll BKT keps, BKT nyckelring, BKT block, BKT penna samt ett svalkande bubbelvatten. Sponsrat av Gripen Wheels. Det var många glada barn som besökte Däckiatältet när ryktet spred sig om bollar, pennor, t-shirts och godis. På kvällen spelade Torsbybandet Top cats.

För att se resultatinformation och läsa mer om Väse traktorpulling, besök facebooksidan; https://sv-se.facebook.com/vasepulling/