036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se
På bilden ovan från vänster; Pelle Fritzson, Thony Ljungh och Göran Jeppsson.

Vi fick en pratstund med Göran Jeppsson, produktspecialist och säljare på Gripen Wheels, som i maj 2023 har arbetat hela 60 år i däckbranschen. En imponerande bedrift som vi ville höra lite mer om.

Här nedan kan ni läsa Görans historia och få en inblick i hans resa i däckbranschen, om en kortfattad glimt då det skulle behövas en hel bok för att återge hans erfarenheter.

Vi på Gripen Wheels vill även passa på att tacka Göran för det han bidrar med. För hans erfarenhet, engagemang och för att han är en god kollega.

Göran berättar:

Sex decennier.

En resa på sex decennier blir det i maj 2023.

Jag känner att jag vill dela med mig av min resa. Kanske det kan intressera någon att läsa om?

Nu, när jag precis påbörjat resan in i mitt sextionde år blir jag nostalgisk och kommer att tänka på vilken otrolig utveckling jag varit med om under dessa snart 60 år som startade våren 1963. När jag började i däckbranschen var nästan alla däck diagonaldäck och slangdäck oavsett det gällde personbilsdäck, lastbilsdäck eller traktor och entreprenaddäck.

De första åren handlade jag med utslitna däck, däckstommar, som var den viktigaste råvaran för regummeringsindustrin. På den tiden var regummeringsindustrin i Sverige och i Norden mycket omfattande. Detsamma gällde för hela Europa. Det fanns allt från lokala tillverkare och mycket stora industrier som tillverkade regummerade däck för alla typer av bilar och maskiner. Denna period är jag så tacksam för att ha varit med om då det var otroligt lärorikt att lära känna alla olika däckfabrikat, deras styrkor, svagheter och egenskaper. Jag levererade stommar till de flesta större producenterna i Norden och i Europa.

Jag startade däckverkstad i Dalby i Skåne i slutet av 60 talet och från början jobbade jag med alla typer av däck från lätta till tunga. Jag var bland de första i Sverige som jobbade med dubbelmontage och radodlingshjul för traktorer. Jag var med om skiftet från diagonaldäck till radialdäck under 70 talet och det var en otroligt frustrerande period. Den första – och även andra generationens radialdäck var näst intill en katastrof för många av däckfabrikaten. Detta gällde för både personbilar och lastbilar, men också till viss del för traktor och entreprenadmaskiner. Det tog för vissa märken ett årtionde för att få rätt på kvaliteten på sina radialdäck. Berättelsen om detta skulle kunna bli till en omfattande bok.

Från 1982 och framåt har jag haft olika positioner inom grossistförsäljning av däck. Mina olika titlar genom åren har betytt mycket mindre än mitt intresse för olika lösningar. Dock har min bakgrund från handel med stommar och från min gummiverkstad med tunga däck har satt sin prägel på vad jag vill jobba med. För mig är det att hitta optimala lösningar med hjul för både stora och små maskiner som används inom lantbruk, skog, industri och entreprenad. Att ta fram dessa lösningar och att kunna tillfredsställa slutanvändarens behov är otroligt inspirerande och givande. Det är just detta som gör det roligt att gå till jobbet varje dag.

Nu i början av 2023 har jag jobbat drygt tre år hos Gripen Wheels. Ett företag som är otroligt framgångsrikt och idag kan erbjuda ett av Europas bredaste sortiment inom tunga däck och fälgar.

Jag är omgiven av ett gäng trevliga och mycket kunniga kolleger som jobbar som ett team där vi alla hjälps åt att serva våra kunder. Med vårt breda program har olika medarbetare utvecklat specialkunskaper inom vissa nischer och tillsammans hittar vi alltid lösningar på våra kunders önskemål inom det möjligas gränser.

(På bilden ovan  Göran Jeppsson längst till höger i bild. I mitten Gripen Wheels ägare Pelle Fritzson och längst till vänster Gripen Wheels säljare Thony Ljungh)

Gripen Wheels har ”de snabbaste fötter” jag sett i branschen och viljan att ge bästa service i alla lägen är en viktig grundbult i företagets filosofi. Detta tillsammans med företagets positiva personalpolitik gör att jag vill fortsätta att jobba här ett bra tag till! Jag känner också att ledningen och kollegerna i företaget värdesätter min erfarenhet och det gör det extra inspirerande. Hur kan jag sluta när jag har det roligaste jobbet som finns i däckbranschen. 

Dessa år har också gett mig resor och minnen, och inte minst vänner i Sverige och runt hela världen, vilket jag är otroligt tacksam för!

Hälsningar/Göran Jeppsson

Vi tackar Göran för att han delade med sig av sin historia och för allt han bidragit och bidrar med till Gripen Wheels och vårt team.