036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels har tagit fram ett nytt dubbelmontage som vi döpt till GW Duals.
Detta har under 2021 testats hos ett antal referenskunder, varav en är gården Bro Godås i Säffle som drivs av Johan Svantesson och hans son Oscar och som bedriver storskalig uppfödning av Angus- och Herefordkor.

Gården är även med i ”gröna gårdar” som är en sammanslutning av gårdar som har sålt ekologiskt och gräsuppfött kött sedan 2001 och har nöjda kunder över hela Sverige.

Thony Ljungh från gripen Wheels tog fram den bästa lösningen av GW Duals till Bro Godås, tillsammans med Värmdal & Traktorservice AB i Karlstad och deras säljare Mårten Eriksson.

Värmdal & Traktorservice AB monterade Gripen Wheels egendesignade dubbelmontage GW Duals på Bro Godås Fendt 724 traktor.
Setet som togs fram består av 2st. 650/65R42 165D/168A8 TL RT-657 AGRIMAX BKT monterade på Fendt-röda GW Duals med 6 lås/sida

När detta GW Duals testsystem hade rullat med plog och kultivator i drygt 150 timmar under 2021 besökte Thony Ljungh från Gripen Wheels gården för en utvärdering.

Resultatet är mycket tillfredställande och ligger helt i linje med vad vi på Gripen Wheels AB har önskat skapa, sedan vi 2020 påbörjade arbetet med att ta fram ett eget dubbelmontage till marknaden.

Johan har bara positivt att säga om GW Duals.
”Lätta att montera av och på traktorn och lättförståelig monteringsinstruktion som säkerställde att GW DUALS blev monterat rätt från början på traktorn.
Kvaliteten på GW Duals överensstämmer perfekt med kraven för vårt jordbruk”
säger Johan Svantesson, på bild nedan.

Bakgrund till GW Duals

Under 2020 fattades ett beslut om att utveckla ett eget dubbelmontage.
Detta har provats ut och testats under 2021 och inför 2022 är vi i mål och klara för lansering.

Användarvänligt är ordet som stått i fokus när vi startade vår utveckling av GW Duals.

GW Duals är en ny innovation i dubbelmontage där vi satt användaren i fokus!
Säger Göran Jeppsson, från Gripen Wheels, som drivit projektet med att ta fram systemet

Målet var att systemet ska vara lätt att montera och demontera från traktorn. Att det skall ha bästa passform på distansringen och passa till alla typer av traktorfälgar, samt att anslutningen mellan den profilerade distansringen och innerfälg skall vara fri från glapp och samtidigt inte fastna vid demontering.

Enkelt att montera och enkelt att demontera – detta har helt enkelt varit våra ledord!
Fortsätter Göran Jeppsson.

Bro Godås

Strax norr om Säffle, en liten bit in i de vackra Värmlandsskogarna Bro Godås som idag drivs av Johan Svantesson.

Gårdens verksamhet består av storskalig uppfödning av Angus- och Herefordkor.
Man har idag ca 800 kor på gården.

Johan har byggt ut och utvecklat verksamheten sedan han var 22. Gården var Johans föräldrahem men hans far Oscar var egentligen mer angelägen om att han skulle skaffa en ordentlig utbildning än att ta över gården.

Han hade själv nämligen hellre studerat än varit lantbrukare.

”Jag hade ändå tidigt ett intresse för att bli lantbrukare så jag arbetade med småskalig produktion på gården samtidigt som jag läste till agronom i Uppsala i början på 90-talet. När jag tog över gården köpte jag mer mark och ökade antalet djur och år 2001 gick jag över helt till ekologisk produktion. Idag har jag runt 800 kor att jämföra med de 12 jag började med”.
Säger Johan

Värmdal & Traktorservice AB.

Företag är en sammanslagning av två ledande företag i Närke, Värmland, Dalsland och Bohuslän.

Sedan 1945 har man bedrivit försäljning och service av John Deeres breda maskinprogram.

Det är företaget Green Deer Holding, som är majoritetsägare i flera andra maskinhandelsfirmor, som innehar huvudägarskapet i Värmdal och Traktorservice.

Gripen Wheels är mycket nöjda över resultatet med GW-Duals.

Vi på Gripen Wheels är mycket glada över att kunna erbjuda ett eget dubbelmontage som tagits fram av ett team av mycket erfarna och kunniga personer och som mottagits så bra hos våra referenskunder.

Vi tackar Johan och Oscar Svantesson från Bro Godås som ställt upp som referenskund och gläds åt att de är så nöjda med Gripen Wheels dubbelmontage GW-Duals.

Ni köper GW Duals via Gripen Wheels lokala återförsäljare.
Har ni frågor om GW Duals så kontakta oss på Gripen Wheels idag.