036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Den 6 februari bar det av mot Indien och däckleverantören BKT. Leif Norrgård, platschef för Gripen Wheels Finland, tog med sig ett gäng av sina allra bästa kunder på en oförglömlig resa.

Kunderna som var med är både OE-kunder och däckhandlare. På bilden ser ni från vänster; Sakari Erola, Lapin Kumi Oy, Leif Norrgård, Gripen Wheels, Juhana Toivonen, Seppo Kuisma Oy, Sami Koho, Raussilan Rengas Oy, Juha Immonen, Suomen Euromaster Oy, Juha-Pekka Koskinen, Lapin Kumi Oy, Janne Alaiso, Lapin Kumi Oy, Juuso Riponiemi, Dometal oy, Esa Väinölä, Suomen Euromaster Oy, Prafulla Padalkar, BKT.

Syftet med resan var att besöka BKTs nyaste däckfabrik i Bhuj, för att få en inblick i BKTs avancerade tillverkningsprocess samt för att förstå att BKT är en leverantör att räkna med, med däck som matchar premiumfabrikaten i kvalitet, men till ett betydligt lägre pris!

” I morgon ska ni få se fabriken, det är ingen hemlighet att vi kan hålla mycket lägre kostnader för arbetskraft. Alla våra fyra fabriker ligger i olika delar i Indien. Det här gör till exempel att vi kan ha mycket större styrka som ansvarar för kvalitetskontroll än våra konkurrenter. Och eftersom 85 procent av våra produkter går på export så är kvalitet i fokus, säger Arvind Poddar, styrelseordförande, ägare och vd för BKT.”

Alla seriösa entreprenörer vet att pris inte är det viktigaste. Hänger inte kvalitén och service med så är priset till och med helt ointressant. Dilip Vaidya är tekniskt chef på BKT. Han har arbetat hela livet inom däckindustrin och verkar inte ett dugg orolig.

– ”Vi har fokus på kvalitet. Inte pris. Vi har studerat de bästa tillverkarna. BKT:s idé är sedan att helst förbättra våra däck så de är bättre än konkurrenterna, men annars minst lika bra. Med 40 års erfarenhet i den här branschen så är vi väl införstådda med att kvalitet är centralt om vi ska lyckas. Vi har samma teknik, maskinpark och tillverkningsprocess som de ledande tillverkarna. Det som skiljer oss är att vi har 30 till 40 personer anställda på varje fabrik för att kontrollera kvalitet och dubbelkolla allt med röntgen och modern teknik. Det är vår styrka, säger Vaisya.”

Bhuj öppnades 2013 och är BKTs mest högteknologiska fabrik, som sträcker sig över 300 tunnland och har en produktionskapacitet på över 120 000 ton per år vid full kapacitet. Förutom banbrytande produktionsteknik finns stora lagerutrymmen och en avancerad anläggning för forskning och utveckling. Fabriken har ett strategiskt läga nära stora kommunikationsvägar och hamnar, i syfte att leverera produkter på kortast möjligast tid.

Förutom däckkunskap och inblick i BKTs verksamhet besökte gruppen Goa och det fanns tid för sol och bad. Resan bjöd även på skojiga sightseeingturer och trevliga middagar.

På bilden nedan ser ni BKTs management. stående från vänster Mr Rajiv Poddar, joint managing director Mr Dilip Vaidya, director of technology och sittande Mr Arvind Poddar, ägare och VD.

Tack Leif Norrgård, Gripen Wheels Finland och tack BKT!