036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels har sedan några år tillbaka levererat BKT däck till FTG Moheda och deras berömda vagnar, som säljs via Lantmännen Maskin.

FTG MOHEDA utvecklar, tillverkar och säljer Moheda skogsvagnar, kranar och redskap, vilka säljs via Lantmännen Maskin. Gripen Wheels är utsedda att leverera hjulen till skogsvagnarna och däcken kommer från BKT Tires.

Följande däckmodeller levererar Gripen Wheels som orginalutrustning till MOHEDAS skogsvagnar.

  • BKT Flotation 558
  • BKT Flotation 648  
  • BKT TR 882
  • BKT RIB 900
  • BKT AW 705

Nedan kan ni läsa om FTG MOHEDA samt om de däckmodeller som Gripen Wheels tillhandahåller.

Mohedavagnen – en genomtänkt konstruktion från början.

”En Moheda har utvecklats för att tåla tuffa tag. Ett robust kraftpaket med ­genomtänkt ­konstruktion som följsamt tar sig fram i ­terrängen utan att kännas ­klumpig. En ­pålitlig och flexibel kamrat som troget ­ställer upp, ­oberoende av årstid och väder.
Mohedas program rymmer skogsvagnar och kranar för alla typer av skogsarbeten, från transport av grot för ­energianvändning, ved och gallringsvirke till frakt av timmer från ­tyngre slutavverkning.
Smarta robusta maskiner som arbetar hårt och intensivt även då förhållandena är som svårast.  FTG Moheda ger dig det du behöver – för en bra dag i skogen.”

Moheda firar 60 år tillsammans med Lantmännen Maskin
I år är det 60 år sedan den första Moheda­vagnen rullade ut från Lantmännen Maskins anläggningar. Den 15-16 september firas detta med två jubileumsdagar på Lantmännen Maskins Kompetenscenter Skog i Värnamo tillsammans med FTG Moheda. Det blir visningar av gamla Mohedavagnar, provkörningar av det senaste från Moheda, föreläsningar, tävlingar och mycket mer.
Sedan 1963 har Lantmännen Maskin sålt Mohedavagnarna.

Historia

Bolaget grundades av smeden Anders Jonasson i Moheda 1835. I mitten av 1950-talet startade en serieproduktion av vagnar. Vid denna tidpunkt jobbade Allan Bergström i bolaget och hade order på en vagn. Två lokala bönder kom till verkstaden för att se på vagnen. Detta resulterade i att båda lagde beställningar på var sin vagn. Detta låg till grund för en första serieproduktion.

Allan Bergström var den femte generationen från bolagets start år 1835. Han tog över 1960 och bildade MOHEDAVAGNEN som företagsnamn.
År 1981 designade Moheda den första vagnen på marknaden med ramstyrning.
År 1983 producerade Moheda den första Robsondrivna skogsvagnen för mässan på Elmia. Det blev en stor framgång.

Tillverkningen av Mohedakranar startade 1991, då med V-kran som underleverantör.

Samarbetet med Lantmännen Maskin som återförsäljare inleddes redan 1963 och har ett oavbrutet samarbete sedan dess.
Moheda förvärvades av Wådell Invest år 2000.
Företaget flyttade till Vänersborg / Bäckefors 2004 i samband med att JCE blev ägare.  2013 förlades all tillverkning och montering till de nuvarande lokalerna i Bäckefors, Dalsland.

VARFÖR SKA DU VÄLJA EN MOHEDA

Moheda skogsvagn är en vagn byggd för att gå i skogen med en vikarmskran gör den arbetet i skogen både enkelt och roligt. Den ger dig bästa totalekonomin tack vare låga drift- och underhållskostnader. Den dagen du ska byta vagn ger den dig ett högt andrahandsvärde då de är mycket eftertraktade begagnade på marknaden.

Källa: https://www.ftgforest.com/moheda/sv/om-moheda/

MOHEDAS kompletta produktsortiment kan du se här.
MOHEDAS skogsvagnar kan du läsa om här.
Här finner du FTG MOHEDAS återförsäljare.

Nedan kan du läsa om de däck som Gripen Wheels levererar till FTG MOHEDA.

BKT Flotation 558

Diagonaldäck för vagnar, skördare och balpressar som är avsett både för arbete i fält och för vägtransporter samt för vagnar som arbetar i skogen. Däckmodellen ger mycket god dragkraft och har hög lastkapacitet.

Tekniska specifikationer finner du här.

BKT Flotation 648  

Diagonaldäck för vagnar, skördare och balpressar som är avsett både för arbete i fält och för vägtransporter samt för vagnar som arbetar i skogen. Däcket kan bära mycket höga laster med lågt lufttryck.

Tekniska specifikationer finner du här.

BKT TR 882

TR 882 är ett mycket mångsidigt diagonaldäck lämpligt för flera applikationer och fordon. Den har designats för att passa redskapsmaskiner samt vagnar inom lantbruk och skogsbruk. Däcket är uppbyggt av en speciell gummiblandning som är mycket motståndskraftig mot skador och ger utomordentlig hållbarhet och grepp i alla förhållanden. TR 882 finns även som ”aramidbältade-”, ”HD-” och ”special.” versioner för att möta olika slutanvändares krav.

Tekniska specifikationer finner du här.

BKT AW 705

Diagonaldäck som har utvecklats för redskapsmaskiner vagnar inom lantbruk och skogsbruk. Det har utmärkt hållbarhet och hög lastkapacitet.

Tekniska specifikationer finner du här.

BKT RIB 900

Diagonaldäcket RIB 900 lämpar sig för vagnar inom lantbruk och skogsarbete. Det erbjuder fantastisk lastkapacitet och har lång livslängd.

Tekniska specifikationer finner du här.

FTG Mohedas sortiment av skogsvagnar.

FTG Moheda M91
M91 har 9 tons lastkapacitet och är den minsta skogsvagnen i Mohedas sortiment. Detta är en smidig vagn som lämpar sig för de mindre traktorerna och är en av Mohedas storsäljare.
Vagnen är standardutrustad med 400/60×15,5 hjul.

FTG Moheda M101
M101 har 10 tons lastkapacitet och är den mest sålda skogsvagnen i Mohedas sortiment. Detta är en smidig vagn med stor lastkapacitet som passar många gårdar. Används såväl i både skogs- och gårdsbruk. Vagnen är standardutrustad med 400/60×15,5 hjul.

FTG Moheda M121
M121 har 12 tons lastkapacitet och en av de större vagnarna i Mohedas sortiment. Detta är en vagn med stor lastkapacitet som passar för både privata skogsägare och entreprenörer. Vagnen är multifunktionell och används inom hela gårdsbruket. Vagnen är standardutrustad med 15/70×18 hjul.

FTG Moheda M141 
M141 har 15 tons lastkapacitet och den största vagnen i Mohedas sortiment. Detta är en vagn med mycket hög lastkapacitet som passar främst större skogsägare och entreprenörer. Vagnen är multifunktionell och används inom flera olika områden. Vagnen är standardutrustad med 500/60×22,5 hjul.

FTG Moheda M101-4WD
M101-4WD har 10 tons lastkapacitet och är den minsta drivna i skogsvagnen i Mohedas sortiment. Detta är en smidig vagn med stor lastkapacitet som tar sig fram i krävande terräng tack vare hydraulisk drift. Används såväl i både skogs- och gårdsbruk. Vagnen är standardutrustad med 400/55×22,5 hjul.

FTG Moheda M121-4WD
M121-4WD har 12 tons lastkapacitet och är den drivna skogsvagnen som säljs mest i Mohedas sortiment. Detta är en vagn med stor lastkapacitet som tar sig fram i krävande terräng tack vare hydraulisk drift. Vagnen lämpar sig för både privata skogsägare och entreprenörer. Används såväl i både skogs- och gårdsbruk. Vagnen är standardutrustad med 500/45×22,5 hjul.

FTG Moheda M121-2ND
M121-2ND har 12 tons lastkapacitet och är en navdriven skogsvagn i Mohedas sortiment. Detta är en vagn med stor lastkapacitet som tar sig fram i krävande terräng tack vare hydraulisk navdrift. Detta ger möjlighet till att lägga på band eller kedjor. Vagnen lämpar sig för både privata skogsägare och entreprenörer. Används såväl i både skogs- och gårdsbruk. Vagnen är standardutrustad med 500/45×22,5 hjul

FTG Moheda M141-4WD
M141-4WD har 15 tons lastkapacitet och är den näst största drivna vagnen i Mohedas sortiment. Detta är en vagn med mycket stor lastkapacitet som tar sig fram i den mest krävande terräng tack vare hydraulisk drift. Vagnen passar främst större skogsägare och entreprenörer. Vagnen är multifunktionell och används inom flera olika områden.Vagnen är standardutrustad med 500/60×22,5 hjul.

FTG Moheda M151-4WD
M151-4WD har 15 tons lastkapacitet och är den största drivna vagnen i Mohedas sortiment. Detta är en vagn med mycket stor lastkapacitet som tar sig fram i den mest krävande terräng tack vare hydraulisk drift. Vagnen passar främst större skogsägare och entreprenörer. Vagnen är multifunktionell och används inom flera olika områden. Vagnen är standardutrustad med 600/55×22,5 hjul.

Vi är glada över att ha förmånen att leverera orginalutrustning i form av BKT däck till FTG Moheda och ser fram vårt fortsatta samarbete.

BKT Logo