036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Däckgrossisten Gripen Wheels har för avsikt att vara den ledande distributören av stora däck på den svenska marknaden. Både på fältet och online. Företaget satsar offensivt med nya agenturer och ökad marknadsföring.

I Anläggningsvärlden nummer 6 kunde man läsa att Gripen Wheels lanserar Westlake entreprenaddäck, tillverkade av kinesiska Zhongce Rubber Group, världens nionde största däcktillverkare. Gripen Wheels sticker ut hakan och lovar mest entreprenaddäck för pengarna och dessutom vågar de ge fem års garanti på det nya entreprenaddäcket Westlake.

– Vi säljer däck, fälg och slang för traktorer, lantbruksmaskiner, entreprenadmaskiner, skogsmaskiner, lastbilar, ATV, MPT och de flesta andra maskiner som inte är personbilar. Vi kan erbjuda marknadens bredaste sortiment av tunga däck till de mest konkurrenskraftiga priserna. Några anledningar till detta är egen import, stor köpkraft, fabrikat som vi har ensamrätt att sälja, samt stor lagerkapacitet, säger Maria Fritzson, marknadschef på Gripen Wheels.©

Företaget erbjuder både premiumdäck och alternativa fabrikat och i huset finns stor kunskap och lång erfarenhet inom samtliga segment som man säljer.

– Vi har överlägset störst lagerhållning på tunga däck och fälgar, vilket också innebär snabba leveranser, Maria Fritzson, marknadsansvarig på Gripen Wheels,

Från höger, Pelle Fritzson, ägare och VD och Maria Fritzson, marknadschef

Gripen Wheels är privatägt och startades 1993 av Pelle Fritzson. Visionen är fortsatt tillväxt genom att erbjuda prisvärda däck till marknadens bästa priser, och med snabba leveranser.

Företaget har i dagsläget 22 anställda i Sverige. Totalt i företaget cirka 40. Huvudkontoret finns i Jönköping, 33 000 kvadratmeter och man har även ett kontor i Ängelholm. I Finland har man en filial i Vasa på omkring  15 000 kvadratmeter. Kontor finns också i Porto, Portugal.

– Vi har överlägset störst lagerhållning på tunga däck och fälgar, vilket också innebär snabba leveranser. Vi levererar i stort sett allt med Schenker idag, en stark partner som klarar hela Sverige på 1-3 dagar. De utför 95 procent av våra leveranser i Sverige, vilket vi ser som en styrka i form av leveranssäkerhet och leverenshastighet.Vi är den enda grossisten som erbjuder både premiumfabrikat och alternativa fabrikat av entreprenaddäck Vi har officiella avtal och samarbeten med bland annat BKT, Hilo, Westlake och Michelin, förklarar Maria Fritzson.

Målen är högt satta. Gripen Wheels omsätter i dagsläget mer än en halv miljard kronor och har som målsättning att växa med 10 procent per år, även i tveksam konjunktur.

– Det är klart att alla påverkas mer eller mindre av konjunkturen, men på grund av de åtgärder som vi vidtagit och den nysatsning som vi gör så ser framtiden ljus ut trots sviktande konjunktur avslutar Maria Fritzson.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se