036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels har valt att skänka 6 lastbilsdäck till en lastbil som ska köra förnödenheter till det krigsdrabbade Ukraina och dess utsatta befolkning.
Hjälpinsatsen är ett initiaiv från SAM-HJÄLP Biståndscenter.

Däcken skänktes till Däckia Jönköping som monterade dessa på lastbilen, som skall köras ca 10 gånger fram och tillbaka mellan Sverige och Ukraina med förnödenheter såsom kläder med mera.

Initiativet till hjälpinsatsen, som togs av SAM-HJÄLP biståndscenter, innefattar ett antal bidragsgivare som på ett eller annat vis gjort dessa transporter möjliga.

Det var Kalle Lennartsson från Däckia Jönköping som kontaktade Gripen Wheels ägare och VD Pelle Fritzson i ärendet och som tillsammans med Olle Johansson och Nicklas Ericsson från PLS Truck Bodies AB stöttar insatsen och den goda gärningen.

Gripen Wheels ville självklart också vara med och bidra till det fina initiativet. Vi känner med den ukrainska befolkningen och vill gärna bidra på de vis vi kan.

Att skänka dessa Däck till Däckia och hjälptransporten var ett självklart val.”
Säger Pelle Fritzson, ägare och VD för Gripen Wheels

Vi skänker däcken som en god gärning för att hjälpa med en liten liten del till det ukrainska folket. För jäkligt det som sker där borta minst sagt.
Fortsätter Pelle Fritzson

 

 

 

Lastbilsdäcken som Gripen Wheels skänkte var Pirelli TR01 Triathlon och det valdes för ändamålet och vägförhållandena där hjälptransporten ska köra.

Vi hoppas att förnödenheterna kan hjälpa några av våra medmänniskor i Ukraina och önskar hjälptransporten säkra resor framöver.

Tack till vår samarbetspartner och återförsäljare Däckia Jönköping, som kontaktade oss för att vara med på den fina insatsen. Tack även till till alla inblandade parter som möjliggjort dessa turer med förnödenheter för att bistå Ukraina och dess utsatta befolkning. Vi på Gripen Wheels är glada över att kunna vara en del av detta initiativ.