036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

En lyckad däcklösning

Gripen Wheels har fått leverera ett dubbelmontage med Gripen Wheels egna GW Duals och däcken BKT Agrimax V Flecto.

Slutförbrukaren finns på Valstad Maskinstation AB, ett lantbruk med spannmålsodling som drivs av familjen Franzén. Familjen är mycket nöjda och har delat med sig av lite bilder på traktorn och det nya dubbelmontaget.

Dubbelmontaget togs fram av Gripen Wheels säljare Thony Ljungh och levererades till Stefan Ranch från Ranch By Sweden, som var den som sålde och monterade dubbelmontaget på en av Valstad Maskinstations traktorer, en Fendt 942 – 2022.

Dubbelmontaget är GW Duals med däcken BKT AGRIMAX V-Flecto i följande dimensioner:
650/60R38 173D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT VF
750/70R44 186D TL AGRIMAX V-FLECTO E BKT VF

Valstad Maskinstation AB

Det var Valstad Maskinstation AB som beställde dubbelmontaget av Stefan Ranch från Ranch by Sweden AB som tog fram lösningen tillsammans med Thony Ljungh från Gripen Wheels.På lantbruket som ägs av familjen Franzén bedrivs jordbruk och man odlar höstvete, raps, lin och korn på en total areal om ca 970 hektar. Man bedriver även maskinstationsverksamhet och utför tjänster åt kringliggande lantbruk.

Dennna Fendt 942 som utrustades med dubbelmontaget används till lantbrukets tunga jordbearbetning, såsom plöjning, harvning och kultivering.

Valet av däck föll på BKT Agrimax V Flecto på grund av att man behövde däck som kan köras med lågt lufttryck, vilket sparar marken och grödorna. Vidare visste man att BKT är ett fabrikat med mycket bra däck till bra priser.

Kunden är mycket nöjd med dubbelmontagen och med däcken och vi får höra att dubbelmontaget, GW Duals är jättelätt att hantera och justera. Vilket gläder oss.

På lantbruket har man fler Fendt traktorer av följande modeller: 1 st 513, 2 st 720, 1 st 936, 1 st 939 och denna Fendt 942 som utrustats med det nya dubbelmontaget.

GW Duals

GW Duals kännetecknas av kvalitet och passar på alla nu kända traktorfälgar på marknaden och kan användas på de största maskinerna med de största hjulen.

Fälgar och distansringar i GW Duals är tillverkade i Europa och håller högsta kvalitet.
Lås och övriga delar, bult, bricka samt muttrar är framställt i härdat stål.

Användarvänlighet och enkel montering i fokus

Målet var att systemet ska vara lätt att montera och demontera från traktorn. Att det skall ha bästa passform på distansringen och passa till alla typer av traktorfälgar, samt att anslutningen mellan den profilerade distansringen och innerfälg skall vara fri från glapp och samtidigt inte fastna vid demontering.

GW Duals levereras i alla önskade färger samt tillgängliga standarddimensioner och även med så kallad blandad montering med en hjuldimension på innerhjulet och en annan på ytterhjulet. För specifika önskemål kan olika speciallösningar utvecklas.

GW Duals testkört på svenska lantbruk

Under 2021 har GW Duals testats på ett antal lantbruk runt om i landet med mycket goda resultat.
Dubbelmontaget har använts under vårbruket såväl som höstbruket, framför olika typer av redskap. Vi kan med dessa tester känna oss säkra på att GW Duals fungerar enligt våra önskemål.

AGRIMAX V-FLECTO BKT VF

BKT Agrimax V-Flecto är det optimala traktordäcket för den medvetne lantbrukaren.

Här nedan kan ni läsa om BKTs mest avancerade däck. AGRIMAX V-FLECTO och dess egenskaper och fördelar. Vidare presenteras de dimensioner som lagerhålls hos Gripen Wheels, officiell distributör av BKT-däck i Sverige och Finland.

Tekniska specifikationer hittar ni också på länk längre ner i texten.

Minskad jordpackning, minskad driftskostnad men med högre lastkapacitet, utan att behöva köpa särskilda fälgar, eller variera lufttrycket oavsett om du arbetar på fältet eller kör på väg. Dessa är bara några av egenskaperna hos BKT däcket Agrimax V-Flecto som kombinerar funktioner som avsevärt förbättrar traktorers prestanda och svarar mot nuvarande och framtida krav på det moderna jordbruket.

Bär 40% mer last än motsvarande standarddäck utan att ändra lufttryck

Den starka däckkonstruktionen medför även att lasten kan maximeras utan att man behöver ändra lufttrycket. Detta gäller oavsett hastighet. Däcket kan bära 40 % mer vikt än motsvarande standarddäck i samma dimension, med samma lufttryck och med rekommenderad fälg.

Bidrar till minskad jordpackning

Tack vare ett optimerat markavtryck och en 10 % bredare anliggningsyta ger däcket minskad jordpackning vilket ger bättre dränering av marken samt bibehåller grödornas kvalitet samt återväxt, vilket i sin tur ger bättre jordmån och därmed rikare skördar.
Agrimax V-Flecto är ett mycket bra val när det gäller att förbättra skörderesultaten samt minska driftkostnaderna.

Möjligt att använda standardfälgar

Agrimax V-Flecto BKT använder NRO teknik (Narrow Rim Option) i enlighet med de normer som registrerats av E.T.R.T.O., the European Tire and Rim Technology Organization. Denna märkning möjliggör användning av de fälgar som rekommenderas i standardstorlek och det krävs inte specifika fälgar, som i fallet för samma storlek av VF däck.

Förlängd livscykel

På grund av däckets unika och mycket starka konstruktion har det en förlängd livscykel på minst 10 % mer än motsvarande däck, vilket optimerar den totala kostnaden för drift och underhåll.  10 % längre livslängd ger en fördel för produktiviteten och optimeringen av lantbruksarbetet.

Möjliggör höga hastigheter

Det ultraresistenta däckhöljet och den särskilda förstärkta vulsten gör det möjligt för AGRIMAX V-FLECTO att utnyttja hela traktorns potential, både på åkern och på vägen, där den kan nå höga hastigheter (upp till 65 km/tim.) med en mycket bekväm körning. Allt detta utan behov av att ändra lufttrycket vid skifte av körning på åker och väg.

Ger god körkomfort

Bland fördelarna med Agrimax V-Flecto, finner vi också en mycket god körkomfort tack vare vinkelutformningen på mönsterklacken, som väsentligt minskar vibrationer på vägen och ger därmed tystare förarmiljö.
Detta högteknologiska däck, är ett resultat av att ha lyssnat på och uppmärksammat brukarens önskemål och krav.

Tekniska data om de olika dimensionerna finner ni här

AGRIMAX V-FLECTO finns i följande dimensioner, hos Gripen Wheels.

600/60R30 158D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
710/60R42 173D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
710/60R38 171D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
650/60R38 166D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
600/60R28 157D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
600/60R38 168D TL AGRIMAX V-FLECTO BKT VF
520/60R28 149D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
480/60R28 145D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
650/65R38 169D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
540/65R28 154D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
540/65R30 158D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
650/65R42 174D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
710/70R38 181D TL AGRIMAX V-FLECTO BKT VF
710/70R42 185D TL AGRIMAX V-FLECTO BKT VF
600/70R30 168D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO E
710/75R38 183D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
750/70R44 186D TL AGRIMAX V-FLECTO E BKT VF
580/85R42 183D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
600/60R38 166D TL AGRIMAX V-FLECTO BKT VF
650/60R38 173D TL AGRIMAX V-FLECTO NRO BKT
inom kort VF 710/75 R 38 och VF 710/55 R 38.

BKT Agrimax V Flecto

Gripen Wheels riktar ett stort tack till Stefan Ranch från Ranch By Sweden AB som sålt dubbelmontaget som Gripen Wheels levererat. Vi tackar även Valstad Maskinstation AB och familjen Franzén för att de valde dubbelmontage från Gripen Wheels och för att de delade med sig av de fina bilderna.

BKT Logo