036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels har levererat 2 st nya bakdäck för traktor från BKT Tires till vår återförsäljare och kund Däck & Meck Kärragården (Rickard Åkesson firma).

Dessa såldes och monterades av Däck & Meck Kärragården på en Fendt 939 Vario från 2011 med 375 hk som ägs av Ruuthsbo AB som bland annat bedriver hållbart lantbruk.

Bakdäcken som levererades var följande:
710/75R42* 181D TL BKT AGRIMAX FORCE IF

Däcken såldes av Gripen Wheels säljare Thony Ljungh

BKT AGRIMAX FORCE IF

AGRIMAX FORCE, BKT:s mest exklusiva produkt, är ett radial-traktordäck, specialkonstruerat för jordbearbetning, transport- och skördearbeten med kraftfulla traktorer, skördemaskiner samt hjullastare i lantbruket.
Detta däck ger mycket hög prestanda och effektivitet vid jordbruksarbeten med moderna, motorstarka traktorer.

Att däcket är ett däck med IF teknologi innebär att det kan bära högre last vid samma lufttryck som ett standarddäck vilket bland annat ger minskad jordpackning. Minskad jordpackning bidrar med mindre skada på jord och skördar.

Bidrar med minskad jordpackning

Ett av de stora problemen för lantbrukare med dagens tyngre och kraftfullare traktorer är just ökad jordpackning och minskad skörd och därmed minskad produktivitet.
Med IF teknologin och AGRIMAX FORCE minskar man detta problem, genom att kunna köra med lägre lufttryck jämfört med standarddäck och därmed uppnå minskad jordpackning.

AGRIMAX FORCE klarar att köra med samma lufttryck, med olika belastningar och hastighet, utan att ändra lufttrycket.
Däcket lämpar sig således lika bra för fältarbete som för vägtransporter och klarar att växla mellan olika körningar, laster och hastigheter utan att byta lufttryck. Även detta gör lantbrukarens arbete mer produktivt.

AGRIMAX FORCE har förstärkt däckfot och erbjuder utökad dragförmåga, imponerande självrensande egenskaper och bränsleekonomi – den bekväma körupplevelsen får du på köpet.

 Egenskaper:

 • Tunga laster vid låga tryck
 • Hög flytförmåga
 • Reducerad jordpackning
 • God dragkraft
 • Brett avtryck som ger perfekt grepp
 • Möjlighet till hög hastighet
 • Ger god bränsleekonomi
 • Självrensande

Gripen Wheels levererar hjul med specialtillverkade fälgar i HD kvalitet för alla maskiner på marknaden.

För de vanligaste maskinerna lagerhåller vi fälgar. Dessa är Volvo L60, L70E, L90E, Ljungby L9 -L15, JCB 417/418/419/426 & 427.

Tekniska specifikationer kan ni läsa här.

Ni köper AGRIMAX FORCE hos Gripen Wheels lokala återförsäljare.

Ruuthsbo AB

Ruuthsbo omfattar ca 900 ha, varav 800 ha är åker. Verksamheten innefattar spannmålsproduktion, raps/sockerbetor/gräsfrö, samt energiproduktion, viltvård och uthyrning av bostäder.

Ruuthsbo Gods består av fastigheten Ruuthsbo 20:1 med avstyckade utgårdar. Marken och vissa byggnader arrenderas till ett driftsbolag – Ruuthsbo AB. Fastighetsförvaltningen sker i Ruuthsbo Gods regi.

På egendomen finns ett 40-tal byggnader varav 15 bostäder. Samtliga byggnader som ej behövs för driften hyrs ut

Ruuthsbo AB har även ett systerbolag, Grundarlöv AB där spannmål inköpes, torkas och försäljs. Företaget har en egen produktion av foder.

Ruuthsbo äger alla maskiner och personalen är anställda i detta bolag.

Vi lever i en tid där miljömedvetet lantbruk och ekologiskt kommer ligga allt mer i fokus i framtiden. Ruuthsbo AB investerar kontinuerligt i ett hållbart lantbruk. För att framtidssäkra bruket och för att odla grödor som är av yttersta kvalité.

Man bedriver även hållbar fågeljakt och är representant för Wildlife Estates i Sverige, Danmark, Norge & Island.
Totalt har 65 egendomar har erhållit en “label” som är ett diplom för en mycket välskött egendom, som arbetar för biologisk mångfald och hållbar förvaltning.

Fendt 939 Vario

Fendt 939 ingår i Vario 900 serien.

Det är en jordbrukstraktor som ökar prestandan för maskinparken när det gäller kraftöverföring, mångsidighet och bränsleekonomi. Förutom de många testresultaten bekräftar den tjugoåriga framgångssagan för Fendt 900 Vario också att den är en idealisk traktor för krävande applikationer i stora jordbruksföretag och entreprenadföretag.

 • 224 kW dragkraftseffekt
 • Hög ballastkapacitet: 7,2 t nyttolast
 • ”Utmärkt” för Fendts integrerade Variogrip -däcktrycksregleringssystem

Vi tackar Däck & Meck Kärragården, Rickard Åkesson firma, för en fin affär och ett flerårigt samarbete. Vidare tackar vi Ruuthsbo AB som valde BKT däck från Gripen Wheels.