036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Utmärkelsen Tractor of the Year, som sponsras av BKT, har alltid varit ett fönster mot framtiden för lantbrukets mekanisering
I samband med handelsmässan EIMA, var BKT även detta år med på den prestigefyllda utmärkelsen för att stödja och fira innovation i branschen.

Efter en lång väntan, har Årets traktor 2022, den andra upplagan sponsrad av BKT, kommit till en ände och belönar de mest innovativa och banbrytande traktorerna på marknaden.

Faktum är att finalen avslutades nyligen och den ägde rum i Bologna vilket sammanfaller med den första dagen på den internationella lantbruksmässan EIMA. Vinnarna i tävlingens fyra kategorier är:

Årets traktor 2022: John Deere med modellen 7R 350 AutoPowr
Bästa nyttotraktor 2022: John Deere med modellen 6120M AutoPowr
Bäst av specialiserade 2022: Reform med modellen Metrac H75 pro
Hållbar TOTY 2022: New Holland med modellen T6.180 Methane Power

Årets vinnare i kategorin Årets traktor 2022 John Deere 7R 350 AutoPowr

Företagets 7R 350 AutoPowr utsågs till Årets traktor för den mängd funktioner som den erbjuder för att hjälpa jordbrukare på fältet. Många tekniska funktioner och ett automationspaket hjälper till med produktivitet och effektivitet, samtidigt som den breda förarhytten säkerställer optimal komfort. John Deere 7R 350 AutoPowr utsågs till Årets traktor 2022.
John Deere 7R 350 AutoPowr utsågs till Årets traktor 2022.
Årets traktor Active Command Steering låter traktorförare ställa in sina körpreferenser, vilket återigen gynnar deras komfort i fält

Nedan ser ni årets vinnare i kategorin Årets traktor 2022 John Deere 7R 350 AutoPowr

Även i år var detta ett komplicerat urval där de 26 domarna för Årets traktor studerade, observerade och provade de mest innovativa och högpresterande traktorerna och maskinerna på marknaden. Jurymedlemmarna är experter från branschtidningar från hela Europa, som valde ut finalisterna som deltog i dagens prisutdelningsceremoni.

 Domarna hade den svåra uppgiften att identifiera de mest banbrytande teknikerna och lösningarna på marknaden och därmed öppna dörren för en framtida mekanisering av lantbruket. En framtid där traktorn och dess utrustning i allt högre grad står i centrum för industrin, som ett nyckelinstrument inom jordbruk 4.0 och som ett grundläggande medel för att effektivisera och optimera arbetet på fältet.

Det är därför BKT från och med förra året beslutade att ta sig an uppdraget Årets traktor genom att sponsra utmärkelsen fram till 2024

”Vi är verkligen stolta att för andra året kunna stödja denna prestigefyllda utmärkelse – förklarade Lucia Salmaso, VD för BKT Europa under prisutdelningsceremonin – vi är övertygade om att Årets traktor är ett utmärkt skyltfönster för att öka och betona innovation inom lantbruksmekanisering och därmed inom själva lantbruket. Därför kommer vi att fortsätta att sträva efter att stödja detta evenemang som för oss är synonymt med framtiden, hållbarhet och teknik.

Jag vill framföra mina varmaste gratulationer för deras utmärkta arbete till vinnarna i de fyra kategorierna John Deere, Reform, New Holland.”

Nedan på bild Lucia Salmaso, VD för BKT Europa och Fabio Zammaretti, President för Tractor of the Year.

”Vi är alla mycket nöjda med denna 25:e upplagan av TotY”, – sa Fabio Zammaretti, Årets traktors juryledare. ”Nivån på de traktorer som tävlar ökar hela tiden och det var ett mycket jämnt lopp. Juryn i år gjorde återigen ett enastående jobb med att utvärdera alla traktorer som tävlade om 4 TotY-utmärkelsen. Vårt uppdrag är att göra det mesta av den teknik som erbjuds av traktorer, utan att glömma att hållbarhet spelar en grundläggande roll i vår bransch. Vi är också mycket nöjda med samarbetet med BKT, tack vare vilket vi kunde hitta den perfekta blandningen av digitala händelser och händelser ansikte mot ansikte.”

 Efter den senaste digitala upplagan som enbart sändes på totydigital.com -plattformen, firas 2022 års upplaga av TotY i närvaro vid ett viktigt mässarrangemang för lantbruksindustrin, EIMA.

Förhoppningen är att kunna behålla denna hybridstrategi för 2023 års upplaga, där deltagarna och huvudpersonerna för utmärkelsen kan träffas, men samtidigt kan det också avnjutas online av alla fans.

Mötet är bokat till nästa år, då med de bästa innovationerna inom lantbruksmekanisering.

New Holland T6180 som blev vinnare i hållbarhetskategorin.
Den första kommersiellt tillverkade traktorn av detta slag. New Holland T6 Metankraft representerar ett steg framåt mot ett mer hållbart jordbruk.
Den Fpt, 6-cylindriga CNG-drivna motorn säkerställer samma prestanda som motsvarande diesel.
Det minskar bränslekostnaderna tillsammans med en betydande minskning av föroreningar och CO2-utsläpp, det finns inget SCR-system, AD Blue behövs inte vilket minskar komplexiteten och driftskostnadern

Nedan på bild New Holland T6180 som blev vinnare i hållbarhetskategorin.