036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels har fått leverera kompletta hjul med FL-693M RIDEMAX BKT monterade på specialbyggda fälgar till Maskingruppen AB.

Det var Maskingrupens kund Brobyholms Entreprenad AB som önskade byta ut originalhjulen på sin hjulburna grävmaskin – en fabriksny Wacker Neuson EW 65, som ska gå mycket på väg.

För att komma fram till bästa däcklösning så tog maskinens ägare Mikael Löhr hjälp av Maskingruppen AB i Ängelholm och Gripen Wheels.

Orginalhjulen byttes ut till 500/45R22,5 146D/143E TL FL-693M RIDEMAX BKT monterade på specialbyggda fälgar.

På bilden ovan ser ni Mikael Löhr vid sin nya maskin. Han har fått en BKT-cykel som Gripen Wheels säljare Thony Ljungh hade med sig då maskinen skulle provköras med de nya hjulen.

Bästa hjullösningen för maskin och ändamål togs fram.

Det var Miakel Löhr, ägare till Brobyholms Entrenad AB som tillsammans med Maskingruppens Servicechef Anton Nilsson, säljaren Jon Johansson och Gripen Wheels Thony Ljungh kom fram till att denna däcklösning var det bästa alternativet.

Gripen Wheels säljare Thony Ljungh var på plats när den maskinen testkördes med de nya hjulen. Man konstaterade att maskinen går stadigt, stabilt och behagligt på väg precis så som Mikael från Brobyholms Entreprenad AB hade önskat sig.

BKT RIDEMAX FL-693 M

Detta är det idealiska radialdäcket för lantbruksvagnar, traktorsläp, gödseltunnor och andra spridare för användning både på väg och i terräng. Men som i detta fall kan däcket även monteras på hjulbärna grävmaskiner som ska gå mycket på väg.

RIDEMAX FL 693 M är i första hans anpassat för att köras på vägar och erbjuder utmärkt vägprestanda genom att prioritera både komfort och självrensande egenskaper. Det öppna mönstret medför även att däcket lämpar sig för att köras på lösa underlag, exempelvis på åker och i lera. Vidare ger mönstret mycket goda självrensande egenskaper.

Däcket håller hastighetsindex D/E och klarar således hastigheter på upp till 70 km/h även på de tyngsta traktorerna. Detta möjliggör högre hastigheter vid vägkörning och ger därmed stor tidsbesparing.

Det låga rullmotståndet bidrar dessutom till avsevärt lägre bränslekonsumtion, samtidigt som den förstärkta vulsten och stålbälten säkerställer extra hållbarhet

RIDEMAX FL-693 M ingår i BKTs Flotation-sortiment och är däck som har utmärkt flytkapacitet och därmed mindre påverkan på marken.

Tack vare den robusta strukturen garanterar dessa däck utmärkt grepp, även i kurvor eller under manövrering. Slitbanans speciella design garanterar bra grepp på alla typer av terräng och ger däcket utmärkt självrensande förmåga.

Tack vare slitbanans unika design är detta däck den perfekta lösningen för dagliga förflyttning på vägen och för kombinerad användning. Bredden på däckets avtryck ger perfekt fördelning av vikten på terrängen, vilket begränsar jordpackningen och möjliggör större lastkapacitet. Slutligen ger den radiella All Steel-strukturen, med mycket beständiga stålbälten, maximal styvhet och stabilitet.

Tekniska specifikationer och befintliga dimensioner finner ni här.

Ni köper BKT RIDEMAX-FL 693 M hos Gripen Wheels återförsäljare

Maskingruppen AB

Maskingruppen AB finns i Falkenberg och Ängelholm samt det nya samgåendet i Eslöv med Wallins traktor, med bolagsnamn Maskingruppen Wallins traktor i Eslöv AB. Maskingruppen drivs idag av Pär-Ola Jansson och Hans-Olof Jansson, söner till Gert Jansson som trappat ner och lämnat över till sönerna.

Maskingruppen i Ängelholm AB erbjuder det bästa inom park-, trädgårds-, lant-  och jordbruksmaskiner.
Sortiment är gediget och består av nya och begagnade maskiner samt ett brett och välsorterat utbud på vår eftermarknadsavdelning. Man erbjuder reservdelar, service och reparationer av välutbildade servicetekniker. Målet är att med hög kompetens och personlig service ta fram den ultimata lösningen för var kund och dennas verksamhet.

Förutom försäljning av Massey Ferguson traktorer så har man ett brett sortiment som täcker det mesta av vad ett modernt lantbruk kräver. Maskingruppen har även befäst en position på sitt marknadsområde inom trädgård där man säljer maskiner och tillbehör till kommuner och privata aktörer

Brobyholms Entreprenad AB

Brobyholms Entrenad AB erbjuder och utför alla typer av entreprenad men är specialiserade på häckklippning, ogräsborstning, slaghackning mm.
Företaget ägs av Miakel Löhr

Wacker Neuson EW 65

En hjulburen grävmaskinen som ”kör själv” till arbetsplatsen tack vare det installerade vägtrafikläget och det behövs ingen extra tid eller kostnad för transport.
Det variabla drivsystemet på upp till 20 km/h har låg bränsleförbrukning och med endast en pedal körs den nästan som en personbil.
Det kraftfulla lastavkännande hydraulsystemet med LUDV* (lastoberoende flödesstyrning) levererar också samma hastigheter för flera rörelser med olika last.

Genom fem styrkretsar, varav tre är individuellt justerbara, samt ledad bom, är EW65 mycket effektiv och snabbt igång. Maskinen harv Ledad bom för större räckvidd, grävdjup och dumpningshöjd
Eco driftsläge ger ca 20 % lägre bränsleförbrukning än motsvarande maskiner.

Wacker Neuson EW 65 har lägre höjd och smalare bredd än jämförbara konkurrerande modeller och klarar enkelt av trånga byggplatser och låga genomfarter
Man får även väldigt hög stabilitet tack vare låg tyngdpunkt.

Vi är nöjda över att Mikael Löhr ägare av maskinen blev så nöjd med hjulbytet och tackar alla inblandade i affären och framtagandet av de perfekta hjullösningen.
Anton Nilsson och Jon Johansson från Maskingruppen i Ängelholm, Mikael Löhr, ägare till Brobyholms Entrenad AB samt Gripen Wheels säljare Thony Ljungh.