036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Vi är glada över att kunna presentera ännu en fin affär och leverans.

Gripen Wheels Finland OY har levererat 4 st BKT AGRIMAX FORCE till vår kund och återförsäljare Lapin Kumi Oy/Tornio.

Dimensionerna var följande:
Fram: 710/60R34
Bak: 900/60R42

Dessa monterades på en Fendt Vario 930.

Det var Leif Norrgård, Gripen Wheels Finland som fick de fina bilderna mailade till sig.

På bilden nedan ser ni när de gamla hjulen avmonteras.

AGRIMAX FORCE BKT IF

AGRIMAX FORCE, BKT:s mest exklusiva produkt, är ett radial-traktordäck, specialkonstruerat för jordbearbetning, transport- och skördearbeten med kraftfulla traktorer, skördemaskiner samt hjullastare i lantbruket.

Detta däck ger mycket hög prestanda och effektivitet vid jordbruksarbeten med moderna, motorstarka traktorer.

Att däcket är ett däck med IF teknologi innebär att det kan bära högre last vid samma lufttryck som ett standarddäck vilket bland annat ger minskad jordpackning. Minskad jordpackning bidrar med mindre skada på jord och skördar.

Ett av de stora problemen för lantbrukare med dagens tyngre och kraftfullare traktorer är just ökad jordpackning och minskad skörd och därmed minskad produktivitet.
Med IF teknologin och AGRIMAX FORCE minskar man detta problem, genom att kunna köra med lägre lufttryck jämfört med standarddäck och därmed uppnå minskad jordpackning.

AGRIMAX FORCE klarar att köra med samma lufttryck, med olika belastningar och hastighet, utan att ändra lufttrycket.

Däcket lämpar sig således lika bra för fältarbete som för vägtransporter och klarar att växla mellan olika körningar, laster och hastigheter utan att byta lufttryck. Även detta gör lantbrukarens arbete mer produktivt.

AGRIMAX FORCE har förstärkt däckfot och erbjuder utökad dragförmåga, imponerande självrensande egenskaper och bränsleekonomi – den bekväma körupplevelsen får du på köpet.

  Egenskaper:

  • Tunga laster vid låga tryck
  • Hög flytförmåga
  • Reducerad jordpackning
  • God dragkraft
  • Brett avtryck som ger perfekt grepp
  • Möjlighet till hög hastighet
  • Ger god bränsleekonomi
  • Självrensande

Gripen Wheels levererar hjul med specialtillverkade fälgar i HD kvalitet för alla maskiner på marknaden. För de vanligaste maskinerna lagerhåller vi fälgar. Dessa är Volvo L60, L70E, L90E, Ljungby L9 -L15, JCB 417/418/419/426 & 427.

Tekniska specifikationer kan ni läsa här.

 köper AGRIMAX FORCE hos Gripen Wheels lokala återförsäljare.

 

Lapin Kumi Oy/Tornio.

Nordens största privat ägda däck ÅF och kund till Gripen Wheels Finland Oy.

Yli 70 vuoden kokemuksella

Fendt 930 Vario

Detta är en traktor som imponerar på alla nivåer – effektivitet, grepp, mångsidighet, säkerhet, komfort och intelligens.

En allroundtraktor, vare sig du befinner dig ute på fältet, på vägen eller arbetar i skogen. För att optimera Fendt 900 Vario för det aktuella arbetet kan du anpassa traktorn så att den passar dina behov.

Vario 930 har 296 HK och kW 217

Den raka 6-cylindriga motorn levererar 296 till 415 hk. Sticker ut från övriga med en effekttäthet som är långt högre än vad den kompakta och lätta konstruktionen ger intryck av. Ett common-railsystem med ett insprutningstryck på 2 500 bar och en turbosupercharger med variabel turbingeometri (VTG) levererar kraften jämnt och dynamiskt även på låga motorvarvtal.

Med det inbyggda regleringssystemet för däcktryck Fendt VarioGrip kan däcktrycket justeras med ett klick i Vario-terminalen. Fendt Grip Assistant stöder dig med specifik ballast, vilket ger både rätt däcktryck och den perfekta arbetshastigheten. Då har du Fendt Grip Assistant som hjälper dig att beräkna vad som är den optimala ballasten beroende på redskapet.

Med Fendt 900 Vario kan du välja mellan en flänsaxel och en länkaxel (2,5 m eller 3,0 m) beroende på dina krav. Med länkaxeln kan du justera spårviddsinställningen. Öka drivgreppet med större däck. 750/70 R44-däcket, framtaget speciellt för 900 Vario, har en diameter på imponerande 2,20 m.

Gripen Wheels tackar vår återförsäljare och kund LAPIN KUMI OY/TORNIO för en fin affär och för bilderna!