036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

En uppföljning som visar mycket goda resultat.

Gripen Wheels gläds över att kunna presentera en uppföljning och kundreferens från Kuusakoskis metallåtervinningscentral i Gävle.

I juni 2020 monterades 4 kompletta hjul med solida däck av fabrikatet WESTLAKE på en av metallåtervinningscentralens hjullastare, en Volvo L120G.
Närmare bestämt 23,5-25 L5 SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE SOLIDA

Arbete med skrotåtervinning kräver punkteringsfria däck med hög lastkapacitet och bibehållen körkomfort så därför passade WESTLAKE SR01H SOFT DRIVE Solida däck perfekt för ändamålet.

På Gripen Wheels var vi mycket glada över att få leverera dessa däck till Kuusakoski och deras viktiga verksamhet med återvinning av metaller och var måna om att något år senare göra en uppföljning av däcken vilket vi nu gjort.

På bilden nedan ser ni en bild från på Volvo L120G hjullastaren ett par månader efter att hjulen monterats, i juni 2020.

Volvo L120G med SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE

”Däcken fungerar utmärkt”

Vi har nu drygt ett och ett halvt år efter att hjulen monterades på maskinen pratat med Fredric Holmsten som är underhållsledare för maskinparken.

Han talar mycket gott om hjulen med de solida SR01H WESTLAKE SOFT DRIVE däcken och har enbart positivt att säga.

Hjullastaren kör året runt i den mycket tuffa miljön på metallåtervinningscentralen och således även på snö och is.

Däcken håller suveränt och har nu rullat ca 3000 timmar berättar Fredric Holmsten.

Som ni kan se på bilderna så är däcken inte alls särskilt nedslitna utan mycket slitstarka och vi kan konstatera att hållbarheten är väldigt god.

Fredric berättar att de var lite oroliga för att stora bitar av däcken skulle lossna i den tuffa miljön, men detta har inte skett.

”Däcken fungerar utmärkt”
Säger Fredrik

När vi frågar om komforten säger Fredric
Däcken är tacksamma och inte alls särskilt stötiga”

Även föraren av hjullastaren, Peder Landström säger att hjulen fungerar suveränt med komfort och inte alls för mycket styvhet som ofta är fallet med solida däck.

Vi konstaterar att SR01H SOFT DRIVE är däck att lita på.

Vi på Gripen Wheels är mycket glada över att däcken givit så många timmar och att de slitits så lite.  Detta bevisar verkligen att SR01H Soft Drive är ett mycket hållbart massivt däck som dessutom visat sig ge komfort i körningen. Helt enkelt ett prisvärt alternativ som har betydligt lägre CPH, kostnad per timma än motsvarande däck av andra fabrikat.

Westlake SR01H

Westlake SR01H är solida däck som är tillverkade för att gå på maskiner som ska utföra jobb inom återvinning, och avfallshantering. Däcken passar även bra för användning på skrotgårdar och soptippar samt inom stål- och slagghantering

Extra djupt däckmönster garanterar lång livslängd. Som exempel kan nämnas 23,5 -25 som har hela 90 mm mönsterdjup.

Däcken är 100% punkteringsfria eftersom de är solida. Vidare är de tillverkade med skärtålig gummiblandning och massivt däckmönster.

SR01H Soft Drive har dessutom apertures, det vill säga hål i däcksidan, som bidrar till mycket hög körkomfort trots att däcket är massivt. Vidare är däckmönstret producerat med en antivibrationskonstruktion, som ytterligare bidrar till förarkomforten.

Den solida däckstommen bidrar med mycket hög lastkapacitet jämfört med motsvarande luftfyllda däck.

  • Driftsäkra – 100 % punkteringsfria.
  • Inga avbrott – inga stillestånd.
  • Utmärkt stabilitet och lättrullande.
  • Det mest ekonomiska alternativet.

De vanligaste dimensionerna lagerhåller vi liksom fälgar till dessa.

23,5-25 L5 SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE SOLID/MASSIV
20,5-25 L5 SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE SOLID/MASSIV
26,5-25 L5 SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE SOLID/MASSIV
16,00-25 SR08 SOFT DRIVE WESTLAKE SOLID/MASSIV
17,5-25 L5 SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE SOLID/MASSIV

Vi garanterar marknadens bästa pris på dessa däck jämfört med övriga alternativ och lämnar dessutom 5 års garanti.

Läs mer om SR01H SOFT DRIVE här.

Kuusakoski Recycling

Kuusakoski samlar in, bearbetar och återvinner järn och metallskrot. Företaget har lång erfarenhet och breda lösningar för att föra in detta material rätt in i kretsloppet vilket minskar nyttjandet av naturresurser.

 Man har återvinningsterminaler, från Kiruna i norr till Malmö i syd och erbjuder service över hela landet med modern teknik och gedigen materialkunskap.

Kuusakoski omhändertar och återvinner förbrukat material, som bland annat finns i fordon, tryckplåtar, kabel, elkraftteknisk och medicinsk utrustning samt spill från verkstadsindustrin, som innehåller: ädelmetaller, järn, aluminium, koppar, rostfritt stål, mässing och bly. 

Historia

Kuusakoski Oy startades som ett skrotupplag i Viborg och är idag Nordeuropas ledande industriella återvinningsföretag.

Starkaste tillväxtperioderna för företaget, vars historia sträcker sig över 100 år bakåt i tiden, har varit industrialiseringen under efterkrigstiderna och intåget på den internationella marknaden från 1970- till 1990-talet.

Banbrytande forsknings- och utvecklingsarbete samt oöverträffad expertis inom högteknologi har spelat en viktig roll från första början.

Kuusakoskis globala mål för miljöarbetet:

  • Minska förbrukningen av naturresurser som inte kan förnyas.
  • Minska energiförbrukningen vid tillverkningsprocesserna av metaller och andra material.
  • Öka återvinningen och återanvändningen av metaller och andra material samt effektivisera våra återvinningsprocesser.
  • Främja hållbar utveckling och vara en ansvarstagande del av samhället.

Kuusakoski Group Oy

Kuusakoski Group Oy består av återvinningsföretaget Kuusakoski Oy med dotterbolag samt gjuteriet Altems.Oy med dotterbolag.
Kuusakoski Recycling hade vid senaste bokslutet en omsättning på över 500 miljoner euro
Total volym återvunnet och bearbetat material var cirka 2 miljoner ton.

Volvo L120G hjullastaren med de solida SR01H däcken i arbete på metallåtervinningsgården.

Volvo L120G

L120G hjullastaren producerades mellan 2011 och 2014.
Maskinen är stark och mångsidig; specialbyggd för att flytta mer material, med större flexibilitet.

Den här effektiva hjullastaren kan använda en rad olika Volvotillbehör för att hantera alla typer av produktion och är konstruerad för att fungera på vilken plats som helst – från stenbrott till vägbyggen. Detta gör VolvoL120G till en fantastisk all round maskin.

Volvos maskiner är bränsleeffektiva och miljöansvariga. Bränsleförbrukningen sänks avsevärt i  L120G genom Volvos turboladdade steg IIIB / Tier 4 Interim-motor, dieselpartikelfilter för att förbränna avgasutsläpp och gaspedal för att främja operatörens effektivitet.

Tack till Kuusakoski i Gävle med medarbetare.

Vi vill rikta ett stort tack till Kuusakoski i Gävle och till Fredric Holmsten samt Peder Landström och Ronny Hjelm för att de tog sig tid att genomföra denna mycket lyckade uppföljning av de kompletta hjulen med  SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE SOLID/MASSIV

Om ni vill ha mer information om SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE SOLIDA så kontakta Gripen Wheels eller någon av våra återförsäljare.