036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels har fått leverera ett set radodlingshjul med BKT däck till Bröderna Rickling och familjens lantbruk Tuna Röloppe Gårdar & Staby Säteri

Radodlingshjulen såldes och monterades på familjen Ricklings John Deere 7250 – 2019 av Gripen Wheels kund och återförsäljare Stefan Ranch från Ranch by Sweden AB med hjälp av Thony Ljungh från Gripen Wheels.

Nu har vi fått några bilder på traktorn med de nya hjulen och det ser ju fantastiskt ut tycker vi och tackar för de fina bilderna och för att familjen tog sig tid att svara på några frågor.

Radodlingshjulen har följande BKT däck:
380/90R54 158A8/158B TL RT-945 AGRIMAX BKT
300/85R42 144A8/144B TL RT-955 AGRIMAX BKT

Tack till Stefan Ranch från Ranch By Sweden AB och till Joacim, Fredrik och Jan Rickling från Tuna Röloppe Gårdar & Staby Säteri.

Bröderna Rickling/Tuna Röloppe Gårdar & Staby Säteri

Lantbruket på upplandsslätten drivs av bröderna Joacim och Fredrik Rickling. tillsammans med deras pappa Jan.

På lantbruket bedriver familjen spannmålsodling och man odlar maltkorn, lin och raps. Odlingen omfattar ca 600 hektar.

Bröderna Joacim och Fredrik driver även kontot Bröderna Rickling på Instagram och har kommit att bli ”bondeinfluencers”. De båda jobbar på lantbruket Tuna Röloppe Gårdar & Staby Säteri.

Joacim Rickling är även känd från Bonde söker fru, där han var en av deltagarna 2017 och där han hittade sin kärlek Caroline Kejbert.

Från vänster Joacim och Jan Rickling.

John Deere traktorn 7250, med de nya radodlingshjulen används till gödningsspridning, transport och besprutning.

När radodlingshjulen är monterade är det för tillämpningsområdena gödningsspridning och besprutning.

Valet av BKT däck berodde på att man ville ha kvalitetsdäck till ett bra pris.
Man har ett dubbelmontage med BKT däck på lantbruket och tycker om fabrikatet och är nöjda med däcken, så detta påverkade valet av BKT däck även till radodlingshjulen.

Nu efter att ha kört på de nya hjulen har bröderna endast positivt att säga om dem.

På lantbruket har man flera John Deere traktorer av modellerna: 93308245, 6155 och 7250 som alltså är den traktorn som utrustats med radodlingshjulen.

Ranch by Sweden AB

Ranch of Sweden AB drivs av Stefan Ranch och lantbruket finns i Tystberga utanför Nyköping
Här bor familjen på Björksund Ridbacken Rättarebostaden, i Tystberga utanför Nyköping.

Stefans huvudföretag är jordbruksföretaget Ranch of Sweden AB, i vilket man odlar grödor.
Stefan säljer även en del lantbruksdäck och har en egen monteringsmaskin.

Förutom att driva gården driver familjen också By Ranch AB, i vilket camelinaolja produceras – en 100% organisk kallpressad olja. Camelina, som odlas och förädlas av företaget, är en växt som tar funktionell mat till nästa nivå för dem som vill leva och äta sunt.  https://www.camelinaofsweden.se/

Stefan Ranchs företag; ”Ranch of Sweden AB” och ”by Ranch AB”  använder sig inte av kemikalier i lantbruket utan producerar ekologiskt. Detta ställer ännu högre krav på brukande och därmed på maskiner och däck.

Stefan Ranch och hans son Didrik.

RT-945 AGRIMAX BKT

AGRIMAX RT 945 radodlingsdäck är specialkonstruerat för radgrödor. Däcket har ett smalt däckavtryck som skonar grödan och bevarar skörden.

Tack vare däckets utmärkta självrensande egenskaper kan föraren snabbt växla mellan åkerarbete och körning på väg, vilket är ännu ett bevis för AGRIMAX RT 945:s överlägsna prestanda.

Den starka däckstommen ger däcket utmärkt stabilitet, enastående dragförmåga och imponerande motståndskraft och hållbarhet.

Tekniska specifikationer finner ni här.

RT-955 AGRIMAX BKT

Ett radodlingsdäck i radialkonstruktion från BKT avsett för arbete med radgrödor.

Vissa storlekar lämpar sig även för besprutning och vingårdar.

Det speciella däckmönstret med rundad däckskuldra ger utmärkt dragförmåga med hög prestanda, stabilitet och själrensande egenskaper. Tack vare det robusta däckhöljet har AGRIMAX RT 955 hög lastkapacitet.

Tekniska specifikationer finner ni här.

Gripen Wheels riktar ett stort tack till Stefan Ranch från Ranch By Sweden AB som sålt radodlingshjulen som vi levererat. Vi tackar även Tuna Röloppe Gårdar & Staby Säteri och Joacim, Fredrik och Jan för att de valde hjul från Gripen Wheels och för att de delade med sig av de fina bilderna.

BKT Logo
Growing Together