036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels och Lantmännen Maskin och Lantbruk i Kristianstad levererar dubbelmontage till Övägen Lantbruks AB.

Gripen Wheels har i samarbete med Lantmännen Maskin i Kristianstad utrustat en Fendt 724 Vario med STOCKS dubbelmontage med BKT AGRIMAX RT855 däck.

Det är Per Åke Nilsson ägare av Övägen Lantbruks AB i Sölvesborg som äger traktorn och det är honom ni ser till vänster i bild. Till höger ser ni Johannes Nilsson som är brorson till Per Åke och den som oftast kör traktorn.

Anledningen till att man valde denna lösning var att man behövde få ner bredden på traktorn för framkomlighetens skull. Därför valdes följande dubbelmontage, som gav en bredd på 520 cm.

520/85R42 167A8/167B TL RT-855 E AGRIMAX BKT
16×42 305/610 8 Lås Fendt (Rak Spacer) Stocks- 1PAR

Det var Anders Börjesson från Lantmännen Maskin i Karlskrona som körde ut till Övägen Lantbruks AB och tog fotona. Anders är även en dag i veckan hos Lantmännen Maskin i Kristianstad dit Övägens lantbruk vänder sig gällande sina maskiner och däck.

Per-Åke Nilsson, ägare av lantbruket och traktorn till vänster samt hans brorson Johannes Nilsson till höger.

BKT AGRIMAX RT-855

BKT AGRIMAX RT 855 erbjuder utmärkt dragförmåga och högklassig komfort. Det är huvudsakligen konstruerat för jordbearbetning och transporter på åker och väg, men vissa storlekar lämpar sig även för besprutning och vinskördning. AGRIMAX RT 855 har utmärkta självrensande egenskaper, så att föraren snabbt kan växla mellan åkerarbete och körning på väg

Tekniska specifikationer samt befintliga dimensioner kan ni se här.

Övägen Lantbruks AB.

Övägen Lantbruks AB ägs av Per Åke Nilsson.
På lantbruket bedrivs växtodling och djuruppfödning. Växtodlingen omfattar ca 185 hektar.
Lantbruket har en kycklinguppfödning som omfattar ungefär 150 000 kycklingar samt grisuppfödning/slaktsvin med ca 1500 -2000 djur.

Fendt Vario 724 traktorns tillämpning är bland annat att transportera gödsel, att harva och att utföra det tyngsta arbetet i lantbruket.

Anledningen till att man valde dessa däck var som sagt att det var nödvändigt att komma ner i bredd. Nu är traktorn 520 cm bred. Detta var viktigt för framkomligheten på de många gånger smala vägarna och utrymmena där traktorn körs.

Vi fick prata med Johannes Nilsson som huvudsakligen är den som kör traktorn.
Johannes säger att däcken fungerar mycket bra.

”De är smidiga och lätta att montera av och på. De är inte så tunga nämligen”
Säger Johannes

Vidare känner han att komforten är god.

Lantmännen Maskin och Lantbruk

På Lantmännen Lantbruk och Maskin tillhandahåller man marknaders främsta och mest högkvalitativa produkter och tjänster för svenska lantbrukare. Lantmännen Maskin har marknadens bredaste utbud av lantbruksmaskiner och redskap för jord- och skogsbrukare, entreprenörer och kommuner. Sortimentet utvecklas kontinuerligt.

Att kunden har de maskiner denna behöver och att de fungerar som de ska är målet för Lantmännen Maskin ABs verksamhet. Man tillhandahåller flexibla maskinlösningar som passar kundens behov.

Tack till Lantmännen Maskin i Kristianstad och till Anders Börjesson som ordnade fotona.

Fendt Vario 724

Fendt Vario 700 serien är flexibla traktorer med 144-237 hk.  En traktor ur denna serie är en perfekt partner för alla uppgifter, från trivsamt vallarbete till dynamiska transporter och tungt fältarbete.

Fendt Vario 724 har 237 hk, 174 kW

Den nya FendtONE förararbetsstationen är känd för sin funktionalitet, sina anpassningsmöjligheter och ergonomi, utan att för den skull göra avkall på någon av de kontroller du förväntar dig av Fendt. Steglös körning med den beprövade Vario-växellådan Fendt Vario-transmissionen är en hydrostatisk-mekanisk drivning med kraftdelning. Frontlastare med avlastningsstyrnin och intuitiv trepunktslyft med positions- och avlastningsstyrning med vilken du kan  lägga över en del av redskapsvikten på framaxeln. Fendt Vario når sitt maximala vridmoment på 1 072 Nm vid bara 1 500 rpm. VarioActive styrsystem och fontlastarventil för flera alternativ

Nya 700 Vario har enligt tillverkaren allt du behöver – styrka, rörlighet, precision, tillförlitlighet, funktion och bekvämlighet.

Gripen Wheels tackar Lantmännen Maskin och Lantbruk i Kristianstad samt Anders Börjesson från Lantmännen Maskin i Karlskrona för ett gott samarbete, samt för att Anders tog sig tid att köra till Övägen Lantbruks AB och fotografera.

Vi tackar även Per Åke Nilsson och Johannes Nilsson för att de valde STOCKS dubbelmontage med BKT däck från Gripen Wheels och för pratstunden med dem.

BKT Logo
Growing Together